Povežite se s nama

Međimurje

Vlatka Lešić i Dean Pokos – suvereni

Objavljeno:

- dana

PIKADO

Dvjestotinjak hrvatskih pikadista stiglo je prošli tjedan u Sesvete kako bi se što boljim rezultatom na 3. ovosezonskom Masters turniru pokušalo uspeti koju “stepenicu” više u sveukupnom poretku.

Masters je prošao trijumfom igrača varaždinskih klubova. Najbolji su potvrdili svoje pozicije, štoviše otišli i “korak dalje”. Tako je Vlatka Lešić, Županjka s varaždinskom adresom uz osvojeno zlato u Cricketu kolekciji medalja pridodala i srebrnu medalju osvojenu u parovima s Majom Ćuzić, te se time iznova dokazala kao ozbiljna pretendentica za sveukupnu titulu. Lešić je u Sesvetama ukupno sakupila 59 bodova, uvjerljivo najviše među djevojkama pa se sa osmog popela na drugo mjesto u sveukupnom poretku.
Iako su, nekad respektabilni varaždinski pikado klubovi danas posrnuli u uvjetima koje nude svojim igračima, sportski duh njihovih natjecatelja očigledno je sve, samo ne – posrnuo. Da je tome tako dokazuje i Dean Pokos iz Trnovca, koji je u Sesvetama u konkurenciji igrača Druge kategorije, osvojio drugi masters zaredom.

Njegov trijumf nikoga nije iznenadio, posebno nakon igre koju je pružio u disciplini Cricket kada je zaustavljen tek u polufinalu desne strane, no prethodne igre su bile dovoljne za sjajno 4. mjesto i čak 123 boda, čime je, stvorio zalihu od 62,5 boda prednosti pred posljednji masters. – Igram sve bolje, počeo sam ići na jake turnire po cijeloj Hrvatskoj i to donosi rezultate. Jedina dva poraza sam doživio od Vladimira Lešića (brata Vlatke Lešić, op.a.) Shvatio sam da je jedini način da podigneš razinu svoje igre to da igraš protiv puno jačih igrača od sebe, tada su i porazi korisni, otkrio je Pokos. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Darko Zver (Fokus) prvi najavio kandidaturu za župana Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, danas je objavio službenu kandidaturu za izbore za novog župana Međimurske županije.

– Ne ovisim o politici, nitko iz moje obitelji nije politički zaposlen ili ima bilo kakve koristi od politike i ja sam kompletno čist i neovisan. Meni je cilj efikasna, transparentna i moderna Međimurska županija koja će raditi za poštene i marljive Međimurce – istaknuo je Zver prilikom objave kandidature i upozorio kako se iza političke zavjese odigravaju puno veće igre u kojima je čast Međimurja na kocki.

Kaže da je velika opasnost HDZ, koji računa na malu izlaznost i interne probleme drugih stranaka pa su svoje pandže već bacili na Međimurje.

– Zbog toga se nemojte iznenaditi ako uskoro vidite Plenkovića i svu silinu ministara koji će hodočastiti u Međimurje i obećavati med i mlijeko. Ali nemojte im vjerovati – ističe Zver i navodi kako od najavljenih 15 milijardi kuna gotovo ništa neće doći u Međimurje, već će se podijeliti Plenkovićevim koalicijskim partnerima u Bjelovaru i Varaždinskoj županiji. Slična je stvar bila s planom opravka za Slavoniju za kojeg se ispostavilo da su novce iz tih programa razgrabili pojedinci bliski HDZ-u, a mladi ljudi i dalje iseljavaju.

– Međimurje muče mnogi problemi no ako bih morao izdvojiti tri teme to bi svakako bile niske plaće, transparentnost i integracija romske manjine. Prvo što ću napraviti kao novi župan bit će javna objava svih računa i svih ugovora Međimurske županije i županijskih poduzeća – naglasio je Zver te podsjetio kako u Čakovcu u samo par mjeseci provodi transparentnost u grad i gradske tvrtke, baš kako je obećao u kampanji.

Registar transparentnosti znači veću efikasnost u upravljanju proračunom, što automatski znači više novaca, veća ulaganja u škole, domove zdravlja, bolje prometnice, podršku sportskim klubovima, kulturnim i drugim udrugama. I najvažnije, ističe, poticat će se gospodarstvo koje će pratiti razvoj poduzetništva i podizanje plaća. Sve to zajedno znači bolju kvalitetu života i razvoj Međimurja.

Promjene, transparentnost i efikasnost u javnoj upravi su moguće. Zver je kao najbolje primjere u tome istaknuo kolege iz stranke Fokus koji su u Međimurje došli podržati njegovu kandidaturu. To su svi redom uspješni gradonačelnici koji su zatekli loše stanje, ali su u vrlo kratkom vremenu uspjeli svoje sredine dovesti u sam vrh najuspješnijih gradova u Hrvatskoj.

Na kraju predstavljanja Zver je ponovio svoju poruku kako će se na ovim izborima vidjeti poznata politička lica i stranke koji se žele domoći Međimurja, jer svi računaju na malu izlaznost te ljude koji će biti revoltirani i ostati doma.

– Promjene se neće dogoditi ukoliko se na vlasti stalno vrte jedne te iste garniture političara. Građani trebaju svoje povjerenje dati novim ljudima koji ne ovise o politici. Ja sam takav i s takvim programom izlazim pred birače – naglasio je Darko Zver odlučan u namjeri da kao novi župan Međimurske županije to pokaže i ostvari.

Nastavite čitati

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 18. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 399 osoba te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza, što je 1,75 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 178.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 27 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje