Povežite se s nama

U fokusu

Vlado Sevšek zadovoljan: liste broj 7 i 11 imaju odlične startne pozicije za izbornu utrku

Objavljeno:

- dana

NA LISTI ČAK 11 ŽENA

Nakon što je danas Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća i kandidatura za izbor gradonačelnika Grada Varaždina, stigle su i prve reakcije kandidata.

Među sedmero kandidata za gradonačelnika je Vlado Sevšek, predsjednik udruge građana Liga za Varaždin, koji se kao kandidat grupe birača na zbirnoj listi nalazi na 7. mjestu, budući da su ona određena abecednim redom.

– Zadovoljan sam startnim pozicijama za predstoječe lokalne izbore. Nogometnim riječnikom rečeno – pripadaju nam dvije krilne pozicije i jamčimo učinkovit rezultat za Gradsku vijećnicu – istaknuo je Sevšek koji je predao kandidaturu za gradonačelnika.

Kao što je poznato, njegovi su zamjenici ugledni varaždinski poduzetnici Dubravka Lekić i Davor Patafta.

Inače, za mandate u Gradskom vijeću se natječe ukupno 13 lista. Lista Lige za Varaždin za Gradsko vijeće se pod imenom Kandidacijska lista grupe birača nositelja Vlade Sevšeka nalazi pod rednim brojem 11.

Na spomenutoj listi, koju objavljujemo u nastavku, je čak 11 žena.

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA
Nositelj liste: VLADO SEVŠEK

Kandidatkinje/kandidati:

1. Vlado Sevšek
2. Dubravka Lekić
3. Davor Patafta
4. Stjepan Cvek
5. Tomislav Vrbnjak
6. Zlatko Mehun
7. Mladen Rihtarić
8. Jadranka Kanižaj
9. Jadranka Grdić
10. Saša Hiršzon
11. Smiljan Jović
12. Zlatko Šlezak
13. Ivana Kovačić
14. Eugen Šafran
15. Cvetka Šafarić
16. Anita Kociper-Sieber
17. Damir Roki
18. Sanja Lechner
19. Lucija Novoselec
20. Stjepan Vučković
21. Ines Hrain-Ludošan
22. Davor Njegovec
23. Irena Križmarić
24. Tihomir Tomašek
25. Lucija Nađ

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Vugrin: u školskim klupama od 1. veljače svi razredi osnovnih škola i maturanti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenik župana Robert Vugrin izvijestio je nakon današnjeg sastanka Stožera o organizaciji nastave u školama nakon 1. veljače.

– Preporuka je osnivačima i ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova da se od 1. do 12. veljače u srednjim školama i dalje provodi nastava prema modelu C – nastava na daljinu, izuzevši učenike završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenike koji obavljaju stručnu praksu u školama i kod poslodavaca. Isto vrijedi i za učenike umjetničkih škola, pri čemu je riječ o individualnoj nastavi „jedan na jedan“ koja će se provoditi prema modelu A – nastavi u školi. Svi razredi osnovnih škola, od prvog do osmog razreda, imaju mogućnost održavati nastavu prema modelu A – nastava u školi – objasnio je Vugrin.

Istaknuo je da je ovaj zaključak donesen na temelju posljednjih epidemioloških pokazatelja za područje Varaždinske županije te nakon konzultacija s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja tijekom jučerašnjeg dana, koji su stava da se taj model primijeni za područje cijele Hrvatske.

Drugi zaključak sjednice županijskog Stožera jest da se neće tražiti produljenje za posebne, trenutno važeće epidemiološke mjere za područje Varaždinske županije. Postojeće mjere, među ostalim, uključuju obustavu rada muzeja, kazališta i kina, tako da će se Varaždinska županija s epidemiološkim mjerama izjednačiti s nacionalnom razinom.

– Napominjem da će županijski Stožer pratiti daljnji razvoj epidemiološke situacije i reagirati na vrijeme kako bi se izbjegla situacija iz 11. i 12. mjeseca. Prema školama će se također individualno pristupati. Ako dođe do određenog povećanja broja zaraženih u pojedinoj školi, imamo mogućnost pojedinu školu staviti na model online nastave. I sada, od 62 završna razreda, imamo četiri razreda koji rade po principu online nastave upravo zbog pojave koronavirusa – pojasnio je Vugrin.

O povratku učenika gradskih škola u školske klupe izjasnio se i Grad Varaždin. Na sastanku ravnatelja osnovnih škola, osnivača i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina kojije također  danas održan u Gradskoj vijećnici, odlučeno je da se od ponedjeljka, 1. veljače, sva djeca vraćaju na nastavu u škole.

– Svakodnevno će se pratiti epidemiološka situacija te će se u slučaju pogoršanja pristupiti revidiranju ove odluke. Grad Varaždin i dalje podržava otvaranje kulturnih institucija (muzeja, galerija, kina, kazališta) kao i sportskih sadržaja (fitness centri, sportske dvorane). Ako se povoljna epidemiološka situacija nastavi u iduća dva tjedna, razmotrit će se otvaranje školskih i vrtićkih sportskih dvorana za rekreativce i klubove – ističu iz Grada Varaždina.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata 619 novih slučajeva zaraze i 30 preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježeno je 619 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3173, javio je 28. siječnja nacionalni Stožer civilne zaštite.

Među njima je 1326 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 128 pacijenata.

Preminulo je 30 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 230.978 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4943 preminulo. Ukupno su se oporavile 222.862 osobe od toga 466 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.505 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.175.831 osoba, od toga 5994 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati