Povežite se s nama

Crna kronika

Vitez imao problema s voluharicama, a Šimenc tvrdi da problema nije bilo

Objavljeno:

- dana

Ispitani svi svjedoci bivšeg direktora Miljenka Ptičeka

– Bio sam načelnik PU varaždinske i smatrao sam da je zbog mog položaja “najčišće” da mi posao odrade radnici Parkova. Imao sam problema s održavanjem okućnice u Črncu zbog voluharica pa sam angažirao Parkove putem ponude koju mi je dostavio tadašnji direktor Miljenko Ptiček. Imao sam i problema s navodnjavanjem, a uredili su mi i travnjak – rekao je na ročištu jučer  Dražen Vitez.

On se uz druge Varaždince “s položaja” spominjao kao osoba kojoj su radnici Parkova besplatno uređivali dvorište, no baš kao i bivši šef Sanaderova kabineta Ratko Maček i Vitez je sudu pokazao račune o obavljenim uslugama, njih tri.

Svjedočio je i Borislav Šimenc koji je od 2004. do 2011. obnašao funkciju člana nadzornog odbora i  predsjednika nadzornog odbora. Iako je Šimenc bio član nadzornog odbora za vrijeme kada se Ptičeku na teret stavlja više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti,  Šimenc tvrdi da nikad nije bilo nikakvih problema. – Na mene osobno nikad nije vršen pritisak, a nisam ni primjetio da bi Ptiček nad radnicima vršio nekakav mobbing. Sjećam se samo jednom prilikom da sam rekao direktoru Ptičeku da sam vidio radnike kako u parku piju pivu te je on nakon toga oštro i burno reagirao – rekao je Šimenc.

Sporni bonus

Ptičeka jedna od točaka optužnice tereti i da je tijekom 2009. i 2010. naredio da mu se na ime posebne nagrade za 2008. isplati iznos od 623.220 kuna, što je pet posto iznosa prijenosa realizirane revalorizacijske rezerve u zadržanu dobit, iako je znao da nema pravo na isplatu tog iznosa. Naime, zarada od blizu 20 milijuna kuna nije nastala iz redovnog poslovanja Parkova, već izvanrednim priljevom od prodaje (gradskog) zemljišta trgovačkom lancu – Mercatoru.
No, za Šimenca tu ništa nije sporno.

Na toj sjednici nadzornog odbora na kojoj se odlučivalo o bonusu bio je pravnik, dato nam je mišljenje revizora, a sjećam se da su rekli da je sve u skladu sa zakonom – prisjetio se Šimenc. Na predbožićnom suđenju ispitani su svi svjedoci, a proces se nastavlja u veljači ispitivanjem financijske vještakinje.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

˝Mama, ovo je moj novi broj…˝ Evo kako izgleda nova prijevara, na meti su roditelji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovih dana čitatelji su nas upozorili na novu prijevaru. Ovaj put prevaranti su otišli korak dalje, a na meti su roditelji.

Primjerice, poruka koju nam je proslijedila čitateljica glasi: ˝Bok mama, ovo je moj novi broj telefona, možeš li ga spremiti i poslati mi poruku putem Whatsappa”. Na kraju poruke naveden je navodni novi broj mobitela.

Postoji i druga verzija u kojoj se također prevaranti obraćaju roditeljima, a u poruci piše ˝moj mobitel je strgan, evo ti moj novi broj, možeš mi poslati poruku na WhatsApp˝.

Prevaranti ovako nastoje doći do privatnih podataka, a prema javljanju nacionalnih medija, bilo je i slučajeva gdje su roditelji uplaćivali novac misleći da tako pomažu svojoj djeci.

Policija stalno upozorava da ne nasjedamo na prijevare, kojih je očito sve više, a prevaranti su sve domišljatiji.

U nastavku pogledajte kako izgleda tekst poruke:

Nastavite čitati

Crna kronika

U padu s motora kod Svete Marije ozlijeđen 23-godišnji motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 22. srpnja, oko 15:30 sati na kolniku državne ceste broj 20, između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 23-godišnji motociklist.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 23-godišnjak upravljao motociklom, čakovečke registarske oznake, iz smjera Donjeg Mihaljevca u smjeru Svete Marije te pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), javila je međimurska policija.

Uslijed opisane situacije u oštrom lijevom zavoju izgubio je nadzor nad upravljanjem te motociklom izletio izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom motocikla udario u zaštitnu (odbojnu) metalnu ogradu. Nakon udara motocikl se prevrnuo, dok je vozač pao na travnatu površinu.

Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa, 23-godišnjak je sankcioniran novčanom kaznom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje