Povežite se s nama

Crna kronika

Vozačica (43) ozlijeđena u slijetanju s autoceste kod Varaždinskih Toplica

Objavljeno:

- dana

Jučer, 23. siječnja, oko 05.30 sati u Varaždinskim Toplicama, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, javila je PU varaždinska.

Žena starosti 43 godine upravljala je osobnim vozilom dionicom autoceste A-4 iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste te vremenskim uvjetima, izgubila je kontrolu nad vozilom i u zanošenju sletjela u lijevu stranu van kolnika.

Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom svog vozila udarila u središnju metalnu zaštitnu ogradu te je od siline udara vozilo odbačeno na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim lijevim dijelom udarilo u betonsku ogradu nakon čega je došlo do ponovnog zanošenja i udara prednjim dijelom u središnju metalnu ogradu gdje se vozilo i zaustavilo.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je 43-godišnjakinja, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede će se okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje