Povežite se s nama

Sport

Vratiti sve Varaždince u košarkaški klub

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Trnener KK Vindije Dražen Cesar namjerava u klub vratiti sve varaždinske košarkaše i ponovo zaigrati značajnu ulogu u A2 ligi Sjever.

– Dolaskom prošle godine u klub zacrtao sam si tri faze razvoja točnije restruktuiranje kluba u kojem sam sudjelovao kao trener i kao član Uprave. To su faza konsolidacije, faza stabilizacije i faza renesanse.
Faza konsolidacija je završena.Klub je podmirio sve svoje obveze koje su nastale tokom prijašnjih godina, nastavio je s radom i natjecanjima s mlađim dobnim kategorijama, te se uključio u natjecanje seniorske C lige.
U8 i U10 su uz mnogo treninga odradili svoje prve natjecateljske utakmice i turnire, te prezentirali svoj rad u poluvremenu svake domaćinske utakmice C lige i sve to pod budnim okom Matije Ciglara, prof.
Uspostavljena je suradnja sa Školom košarke Sjever prof. Zajeca koji je i vodio našu selekciju ml. kadeta koji su uz veliku količinu odrađenih treninga napravili izvrstan rezultat plasiravši se na završnicu PH.
Mogu reći da smo bili konkurentni, a jedini deficit koji je isplivao je vidjelo je premalo takvih jakih utakmica.
Juniori su odradili svoje natjecanje, gdje za loptu-dvije nisu uspjeli plasirati se na završnicu Regije.
Uprava se konsolidira i širi, od ove sezone će imati i profi tajnika, do sada odrađeni sastanci sa svim dobnim kategorijama za nastavak sezone, radi se na unificiranosti kluba. Mogu sa sigurnošću reći da je klub prvu fazu odradio besprijekorno i prelazi na drugu fazu.
Kakva je bila ova natjecateljska u C ligi i trenažna sezona ?
– Odrađeno je 133 treninga 33 utakmice. Liga je bila pun pogodak jer igraju ekipe u kojoj gotovo svaka ekipa ima barem jednog do dva igrača koji mogu participirati u A2 ligi.
Ekipa u C ligi je odigrala 22 utakmice uz 10 pobjeda, te zauzela 6. mjesto, što je za ekipu koja je bila uvjerljivo najmlađa u ligi s prosjekom17,5 godina izuzetan uspjeh. Igra protiv starijih, viših i snažnijih po meni je liga po mjeri i gdje smo bili osvježenje u svim pokazateljima.
Prvi dio nam je bila adaptacija i uigravanje dok u drugom djelu su polako stvari sjedale na svoje mjesto, igrali smo prepoznatljivo, agresivno preko cijelog terena, što nam je i bio forte gdje smo deficit visine kompenzirali agresivnošću i timskom igrom.
U prvom djelu nam je prosjek zabijenih koševa bio 73 a primali smo 78 koševa.
U drugom djelu smo povećali efikasnost za oko 12% sa 73 na 84 koša te smo podigli obrambenu razinu za oko 20% i to sa 84 na 65 primljenih koševa.
S obzirom na sve probleme koji su nas pratili, bolest (mononukleoza Svatija i Kosa) i ozljeda Vojkovića kada smo ostali bez tri igrača iz petorke te nemogućnost redovitog treniranja zbog fakultetskih obveza (Kuparića i Bađuna) rezultat je više nego dobar.
S čime ste posebno zadovoljni?
– U prvom djelu sezone apsolutno se ekipa digla kolektivno i u napadu i u obrani dok u drugom djelu taj segmenat je bio slabije izražen iz razloga bolesti, ozljeda i obveza dok se digao individualni segmenat. Kohezija ekipe je bila naglašena, postali su klapa.Kultura i redovitost treniranja posebno naglašena i dignuta na razinu više.
Dobar sistem rada uvijek izbaci pojedinca, tako je bilo i ove godine, sustav je iznjedrio igrača Matiju Vojkovića koji je bio pozvan na pripreme juniorske repke. Uspjeh je tim veći što Varaždin je dao zadnjeg reprezentativca davne 2006. godine (treneri Žunić-Cesar).
Koji su planovi u narednoj sezoni?
U suradnji s KSVŽ koji je dobio novo rukovodstvo organizirati Školsku ligu Osnovnih škola. Prije sezone organizirati međunarodni turnir u Varaždinu te organizirati jednu jaču i atraktivnu utakmicu u Areni Varaždin
Plan mi je u ovoj sezoni dovesti ili vratiti sve zainteresirane Varaždince, koji žele pomoći da se košarka u gradu digne na jedan viši nivo, stoga i sve zainteresirane pozivam da nam se priključe.
U drugoj sezoni 2018/19. vratiti sve Varaždince koji igraju u okolnim klubovima i borba za sam vrh A2 lige.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje