Povežite se s nama

Crna kronika

Vozio se Maruševcom s 2,35 promila iako mu je bila oduzeta vozačka pa završio u zatvoru na 10 dana

Objavljeno:

- dana

Nije mu to trebalo

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec jučer, 22. studenog u 17.05 sati u Maruševcu zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,35 promila upravljao 38-godišnjak. 

Također utvrđeno je da je upravljao i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ivanec, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Kasnije je uhićen i doveden sucu nadležnog Prekršajnog suda, koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 dana.

Izvor: The Sioux Empire Podcast
Foto: ilustracija

Crna kronika

Policija lovila vozača (26) kroz dvije županije – jurio je 150 km/h, prolazio na crveno…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 28. veljače, u 10.22 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu kako se osobno vozilo marke Opel Corsa koprivničkih registarskih oznaka kreće državnom cestom D2 iz smjera Vrbanovca u smjeru Ludbrega ugrožavajući sudionike u prometu nepropisnim kretanjem.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su po dojavi navedeno vozilo na ulazu u grad Ludbreg pokušali propisno zaustaviti, ali je vozač odbio postupiti po znakovima i naredbama policijskih službenika, te je nastavio vožnju bez zaustavljanja.

Za navedenim vozilom, odmah su krenuli policijski službenici službenim vozilom i sa upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom te ga slijedili, kojom prilikom je utvrđeno da je vozač na dva semaforizirana raskrižja namjerno vozilom prošao na upaljeno crveno svjetlo na semaforu, da se na raskrižju sa kružnim tokom prometa kretao u zabranjenom smjeru, da je vozilom pretjecao kolonu vozila na obilježenim pješačkim prijelazima, te se kroz naseljena mjesta Globočec Ludbreški, Čukovec i Bolfan gdje je brzina ograničena na šezdeset kilometara na sat, kretao brzinom od najmanje 150 km/h.

Navedeno vozilo je zaustavljeno uz pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke u mjestu Draganovec, kojom prilikom je utvrđeno da je vozilom upravljao mladić starosti 26 godina s područja Novigrada Podravskog.

Također je provjerom utvrđeno da je isti upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.99 g/kg, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te za vrijeme dok mu je bila na snazi mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova.

Zbog počinjenih prekršaja je uhićen i uz sredstva prisile doveden u prostorije policijske postaje Koprivnica, gdje je zadržan do otrježnjenja, te mu je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao.

Jučer, 1. ožujka je priveden na Općinski sud u Koprivnici gdje je za počinjene prekršaje na području PU koprivničko-križevačke kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 15.600 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 2 godine, dok mu je vozilo od strane suda vraćeno.

Za počinjene prekršaje na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici su protiv okrivljenog podnijeli Optužni prijedlog Općinskom sudu u Varaždinu, a kojim mu prijete maksimalne kazne i to u iznosu od 83.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podignuta optužnica: kraj Ludbrega provalio u sušaru i ukrao 35 domaćih salama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

sušeno meso, pušnica

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. veljače podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1983. godine zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe.

Okrivljenog 38-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine ušao u dvorište obiteljske kuće u mjestu kraj Ludbrega i podesnim alatom prerezao lokot na ulaznim vratima garaže.

Potom je prerezao i lokot na vratima sušare iz koje je uzeo i zadržao za sebe 35 komada domaćih salama u vrijednosti oko 2.800 kuna.

Nastavite čitati