Povežite se s nama

U fokusu

Vladajući olako prelaze preko gašenja dopisništva

Objavljeno:

- dana

HDZ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE O VEČERNJAKU

I HDZ Varaždinske županije oglasio se u vezi s gašenjem Večernjakova dopisništva.

 U priopćenju ističu kako “županijska organizacija HDZ Varaždinske županije izražava svoju najdublju ogorčenost šutnjom vladajućih stranaka u povodu najnovije ‘medijske izolacije’ Varaždina i Varaždinske županije u javnom medijskom prostoru Republike Hrvatske”.

– Nakon što je bez ikakve reakcije županijskih i gradskih čelnika prije mjesec dana iz Varaždina “nestalo” dopisništvo, odnosno, regionalni studio HRT-a, sada je ista sudbina snašla i Dopisništvo Večernjeg lista, koje je bilo jedno od najdugovječnijih takvih dopisništava ovog dnevnika u Republici Hrvatskoj. Varaždinsko dopisništvo Večernjeg lista u proteklih više od pola stoljeća imalo je vrlo važnu ulogu u svakodnevnom informiranju i otvaranju demokratskih procesa u ovom dijelu Hrvatske, a može se reći da je i postalo jednom od važnih kulturnih institucija grada i županije. Tim više čudi što, kao i u slučaju HRT-a, vladajuće strukture olako prelaze preko takvih odluka Uprave Večernjeg lista – piše u HDZ-ovu priopćenju.

HDZ-ovci kažu i kako nisu uvijek bili zadovoljni onim što se objavljivalo na regionalnim stranicama Večernjeg lista, često se pisalo i na štetu stranke ili im se nije otvarao prostor za koji su smatrali da ga zaslužuju, ali su uvijek poštovali i podržavali uređivačku politiku, ne miješajući se u novinarski posao, smatrajući da ga svatko radi profesionalno i po savjesti. – Vladajući Kukuriku partneri, pak, izgleda da su zadovoljni što se medijski prostor Varaždinske županije sustavno osiromašuje i devastira, a u medije onda dospijevaju samo teme koje oni nameću i plaćaju putem različitih PR agencija – piše u priopćenju.

Izvor:
Foto: Ilustracija

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje