Povežite se s nama

Crna kronika

Vozila “kupili” od MTČ-a, da bi ih zatim – iznajmili!

Objavljeno:

- dana

ĆELNICI MTČ-a ISKORIŠTAVALI POLOŽAJ

Bivši predsjednik Uprave MTČ Tvornice čarapa prodavao vozila, a zatim ih unajmljivao za 15 tisuća kuna mjesečno

Zbog nedolaska jednog od okrivljenika, odgođen je početak suđenja Ivanu Krajačiću, bivšem predsjedniku Uprave MTČ Tvornice čarapa i Darinki Krički, suvlasnici poduzeća, na varaždinskom Županijskom sudu koje se tereti da su iskoristili svoj položaj i ovlasti kako bi pribavili imovinsku korist.

Prvo BMW X5 3.0 D…

Nakon što je u srpnju 2008. po isteku leasinga BMW X5 3.0 D prešao u vlasništvo MTČ Tvornice čarapa, Krajačić i Krička su dogovorno, kako se navodi u optužnici, prodali vozilo za 72 tisuće kuna Kseniji Preininger koja taj račun nije platila. Znajući to, Krajačić kao predsjednik Uprave 1. listopada 2008. sklapa ugovor o najmu BMW X5 temeljem kojeg se MTČ Tvornica čarapa obvezala plaćati Preininger najamninu od 15 tisuća kuna mjesečno. Budući da je uz to tvornica pristala plaćati i poreze, od trenutka sklapanja najma do studenog 2009. Preininger je uplaćeno na račun kod Splitske banke 154 tisuće kuna. Državno odvjetništvo tvrdi da je Preininger time ukupno stekla 226 tisuće kuna, a za taj je iznos oštećena MTČ Tvornica čarapa.

…zatim 730 DA i X5 SUV

Bivšeg predsjednika uprave MTČ Tvornice čarapa, nad kojim je u međuvremenu otvoren stečajni postupak, tereti se i da je 21. listopada 2008. prodao Darinki Krički vozilo marke BMW 730 DA limuzina, i to dan nakon što je istekao leasing i vozilo prešlo u vlasništvo poduzeća. Iako je tržišna cijena bila 225 tisuća kuna, tvrdi se u optužnici, vozilo je prodano za 72 tisuće kuna, ali ni taj iznos nije naplaćen. Znajući to, Krajačić 1. studenog 2008. sklapa ugovor o najmu vozila za 15 tisuća kuna uvećano za poreze. Sukladno tome, do 1. studenog 2009. MTČ Tvornica čarapa uplatila je ukupno 371 tisuću kuna.

Krajačića se tereti i da je 18. ožujka 2009. prodao D. P-u BMW X5 SUV nakon što je istekao leasing i vozilo prešlo u vlasništvo tvrtke. Kupoprodajnu cijenu od 72 tisuće kuna nije naplatio, već je sklopio ugovor o najmu kojim se poduzeće obvezalo plaćati mjesečnu najamninu od 15 tisuća kuna. Time je MTČ Tvornica čarapa oštećena za 130 tisuća kuna.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

FOTO U požaru kod Ludbrega smrtno stradala 86-godišnjakinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO:DVD Martijanec

U Slanju kod Ludbrega u ponedjeljak, 8. ožujka, oko 17.45 sati došlo je do požara kuće.

U požaru je smrtno stradala 86-godišnjakinja.

Vatrogasci su na mjestu događaja, a očevid je u tijeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov kod Ludbrega rastrgao sjedeću garnituru, pa ukrao kuhinjski stol i suđe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Nesvakidašnja krađa u Hrastovskom, kod Ludbrega.

U vremenu od 27. veljače do 6. ožujka u Hrastovskom, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 25-godišnjakinje, javila je PU varaždinska.

Tom je prilikom pokidao i oštrim predmetom izgrebao sjedeću garnituru od kože i tkanine, nakon čega je otuđio kuhinjski stol, više komada stolica, posuđe i drugo.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati