Završen je očevid prometne nesreće u kojoj je na autocesti A1 prema Karlovcu poginulo čak četvero osoba.

Jučer, u subotu, 21. studenoga, oko 7.20 ujutro teretnim vozilom marke Mercedes čakovečkih registarskih oznaka upravljao je 54-godišnji muškarac, piše eMedjimurje. Vozač se kretao sjevernim kolnikom autoceste A1 (dionica prometni čvor Zdenčina – Jastrebarsko) u smjeru jugozapada.

Dolaskom do 19. kilometra nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Pritom je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi) kutinskih registarskih oznaka, koje je bilo zaustavljeno zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika nalazeći se većim dijelom desne strane vozila na mekom terenu sa sjeverne strane kolnika, a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

Uslijed naleta osobno vozilo odbačeno je prema naprijed gdje je prednjim dijelom naletjelo na 51-godišnjeg pješaka koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela vozila koje je bilo u kvaru. Nakon toga došlo do prevrtanja vozila, dok je teretno vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka, javlja zagrebačka policija.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu. Nadalje, 64-godišnji putnik je teško ozlijeđen, liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb. Lakše su ozlijeđeni 54-godišnji vozač teretnog vozila i 29-godišnji putnik iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše je ozlijeđeno još dvoje putnika (26, 29) iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

U vremenu od 8 do 13.50 bio je obustavljen promet sjevernim kolnikom autoceste A1, dionica prometni čvor Zdenčina – prometni čvor Jastrebarsko.

Nakon otpuštanja 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenoga djela izazivanje prometne nesreće.

Komentari

Komentara