Povežite se s nama

Odbojka

Volonterski rad iz ljubavi

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

Na izbornoj Skupštini OK Varaždin Volley za predsjednika je izabran Damir Ivančić.

Iako je u siječnju 2014. godine dao ostavku na mjesto predsjednika OK Varaždin Volley ponovo je izabran. Na temelju odličnih rezultata u prošlom mandatu, od rujna 2012. do siječnja 2014. godine tijekom kojih je seniorska ekipa ponovo postala članica 1. HOL, te osigurala ostanak u 1. HOL i za sljedeću sezonu 2014/15, ženska seniorska ekipa plasirala se u 2. A HOL i ušla u doigravanje za ulazak u 1. B ligu s velikim šansama da sljedeće 2014/15. sezone i uđe u 1. B ligu, mlađe uzrasne kategorije bilježe povećanje članova a postižu i sve zapaženije rezultate u 3. Ligi, za druge ekipe OK Varaždin Volley i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, te na natjecanjima mlađih uzrasnih kategorija postižu sve bolje rezultate, klub je financijski stabiliziran, povećao se broj osoba koje su se aktivno uključile u rad kluba te je za predsjednika kluba ponovo zamoljen i predložen dosadašnji predsjednik Damir Ivančić, kao jedini kandidat i izabran.
– Vrlo me veseli što se u rad kluba okupila brojna ekipa odbojkaša i roditelja, polaznika odbojkaške akademije i mlađih uzrasta, jer je za kvalitetan rad u sportskom kolektivu neophodan veći broj aktivnih članova. Ukoliko rad u klubu ostane ne jednom ili dva čovjeka to je toliko zahtjevan posao pa s vremenom može biti veći od profesionalnih obveza, a i rezultati tada nisu često onakvi kakve bi željeli  pa se ti ljudi nađu u situaciji da se pitaju „treba li mi sve to“. Ovdje se radi o volonterskom radu iz ljubavi i jako mi je drago što se sada oko toga svi slažemo. Sigurno se ne bih prihvatio ove dužnosti da nisam siguran da ćemo zajedničkim radom, u pozitivnoj sportskoj atmosferi napraviti kvalitativni pomak sa željom da od kluba napravimo klub – uzor u sportskom, organizacijskom, financijskom, pedagoškom i svakom drugom pogledu u postojećim okolnostima i postojećem okruženju.  Svi smo okupljeni oko pozitivne sportske priče koja se temelji na varaždinskoj mladosti  i drago mi je što sam okružen s ljudima koji isto tako razmišljaju i najvažnije nam je osigurati uvjete za kvalitetan rad s mladima. Važna mi je i činjenica što imam podršku u Hrvatskoj odbojkaškoj udruzi iz koje sam već primio čestitke i službene i privatne jer je i tamo vrlo pozitivno prihvaćen naš program rada, te i njih veseli naša daljnja suradnja. – izjavio je Damir Ivančić.
U Planu aktivnosti za naredno razdoblje novi – stari predsjednik je istaknuo:
– Prioritet u radu kluba – povećan i pojačan rad s mlađim uzrasnim kategorijama od povećanja broja članova do povećanja kvalitete rada
– Povećanje broja kvalitetnih i licenciranih trenera, te školovanje novih i permanentno stručno usavršavanje postojećih trenera
–  Ulazak ženske ekipe u 1. B ligu i zadržavanje muške ekipe u 1. Ligi uz postizavanje što boljih rezultata s domaćim igračkim kadrom
– Organizaciju u klubu podignuti na viši i profesionalniji nivo na svim razinama
– Pojačati prisutnost kluba u ukupnom javnom životu grada i županije od sudjelovanja u humanitarnim aktivnostima do organiziranje prezentacije sporta i odbojke te natjecanja za najmlađe
– Pojačati rad na privlačenju sponzora u klub
– Organizirati manifestacije za promociju kluba i odbojke u javnosti poput obilježavanja 10-te godišnjice osvajanja naslova prvaka Hrvatske, u svibnju ove godine 

Izvor:
Foto:

Odbojka

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci u Martijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

U školskoj sportskoj dvorani OŠ Martijanec u subotu 12. srpnja okupila se hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci gdje je održan trening u OŠ Martijanec u sklopu ljetnih priprema.

Trening
Pod vodstvom izbornika Branimira Andrušića na treningu su bile prisutne Sanja Soldo (Osijek), Vlatka Šopljarić (Garešnica), Zora Herceg (Zagreb), Ružica Modrić (Zaprešić), Romana Bulj (Sinj), Sanja Mutavdžija (Sisak), Sindy Budimir (Zagreb), Lana Rosić (Martijanec) i Andreja Giba (Zagreb).
– Prije samog treninga zahvalile smo ravnateljici OŠ Martijanec, Sonji Huzjak, na ustupanju dvorane, a pomoć smo imale i od profesora tjelesnog odgoja Davora Vuka, koji nam se i pridružio, sjeo na pod i zaigrao s nama – rekla je Andreja Giba, kapetan hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci.
Reprezentacija i sljedeću sezonu, koja počinje u listopadu, igra u Hrvatskoj ligi u sjedećoj odbojci, ravnopravno s 14 muških klubova koliko ih postoji u Hrvatskoj. – Igranje u ligi odlično nam je za uigravanje s obzirom na to da dolazimo iz različitih dijelova Hrvatske i ne treniramo skupa, već u matičnim muškim klubovima, a od jeseni osim lige očekuju nas i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci – najavila je Andreja Giba te u ime cijele reprezentacije pozvala sve da se svi zainteresirani pridruže i podrže ovaj sport.
Prepreke
– Uvijek smo rapoložene za upoznavanje novih ljudi, širenje informacija o našem sportu te, naravno, stjecanje novih prijatelja i poznanstava. Mi se nadamo da ćemo našim borbenim duhom potaknuti i druge osobe da ne odustaju nego da savladaju prepreke koje im se pojave u životu – dodala je Andreja Giba.

Prvi začeci sjedeće odbojke u Hrvatskoj datiraju iz 1969. godine kad se osniva Sportsko društvo „Hrabri“ te se počinje redovito trenirati i odlazi se na prve susrete. Muška reprezentacija u sjedećoj odbojci osnovana je 1992. godine.
Danas u Hrvatskoj postoji 14 aktivnih muških klubova, muška reprezentacija i ženska reprezentacija.
Ženska reprezentacija osnovana je krajem listopada 2012. prvim okupljanjem na pripremama u Daruvarskim toplicama.
– Osnovala nas je nekolicina sportaša velikog duha u Savezu sjedeće odbojke, ali kao što sami možete pretpostaviti, put do vrhunskog sportaša je dug i trnovit – sjeća se Andreja Giba, kapetan ženske reprezentacije. – Trenutno našu reprezentaciju čine ženske osobe iz cijele Hrvatske, s tjelesnim hendikepom većinom donjih ekstremiteta, ali veoma smo aktivne u životu i borbenog duha. To smo pokazale i na terenu te smo u vrlo kratkom vremenskom periodu ostvarile dvije međunarodne pobjede, protiv poljske reprezentacije prošle godine te ove godine pobijedivši mađarsku reprezentaciju na turniru u Budimpešti. Prije tog odlaska organizirali smo okupljanje i trening u Osijeku, gdje su nas podržali mediji, a i odbojkaši OK Murse, odigravši s nama prijateljsku utakmicu u dvorani Gradski vrt. Ispraćeni smo televizijom i novinama, a vratile smo se kući s broncom – dodala je Andreja Giba.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Odbojka

Počinje Ljetna škola odbojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

17. lipnja u 17 sati počinje Ljetna škola odbojke za dječake i djevojčice osnovnoškolskog uzrasta. 

Treninzi će se održavati utorkom, četvrtkom i petkom od 17 do 18.30 sati cijelo ljeto. Upisi i informacije na [email protected] te 099/404-2651.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje