Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač Audija (57) zbog više prometnih prekršaja kažnjen s 18.000 kuna

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Jučer, 15. ožujka 2021. godine u 19 sati u Cirkovljanu, Donjoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa, vozač Audija 80, čakovečkih registarskih oznaka, odbio je postupiti prema upućenim znakovima policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec (svjetlosni i zvučni znaci na vozilu te „stop“ palica) te je naknadno zaustavljen.

Provjerama je utvrđeno kako je Audijem upravljao 57-godišnjak bez položenog vozačkog ispita. Ujedno, alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,33 promila. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 57-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 18.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od sedam mjeseci.

I ovaj događaj dobar je povod da ponovno upozorimo sve vozače na odredbu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem koje se vozaču koji je proglašen krivim pravomoćnom odlukom o prekršaju, u odgovarajuću evidenciju upisuju negativni prekršajni bodovi. Usprkos činjenici da u opisanom slučaju 57-godišnjak nema položeni vozački ispit, nakon pravomoćnosti odluka o počinjenim prekršajima, u evidenciju će se se upisati 15 negativnih bodova.

Člankom 286. stavkom 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisano je da će se vozaču koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom u razdoblju od dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova, rješenjem odrediti da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine. Ujedno, ako se zahtjev ipak podnese u roku od dvije godine, rješenjem će se odbaciti.

Crna kronika

Kod Lepoglave smrtno stradao 41-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U mjesto Zalužje kod Lepoglave u petak, 7. svibnja u popodnevnim satima došlo je do tragedije.

Naime, prevrnuo se traktor s prikolicom za prijevoz šljunka. Uslijed prevrtanja 41-godišnji vozač na mjestu je preminuo.

Očevid je u tijeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao trojac koji je ukrao liniju, računalo, lopte, alkohol…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su muškarac rođen 1994. godine sa šireg područja Grada Čakovca i dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, između 25. i 26. ožujka u Kuršancu u Glavnoj ulici provalili su u prostorije nogometnog kluba odakle su ukrali muzičku liniju, prijenosno računalo, zvučnike, lopte te razna alkoholna i bezalkoholna pića u vrijednosti od više tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen odgovornoj osobi kluba. Prema trojici osumnjičenika nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Nastavite čitati