Povežite se s nama

Život i društvo

Vlada daruje Varaždinu zgradu i zemljište za proširenje Tehnološkog parka

Objavljeno:

- dana

Danas, u srijedu 20. veljače, u hotelu Turist gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok će s predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom, svojim zamjenicima, zastupnicima u Hrvatskom saboru te predstavnicima Varaždinske županije od 16:30 sati razgovarati s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrima.

Nakon završetka sastanka, koji se očekuje oko 17 sati, gradonačelnik će s ministrom državne imovine dr. Goranom Marićem potpisati Ugovor o darovanju zgrade i zemljišta u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu za potrebe proširenja Tehnološkog parka.

Riječ je o zgradi površine 1487 kvadratnih metara te o pripadajućem zemljištu, odnosno dvorištu 3631 metara kvadratnih.

– Potpisivanje tog ugovora u nazočnosti Predsjednika Vlade RH od velike je važnosti za Grad Varaždin jer za te poslovne prostore vlada velik interes, a time ćemo zadovoljiti proširenje Tehnološkog parka za slijedećih deset godina – izjavio je gradonačelnik dr. Ivan Čehok u najavi potpisivanja tog važnog dokumenta.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje