Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač (27) u Varaždinu napuhao 2.65 promila, a teško je nabrojati sve mjere koje su izrečene protiv njega

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 23. veljače, oko 20.40 sati u Varaždinu, Kninska cesta, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.65 promila, upravljao 27-godišnjak, javila je PU varaždinska.

Također je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te da mu je rješenjem oduzeto pravo na podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole, kao i da mu je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana dovesti na Općinski sud u Varaždinu.

Drugi pijani vozač je nađen u četvrtak, 23. veljače, u 221.50 sati u Kapeli Podravskoj.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.68 promila, upravljao 48-godišnjak.

Kako je utvrđeno, navedeni je višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja na Općinski sud u Varaždinu.

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje