Mješoviti vokalna skupina “Acapella” KUD-a “Zavičaj”Sračinec nastupila je u Sisku na 16. susretima malih vokalnih sastava u kategoriji malih vokalnih sastava i komornih zborova.

Državna smotra okuplja najbolje vokalne skupine izabrane na županijskim smotrama od strane izbornika Hrvatskog sabora kulture. Smotra naše županije održana je ranije ove godine u Ludbregu u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Stručno povjerenstvo na susretu u Sisku Dražen Kurilovčan, Irena Miholić i Zdravko Šljivac, ocijenilo je nastupe te je MVS Acapella izvedenim programom osvojila Srebrnu plaketu Hrvatskog sabora kulture.

Za MVS Acapella „ su nastupili Nikolina Pongračić,Ljiljana Kranjčić,Karmen Palošika -sopran 1,Antonia Križanec,Đurđica Krobot-sopran 2,Ljiljana Gran,Ljiljana Flajšman-alt,Leon Lesar,Matija Pongračić-tenor,Darko Auker-bas, pod vodstvom maestre Zdenke Knapić.

Mješovita vokalna skupina „ Acapella „ će s ovim programom nastupiti i 25. siječnja 2020. na Županijskoj razglednici u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu s početkom u 18 sati, gdje će nastupiti sve najuspješnije amaterske udruge Varaždinske županije koje su se u ovoj godini plasirale na državna natjecanja.

Komentari

Komentara