Povežite se s nama

Crna kronika

Vitez imao problema s voluharicama, a Šimenc tvrdi da problema nije bilo

Objavljeno:

- dana

Ispitani svi svjedoci bivšeg direktora Miljenka Ptičeka

– Bio sam načelnik PU varaždinske i smatrao sam da je zbog mog položaja “najčišće” da mi posao odrade radnici Parkova. Imao sam problema s održavanjem okućnice u Črncu zbog voluharica pa sam angažirao Parkove putem ponude koju mi je dostavio tadašnji direktor Miljenko Ptiček. Imao sam i problema s navodnjavanjem, a uredili su mi i travnjak – rekao je na ročištu jučer  Dražen Vitez.

On se uz druge Varaždince “s položaja” spominjao kao osoba kojoj su radnici Parkova besplatno uređivali dvorište, no baš kao i bivši šef Sanaderova kabineta Ratko Maček i Vitez je sudu pokazao račune o obavljenim uslugama, njih tri.

Svjedočio je i Borislav Šimenc koji je od 2004. do 2011. obnašao funkciju člana nadzornog odbora i  predsjednika nadzornog odbora. Iako je Šimenc bio član nadzornog odbora za vrijeme kada se Ptičeku na teret stavlja više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti,  Šimenc tvrdi da nikad nije bilo nikakvih problema. – Na mene osobno nikad nije vršen pritisak, a nisam ni primjetio da bi Ptiček nad radnicima vršio nekakav mobbing. Sjećam se samo jednom prilikom da sam rekao direktoru Ptičeku da sam vidio radnike kako u parku piju pivu te je on nakon toga oštro i burno reagirao – rekao je Šimenc.

Sporni bonus

Ptičeka jedna od točaka optužnice tereti i da je tijekom 2009. i 2010. naredio da mu se na ime posebne nagrade za 2008. isplati iznos od 623.220 kuna, što je pet posto iznosa prijenosa realizirane revalorizacijske rezerve u zadržanu dobit, iako je znao da nema pravo na isplatu tog iznosa. Naime, zarada od blizu 20 milijuna kuna nije nastala iz redovnog poslovanja Parkova, već izvanrednim priljevom od prodaje (gradskog) zemljišta trgovačkom lancu – Mercatoru.
No, za Šimenca tu ništa nije sporno.

Na toj sjednici nadzornog odbora na kojoj se odlučivalo o bonusu bio je pravnik, dato nam je mišljenje revizora, a sjećam se da su rekli da je sve u skladu sa zakonom – prisjetio se Šimenc. Na predbožićnom suđenju ispitani su svi svjedoci, a proces se nastavlja u veljači ispitivanjem financijske vještakinje.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Mladić (25) na ulici u Ludbregu dvojicu napao nožem, 23-godišnjak dobio tešku ozljedu prsnog koša

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. siječnja 2023. godine donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede, izvijestio je DORH.

– Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji okrivljenik 22. siječnja 2023. godine u Ludbregu prišao s leđa 23-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su hodali ulicom te nožem zadao 23-godišnjaku ubod u prsni koš i nanio mu tešku ozljedu (otvorena rana prsnog koša i pneumotoraks), dok je 26-godišnjaku zadao porezotinu u donjem dijelu trbuha – piše DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Selniku 33-godišnjakinja autom završila na krovu, ozlijeđeno i 4-godišnje dijete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Ludbreg

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 2. veljače oko 07.50 sati u Glavnoj ulici u Selniku kod Ludbrega, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO Auto kod Ludbrega završio na krovu u dvorištu, a istjecao je i plin

Naime, žena starosti 33 godine upravljala je osobnim vozilom iz smjera Sv. Đurđa prema Ludbregu.

– Brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste te je pri izlasku iz lijevog zavoja izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela u lijevu stranu van kolnika. Tom je prilikom prednjim desnim dijelom vozila udarila u metalnu ogradu i u priključni ormarić plinske instalacije, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica i njena putnica, dijete starosti 4 godine. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede će se okvalificirati naknadno. Na mjesto događaja, zbog curenja pina iz plinovoda, izašli su pripadnici DVD Ludbreg te druge nadležne službe radi uklanjanja kvara. Iz sigurnosnih razloga, županijska cesta br. 2071, bila je zatvorena za promet u vremenu od 08,10 do 08,24 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje