Povežite se s nama

U fokusu

Volvo XC60 – Uspjeh se nastavlja

Objavljeno:

- dana

VOZILI SMO

U izrazito gust segment crossovera na tržištu punim se plućima vraća Volvo s novom generacijom modela XC60.

Respektabilne brojke prethodnika, koji se smatra i nositeljem segmenta izgledaju ovako: milijun prodanih primjeraka u 9 godina postojanja na tržištu i čak 30 % udjela na tržištu. Novi XC60 ima nemali zadatak na tržištu upustiti se u borbu s izravnim konkurentima poput Mercedes-Benza GLC, Audija Q5, BMW-a X3, Jaguara F-Pace…

Druga generacija Volva XC60 nastala je na istoj SPA platformi kao i uspješni veći model XC90 (serija 90). Luksuzom nimalo ne zaostaje za većim “bratom”, a i dizajniran je prepoznatljivim Volvo linijama, tako da je i svaka sličnost s većime modelom namjerna. Od modela XC90 kraći je 26 cm. U odnosu na prvu generaciju, novi XC60 je četiri centimetra duži, jedan širi i čak 5 cm niži. Novom arhitekturom unutrašnjosti postignuta je veća prostranost na svim sjedećim mjestima, a čak ni viši putnici nemaju problema s prostorom za glave na stražnjim sjedalima. Obujam prtljažnika (u osnovnoj konfiguraciji) sada iznosi 505 litara (10 više od prve generacije).

Karakteristična Volvo maska hladnjaka ima različite vertikalne proreze za hlađenje, po čemu se može i prepoznati paket opreme (Momentum, Inscription ili R-Design), a naravno da je zadržan karakterističan detalj prednjih dnevnih svjetala, koja podsjećaju na malj nordijskog boga Thora.

Ponudu pogonskih agregata od početka prodaje čime tri benzinska i dva dizelska motora; svi su dvolitreni, svi su kombinirani s osamstupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. Benzinci su T5 254 KS, T6 320 KS, T8 Twin Engine (Hybrid) 320+87 KS, a dizelski motori su D4 190 KS i D5 235 KS. Impresivne su performanse hibridnog modela, koji razvija 407 KS, do 100 km/h ubrza za 5,3 sekunde, razvija 230 km/h uz deklariranu potrošnju od 2,1 l/100 km i emisije od samo 49 g CO2/km.
Volvo kupci zahtjevni su u pogledu kvalitete izrade i korištenih materijala, a na tom području im Volvo XC60 nudi doista mnogo…

Ugrađeni materijali su, što serijski što uz doplatu, samo oni najpoželjniji: drvo, koža, brušeni aluminij… Ponudu boja karoserije čine 3 nemetalik boje, 9 metalik boja i 3 posebne boje. Od specifičnosti valja samo izdvojiti da su, primjerice, brisači grijani i opremljeni mlaznicama (njih više od 60!), moguće je birati dvije boje upravljača, dva audiosustava s 10 zvučnika snage 330W ili, uz doplatu, vrhunski audiosustav Bowers & Wilkins snage 1100W i 15 zvučnika… Popis dodatne opreme vrlo je bogat i omogućuje doista veliku razinu personalizacije Volva XC60.

    Sigurnost je područje na kojem se Volvo osjeća “kao doma” te je već desetljećima predvodnik na ovom području. XC60 opremljen je doista najinovativnijim elementima aktivne i pasivne sigurnosti, a posebno izdvajamo tri nova ugrađena sustava: City Safety, asistent za sudar s nadolazećim vozilom i BLIS sustav s korekcijom držanja vozila unutar voznog traka.

Volvo XC60 već je dostupan kupcima na hrvatskom tržištu, a cjenovno je u odnosu na prethodnika poskupio oko 6% ali treba uzeti u obzir bogatiju opremu. Za naše je tržište pripremljen i tzv. akcijski model D4 AWD s Momentum paketom opreme po cijeni od 53.990 €.

 

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

FOTO Radovi u punom jeku, voda će se u jezero Trakošćan početi puštati već u svibnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Trakošćansko jezero uskoro bi napokon trebalo dobiti stari sjaj. Direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu Milan Rezo rekao nam je da su se radovi intenzivirali i maksimalno se koriste povoljni vremenski uvjeti. Radi se i po 12 sati dnevno, svaki dan, uključujući subote i nedjelje.

Radnici s bagerima, kamionima i ostalim radnim strojevima na jezeru u Trakošćanu nisu bili samo u dane uskrsnih blagdana i na Cvjetnu nedjelju.

Radovi na jezeru traju više od 30 dana, a nataloženi sediment koji se prikuplja odvozi se na dva i pol kilometra udaljenu deponiju. Bez obzira na blagdane, praznike i vremenske uvjete izvađen je sav sediment iz prvog dijela jezera. Prema sadašnjem planu voda bi se mogla puštati u taj prvi dio jezera već s prvim danima svibnja, otkriva nam Milan Rezo.

– Do današnjeg dana izvađeno je približno 60 tisuća kubika sedimenta, što bi značilo da se dnevno iskopa i odveze oko dvije tisuće kubika. Paralelno s vađenjem sedimenta pokrenuli smo i projekt i odabrali najpovoljnijeg projektanta za projektiranje i sanaciju erozija. Na lijevoj obali će se obaviti sanacija u dužini od 120 metara i taj dio ćemo urediti kamenim oblogom s kamenim nabačajem. Na desnoj obali, gdje je bilo takozvano bivše kupalište, uredit ćemo 100 metara uz potporni zid pomoću gabionskih zidova na visinu od metar i pol – objašnjava nam Milan Rezo.

Nakon završetka vađenja sedimenta na prvom jezeru, servisni, odnosno gradilišni putevi povlače se dalje, na druge dijelove jezera, a po potrebi će se ugraditi i kameni materijal.

– Kada povučemo sve servisne, odnosno gradilišne puteve, i to očekujemo oko 1. svibnja, onda krećemo s puštanjem vode unutar tog prvog dijela i paralelno s prestankom ispumpavanja, što bi značilo da će voda slobodno kroz temeljni ispust istjecati u rijeku Bednju – kaže Rezo.

Podsjetimo da su Hrvatske vode nakon završetka pripremnih radova uređenja deponije i gradilišnih puteva, 26. veljače krenule s nastavkom čišćenja jezera Trakošćan od nataloženog sedimenta. Podsjetimo i da je i nedavna obilna kiša zakomplicirala tijek radova, ali sve se uspjelo nadoknaditi..

Prema potpisanom ugovoru Hidroing d.d. se obvezao da će radove završiti do kraja lipnja uz povoljno vremenske uvjete. Nakon završetka radova vađenja sedimenta iz jezera, Hrvatske vode su se odvezale urediti obalu uz samo jezero. U međuvremenu će se obaviti sanacija erozija i klizišta.

Za sanaciju erozija Hrvatske vode osigurale su dodatna sredstva.

– Vrijednost investicija uređenja ovih pokosa koji su nastali erozijom je 500 tisuća eura i taj iznos se ne odnosi na onaj iznos koji je ugovoren za čišćenje jezera. Sanaciju Hrvatske vode financiraju kroz svoje preventivne, redovne i izvanredne mjere održavanja od poplava – objasnio nam je Rezo.

Što se tiče kompletnih radova i puštanja vode u jezero, s obzirom na sušni period u srpnju i kolovozu, za očekivati je da će se jezero do kraja popuniti u jesenskim i zimskim mjesecima.

Nastavite čitati

U fokusu

HSRM: Srijeda kao datum izbora onemogućava radnicima koji rade u inozemstvu njihovo pravo glasanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski sindikat radnika migranata (HSRM) poslao je priopćenje medijima, a kojim upozoravaju na to zašto je 17. travnja, srijeda, loš datum za parlamentarne izbore.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Poštovani, predsjednikov datum izbora koji će se održati 17. travnja 2023 godine ONEMOGUĆAVA se SVIM NAŠIM HRVATSKIM RADNICIMA sa zaposlenjem u inozemstvu njihovo pravo glasanja!

Dnevni migranti RH koji imaju zaposlenje u nama susjednim zemljama te njihov svakodnevni poziv za radno mjesto koje započinje u 05:00 sve do 19:00 ne pruža im izvršenje građanske dužnosti.

Tjedni migranti:
Njihovo udaljenje od samog mjesta boravka u inozemnim zemljama je čak i do 300 km gdje su u nemogućnosti povratka do 19:00 sati na izborna mjesta u hrvatskim konzulatima.

Također svi vozači kamiona koji su na svojim rutama vožnje kao i ujedno njegovateljice koje su na 24-satnoj njezi kao i svi ostali naši radnici migranti spriječeni su pozivu obavljanja građanske dužnosti koji im je izborom datuma glasanja oduzeto pravo.

Svi naši građani izuzeti su protiv ne svoje volje, ne izvršavanju prava glasanja.

HSRM se prošle godine obratio predsjedniku RH i predsjedniku Vlade uzevši u obzir također sve ministre gdje nismo dobili nijedan odgovor na naše apele i ponovno se potvrdilo da smo građani drugog reda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje