Povežite se s nama

Crna kronika

Vitez imao problema s voluharicama, a Šimenc tvrdi da problema nije bilo

Objavljeno:

- dana

Ispitani svi svjedoci bivšeg direktora Miljenka Ptičeka

– Bio sam načelnik PU varaždinske i smatrao sam da je zbog mog položaja “najčišće” da mi posao odrade radnici Parkova. Imao sam problema s održavanjem okućnice u Črncu zbog voluharica pa sam angažirao Parkove putem ponude koju mi je dostavio tadašnji direktor Miljenko Ptiček. Imao sam i problema s navodnjavanjem, a uredili su mi i travnjak – rekao je na ročištu jučer  Dražen Vitez.

On se uz druge Varaždince “s položaja” spominjao kao osoba kojoj su radnici Parkova besplatno uređivali dvorište, no baš kao i bivši šef Sanaderova kabineta Ratko Maček i Vitez je sudu pokazao račune o obavljenim uslugama, njih tri.

Svjedočio je i Borislav Šimenc koji je od 2004. do 2011. obnašao funkciju člana nadzornog odbora i  predsjednika nadzornog odbora. Iako je Šimenc bio član nadzornog odbora za vrijeme kada se Ptičeku na teret stavlja više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti,  Šimenc tvrdi da nikad nije bilo nikakvih problema. – Na mene osobno nikad nije vršen pritisak, a nisam ni primjetio da bi Ptiček nad radnicima vršio nekakav mobbing. Sjećam se samo jednom prilikom da sam rekao direktoru Ptičeku da sam vidio radnike kako u parku piju pivu te je on nakon toga oštro i burno reagirao – rekao je Šimenc.

Sporni bonus

Ptičeka jedna od točaka optužnice tereti i da je tijekom 2009. i 2010. naredio da mu se na ime posebne nagrade za 2008. isplati iznos od 623.220 kuna, što je pet posto iznosa prijenosa realizirane revalorizacijske rezerve u zadržanu dobit, iako je znao da nema pravo na isplatu tog iznosa. Naime, zarada od blizu 20 milijuna kuna nije nastala iz redovnog poslovanja Parkova, već izvanrednim priljevom od prodaje (gradskog) zemljišta trgovačkom lancu – Mercatoru.
No, za Šimenca tu ništa nije sporno.

Na toj sjednici nadzornog odbora na kojoj se odlučivalo o bonusu bio je pravnik, dato nam je mišljenje revizora, a sjećam se da su rekli da je sve u skladu sa zakonom – prisjetio se Šimenc. Na predbožićnom suđenju ispitani su svi svjedoci, a proces se nastavlja u veljači ispitivanjem financijske vještakinje.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Kod Ivanca pijan se prevrnuo teretnim vozilom i udario u drugi auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 19. lipnja, oko 18.50 sati u Jerovcu, kod Ivanca, dogodila se prometna nesreća.

Teretnim vozilom je iz smjera Kaniže u smjeru Jerovca upravljao 30-godišnjak.

Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.88 g/kg. Ulaskom u lijevi oštri nepregledni zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom i u zanošenju je došlo do prevrtanja vozila i klizanja na lijevu prometnu traku u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo vozilo sa kojim je upravljao 28-godišnjak, kojom prilikom je došlo do udara, javila je PU varaždinska.

Oba vozača su zadobila ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Zajedno pili pa muškarac pucao u pod i ozlijedio 55-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 19. lipnja, oko 22 sata u hodniku obiteljske kuće u Piškorovcu, prilikom zajedničke konzumacije alkoholnih pića, 35-godišnjak s područja općine Mala Subotica iz pištolja je ispalio jedan hitac kroz ulazna vrata kuće prema van.

Nakon toga je ispalio još jedan hitac u pod hodnika i otišao u nepoznatom smjeru.

Fragmenti keramičke pločice ili košuljice zrna streljiva pogodili su 55-godišnjakinju.

Hitna pomoć je lake tjelesne ozljede sanirala na mjestu događaja.

Policajci su naknadno pronašli počinitelja te su ga uhitili sredstvima prisile zbog počinjenog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Provode se kriminalistička istraživanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!