Povežite se s nama

U fokusu

Vlado Sevšek zadovoljan: liste broj 7 i 11 imaju odlične startne pozicije za izbornu utrku

Objavljeno:

- dana

NA LISTI ČAK 11 ŽENA

Nakon što je danas Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća i kandidatura za izbor gradonačelnika Grada Varaždina, stigle su i prve reakcije kandidata.

Među sedmero kandidata za gradonačelnika je Vlado Sevšek, predsjednik udruge građana Liga za Varaždin, koji se kao kandidat grupe birača na zbirnoj listi nalazi na 7. mjestu, budući da su ona određena abecednim redom.

– Zadovoljan sam startnim pozicijama za predstoječe lokalne izbore. Nogometnim riječnikom rečeno – pripadaju nam dvije krilne pozicije i jamčimo učinkovit rezultat za Gradsku vijećnicu – istaknuo je Sevšek koji je predao kandidaturu za gradonačelnika.

Kao što je poznato, njegovi su zamjenici ugledni varaždinski poduzetnici Dubravka Lekić i Davor Patafta.

Inače, za mandate u Gradskom vijeću se natječe ukupno 13 lista. Lista Lige za Varaždin za Gradsko vijeće se pod imenom Kandidacijska lista grupe birača nositelja Vlade Sevšeka nalazi pod rednim brojem 11.

Na spomenutoj listi, koju objavljujemo u nastavku, je čak 11 žena.

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA
Nositelj liste: VLADO SEVŠEK

Kandidatkinje/kandidati:

1. Vlado Sevšek
2. Dubravka Lekić
3. Davor Patafta
4. Stjepan Cvek
5. Tomislav Vrbnjak
6. Zlatko Mehun
7. Mladen Rihtarić
8. Jadranka Kanižaj
9. Jadranka Grdić
10. Saša Hiršzon
11. Smiljan Jović
12. Zlatko Šlezak
13. Ivana Kovačić
14. Eugen Šafran
15. Cvetka Šafarić
16. Anita Kociper-Sieber
17. Damir Roki
18. Sanja Lechner
19. Lucija Novoselec
20. Stjepan Vučković
21. Ines Hrain-Ludošan
22. Davor Njegovec
23. Irena Križmarić
24. Tihomir Tomašek
25. Lucija Nađ

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje