Povežite se s nama

U fokusu

Vještak potvrdio da je Čistoća oštećena, Varkom to osporava

Objavljeno:

- dana

SPOR

Čistoća i Varkom, dvije tvrtke čiji je većinski vlasnik Grad Varaždin, ni nakon dvije i pol godine nisu uspjele na miran način riješiti spor.

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu prošlog je utorka zbog promjene suca održana nova glavna rasprava u sporu u kojem Čistoća tuži Varkom radi isplate 2,1 milijun kuna.

”Stvarno stanje”

Dvije gradske tvrtke na sudu su završile nakon što se Čistoća izdvojila iz Varkoma i od siječnja 2014. počela poslovati kao samostalno trgovačko društvo. Podsjećamo, Planom podjele bilo je utvrđeno da ukupni kapital Čistoće iznosi 24 milijuna kuna, pri čemu je Varkom na njihov račun trebao uplatiti 19,6 milijuna kuna. Međutim, isplatili su im 17,5 milijuna kuna. Preostalih 2,1 milijun kuna Varkom im je odbio dati nakon usklađenja bilance, uz obrazloženje da je Čistoća kao Varkomova radna jedinica od 1. srpnja do kraja prosinca 2013. ostvarila toliki gubitak u poslovanju.

Sud je dvije tvrtke u većinskom vlasništvu Grada Varaždina opet pozvao na mirno rješavanje spora

Je li Varkom morao isplatiti ostatak novca, kako je uopće utvrđen taj iznos i je li tadašnja Radna jedinica Čistoća doista u 2013. ostvarila gubitak? To je utvrđivano knjigovodstveno-financijskim vještačenjem koje je proveo ovlašteni revizor iz Zagreba. Međutim, odvjetnici dviju tvrtki su iznijeli potpuno suprotna očitovanja o njegovu nalazu.

– Vještak je utvrdio da stanje koje je utvrdio Varkom ne proizlazi iz savjesne primjene računovodstvenih standarda, jer su teretili Čistoću u nastajanju za troškove Radne jedinice Zajedničke službe i Radne jedinice Tehničke službe, prema učešću troškova plaća Čistoće u nastajanju u ukupnim troškovima plaća u cijelom Varkomu. Zbog toga nije utvrđeno stvarno stanje u trenutku upisa u sudski registar – naveo je odvjetnik Čistoće.Odvjetnica Varkoma je pak istaknula da vještački nalaz osporava u osam točaka.

”Sve isplaćeno”

– To ionako nije bitno za donošenje odluke budući da iz tog dijela nalaza proizlazi da vještak zapravo obrađuje razdoblje nakon prvog siječnja 2014., a to razdoblje uopće nije predmet ovog postupka. Prihvaćamo desetu točku, u kojoj je vještak potvrdio da je usklađenje bilance napravljeno valjano i zakonito. Čistoća ne može tražiti isplatu 2,1 milijun kuna budući da je Planom podjele određeno da će se početna bilanca uskladiti. I vještak utvrđuje da je cijeli iznos isplaćen – rekla je odvjetnica Varkoma.

Varkom je Čistoći trebao isplatiti 19,6 milijuna kuna, ali je taj iznos umanjio za navodni gubitak

Na upit suda tko je sastavljao Plan podjele, direktor Čistoće Davor Skroza je odgovorio da su to učinili u Varkomu, no da nema saznanja tko ga je pisao. Zbog toga su još na pripremnom ročištu kao svjedoke predložili predsjednika Nadzornog odbora Čistoće Miljenka Ernoića, vijećnika Željka Bunića, odvjetnika Franju Šebijana, revizora Stjepana Šargača i direktora Čistoće Skrozu. Iz Varkoma su pak kao svjedoke predložili gradonačelnika Gorana Habuša i djelatnike Varkoma: tehničkog direktora Marijana Cesarca, voditeljicu računovodstva Nadu Posavec Lončarić i voditeljicu knjigovodstva Alenku Petrinec.

I dok će odluka o tome tek biti donesena, na novu glavnu raspravu, koja će biti održana krajem svibnja, bit će pozvan vještak Davor Banović. Sud je Čistoću i Varkom ponovno pozvao da spor dotad pokušaju riješiti mirnim putem.

Izvor: RT
Foto:

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje