Povežite se s nama

Zabava & Stil

Volite miris bučinog ulja? Odlično, jer upravo je izašao parfem Bučino pa stavite dvije kapljice iza uha i krenite u noć

Objavljeno:

- dana

Žene i muškarci, od danas po bučinom ulju možete osim doma za stolom u izdanju kuhara, mirisati i u svojem večernjem, vamp izdanju.

Bućino ulje je, naime, uz orah glavna nota novog parfema Dejana Levačića, Bučino.

Dizajner veli  da će parfem biti pravo osvježenje tijekom ljetnim mjeseci, a na pitanje zašto baš miris bučinog ulja, odgovara.

Dva su razloga. Prvi: bučino ulje je nezaobilazan proizvod u domaćinstvima koje svakodnevno koristimo, ali koriste ga i svi restorani pa sam ova dva segmenta i kreirao Bučino perfume, koji ima svoju priču o domaćem proizvodu kojeg je moguće pretočiti u jednu lijepu kreaciju, punu osvježenja, koja nije nametljiva, a koja se može koristiti tijekom cijele godine – piše u priopćenju Dejana Levačića.

U priopćenju još piše da bučino ulje ima i „niz drugih unisex kvaliteta“  – ma što god to značilo – „pa je i sama kreacija takva“.

Inače, Dejan Levačić je samouki majstor spravljanja parfema i lani je na 2. hrvatskom salonu inovacija INOVA – BUDI UZOR 2017. u jakoj konkurenciji nagrađen zlatnom medaljom.

 

Zabava & Stil

FOTO Sračinec postao Meka za mažoretkinje, a Varaždinske mažoretkinje osvojile 37 medalja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski Mažoret Savez pripremio je 350 medalja, roditelji Varaždinskih mažoretkinja njih 40-tero postali su volonteri, općina Sračinec s načelnikom Božom Novoselcem – domaćin natjecanja, mame mažoretkinja ispekle su 800 klipića, a varaždinska Vindija osigurala 350 sokova za mažoretkinje s područja sjeverne i središnje Hrvatske, koje su se u subotu poslijepodne okupile u OŠ Sračinec na motivacijskom natjecanju Prvi i Viši Korak.

Lijepo i sunčano vrijeme bilo je bonus natjecanju koje je okupilo 350 djevojčica iz 12 timova: Rakovice, Slunja, Kotoribe, Karlovca, Lobora, Zagreba, Sesveta, Svete Jane, Stupnika, Klinča Sela, Pisarovine i Varaždina uzrasta od 5 do 18 godina, i njihove mnogobrojne pratnje.  Uvodno je natjecateljice i okupljene posjetitelje na tribinama dvorane uime šesteročlane sudačke komisije pozdravio predsjednik HMS-a Alen Šćuric, a potom i načelnik općine Sračinec Božo Novoselec, zaželjevši svima uspješan nastup i dobre rezultate.

Po već uhodanom slijedu nastupa od pet natjecateljica u pojedinačnom nizu sa svrhom predstavljanja kratke koreografirane plesne izvedbe uz korištenje mažoret štapa kao rekvizita i predstavljajući korake i naučene kretnje prema pravilima mažoret struke, prvo mlađe a onda i one starije mažoretkinje natjecale su se, htijući bez greške i što elegantnije izvesti jednominutni show, te su se na kraju okitile brončanim za nešto slabiju, srebrnim za nešto bolju, te zlatnim medaljama za svoju odličnu izvedbu.

Varaždinske mažoretkinje osvojile su ukupno 37 medalja, od čega 3 srebrne i čak 34 zlatne, što rječito govori o vrlo uspješno svladanim obavezama ovih djevojčica na treninzima, ali i opravdanosti osvojenoga drugog mjesta na prošlogodišnjem državnom te trećeg mjesta na europskom natjecanju.

– Ne mogu vjerovati da su sve sudionice Višeg Koraka iz jednog tima osvojile zlatne medalje – kazao je na kraju predsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Alen Šćuric, zahvalivši Varaždinskim mažoretkinjama na odličnom domaćinstvu i pruženoj usluzi pri organizaciji i provedbi ovoga zahtjevnog natjecanja. Nakon motivacijskog natjecanja Prvi i Viši Korak za regiju Sjeverna i Središnja Hrvatska od 5. do 7. svibnja 2023. slijedi Državno natjecanje u mažoret plesu koje će biti održano u Biogradu na Moru.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Varaždinci i Međimurci u Sarajevu na koncertu Halida Bešlića: Bilo je senzacionalno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Baš je bilo lijepo. Ovo valja ponoviti čim prije – naglasila je vremešnija Varaždinka koja je subotu i nedjelju, 11. i 12. ožujka provela u Sarajevu.

Dvodnevno putovanje povodom Dana žena organizirala je varaždinska putnička agencija Travelego koja je Varaždince i Međimurce vodila u šarmantni glavni grad Bosne i Hercegovine.

Posjetitelji su tako mogli upoznati grad u kojem su isprepletene zapadna i istočna kultura, a zajedno žive mnoge nacije i nacionalnosti.

Multikulturalnost

– Baš je to ogromno bogatstvo ovog grada. Vidjeti sve te kulture i nacije kako žive zajedno u jednom skladu, to je neprocjenjivo– istaknula je Varaždinka, srednjih godina.

Grupa je tako u pratnji lokalne vodičke razgledala najvažnije znamenitosti Sarajeva kao što su Sebilj, Gazi Husrev begova džamija i Morića han uz nezaobilaznu šetnju Baščaršijom. Tamo su mnogi uživali u vrhunskim ćevapima, bureku, pitama te slasticama. Sve to uz vrhunsku kavu, čije su ispijanje Bosanci doveli do savršenstva.

Grupa je posjetila i Vrelo Bosne, guštajući u netaknutoj prirodi koja se nalazi nekoliko kilometara od samoga centra grada.

– Prekrasna priroda. Ovo je melem za oči – dodao je vremešniji Varaždinac.

No, glavni razlog dolaska u Sarajevo bio je koncert legendarnog Halida Bešlića koji je nakon 10 godina ponovno nastupio u rodnome gradu, a za koji je putnička agencija osigurala i same ulaznice. Neki od putnika ponavljaju putovanje u svibnju kada se putuje na koncert Gibonnija za koji su već rezervirali aranžmane.

Za pamćenje

Nastup Halida Bešlića bio je vrhunski. Na koncertu je bilo više od 15.000 ljudi. Umjetnik, koji je u više od 40 godina pjevačke karijere objavio preko 20 albuma i u svom opusu ima gotovo 200 pjesama, koncert je u Zetri započeo pjesmom “Dvadesete”. Obožavatelji su s njim uglas otpjevali ovu pjesmu i pozdravili ga gromoglasnim aplauzom. Sljedeća na repertoaru bila je “Ja bez tebe ne mogu da živim”, a zatim i “Čardak”. Publika je odmah pala u trans. Kasnije je redao hit do hita. U pauzi je nastupio bend Divanhana, a kasnije i Španjolka Laura Marin.

– Ovo je bilo senzacionalno. Bili smo na koncertu Halida u varaždinskoj Areni, ali energija u Zetri je bila nevjerojatna. Ovo ću pamtiti cijeli život – zaključila je Varaždinka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje