Povežite se s nama

Život i društvo

Vrhunske kamine nude po povoljnim cijenama

Objavljeno:

- dana

DOBRA PONUDA

Nakon što je Međimurka BS godinama prodavala vrhunske kamine poljskog proizvođača Kratki, Poljaci su odlučili čakovečkoj tvrtki prepustiti ekskuzivnu distribuciju kamina u Hrvatskoj. Biti ekskluzivni distributer tvrtke Kratki, koja posluje na svjetskom tržištu, znači imati dobar međunarodni renome.

Tako se Međimurka BS na ovogodišnjoj Ambienti predstavila s kaminima , kaminima za centralno grijanje i pećima poljskog proizvođača.

Prate trendove

– Kamini Kratki se odlikuju po kvaliteti materijala od kojeg su izrađeni. Staklo je otporno na toplinu i do 800 stupnjeva. Kompletan materijal za kamine se izrađuje uz pomoć robota, ništa se ne vari ručno, nego CNC strojevima. Proizvodi su atestirani i u Njemačkoj. Sigurni su, pouzdani i kvalitetni – veli Darko Novak iz tvrke Međimurka BS.
Kupovinom kamina Kratki kupac dobiva vrhunski proizvod po vrlo povoljnim cijenama. Tako se kaminski umetak jačine 10 kilovata prodaje već za 2.500 kuna. Taj će vam umetak u proljeće i jesen zagrijati i 150 kvadrata prostora. 

U ponudi su i kamini na struju ili plin, koji su osobito popularni u engleskim domovima

U asortimanu su i kamini na struju ili plin. Ti su kamini osobito popularni u engleskim domovima, gdje je u gradskim kućama, naslonjenima jedne na druge, zabranjeno paliti vatru, pa je klasične engleske kamine zamijenila ova inačica za stvaranje ugodnog ambijenta. Kod nas se još uvijek rijetko koristi.
– Proizvodnja se uglavnom i dalje bazira na kaminima za drva i palete – navodi Darko Novak.

Hit proizvod Kratkog za sezonu 2016./2017. svakako su kamini s tzv. “giljotin sustavom” otvaranja vrata. – Taj sustav omogućava automatsko podizanje vrata čim se primi za ručicu – pojašnjava Novak. Dok je giljotin sustav prvenstveno namijenjenen onima koji žele biti u trendu, Međimurka BS u ponudi ima i eko-kamine na biogoriva, dekorativnog izgleda za očuvanje okoliša. To su kamini poznatoga poljskog proizvođača za proljeće i jesen, za hotelske sobe ili zimske vrtove, koji uglavnom služe za ugodniji ambijent.

Taj dobar osjećaj

– Kamini su puno više od samog izvora topline. Ugođaj koji pruža pucketanje vatre u kaminu smiruje dušu i tijelo i stoga ćemo vrlo rado, čak i u dane kad i nije posebice hladno, zapaliti vatru u svom kaminu samo kako bismo stvorili taj dobar osjećaj. Posjedovanje kamina u vašem kućanstvu priuštit će vam ugodno, savršeno opuštanje, a uzmete li u obzir i to da je kamin u kući multifunkcionalna stvar, nebitno radilo li se o dodatnom izvoru grijanja, iskorištavanju domaćih ogrjevnih sirovina ili pak samo u stvaranju ugodne klime u prostoriji, kamin je svakako nešto o čemu se isplati razmišljati kao o novoj većoj investiciji – veli Darko Novak. Nema puno stvari na svijetu koje bi željela većina ljudi. Kuća s kaminom je, prema ispitivanju tržišta, jedna od materijalnih stvari koje je kao dio savršenog doma naveo najveći broj ispitanika. U Međimurki BS vam tu želju mogu ispuniti.

Visokom kvalitetom i uslugom do uspjeha

Međimurka BS je trgovačka kuća koja posluje samostalno od 1993. godine. Nalazi se u samom centru grada Čakovca, 500-tinjak metara od Staroga grada Zrinskih.
Tvrtka je otvorena s osam zaposlenika, a danas ih je više od 70. Poslovanje se iz Čakovca proširilo na Varaždin, Ludbreg i Prelog.

Uz postojeće četiri poslovnice, posluju i servisni centri, a kod benzinske crpke Crodux u Čakovcu Međimurka BS ima najveći servisni centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Tvrtka je pažljivim odabirom partnera te visokom kvalitetom i uslugom postigla željene rezultate uz kontinuirani rast prodaje.

15 tisuća artikala je u asortimanu Međimurske BS
80 posto artikala je vlastiti uvoz proizvođača

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na 10. Županijskoj smotri dječjih KUD-ova u Trnovcu se okupilo oko 400 mališana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i Općine Trnovec Bartolovečki, u nedjelju je u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec održana 10. Županijska  smotra dječjih Kulturno-umjetničkih društava.

Smotra se svake godine održava u drugom mjestu Varaždinske županije, a Trnovec je ovoga puta bio domaćin u sklopu obilježavanja Dana općine. Na smotri na kojoj svoje folklorno umijeće prezentiraju djeca u dobi od sedam do 15 godina okupilo se oko 400 djece iz devet KUD-ova s područja Varaždinske županije, a izvedeno je ukupno 13 točaka.

– Srećom, u našim KUD-ovima djece ima, oni vole plesati, posebice ovi mlađi uzrasti koji imaju još i igrice, brojalice, pjesmice, tako da ih to stvarno zanima. O tome dosta govori i podatak da za ovu smotru imamo prijavljeno devet KUD-ova, stoga s radošću možemo zaključiti da nema straha za budućnost – rekao je Pjerino Hrvaćanin, tajnik ZKUU Varaždinske županije.

– Osim smotre dječjih KUD-ova, Zajednica kroz godinu organizira smotre starijih izvornih skupina, zborova i vokalnih skupina, puhačkih orkestara, kazališnih amatera i tamburaških orkestara i to je ono zbog čega Zajednica postoji – dodao je Hrvaćanin.

Uz Ministarstvo kulture i Varaždinsku županiju, pokrovitelj smotre bila je Općina Trnovec Bartolovečki.

– Program koji smo organizirali povodom Dana općine i ovoga je puta bogat različitim sadržajima, a posebno me raduje ovaj dio u kojem sudjeluju naši najmlađi i drago mi je da se okupilo toliko djece, da su Trnovcem opet odzvanjali pjesma, smijeh i veselje, na radost mnogobrojne publike – rekla je načelnica Verica Vitković.

Dodala je kako je Varaždinska županija poznata po kulturnoj baštini, tradiciji, starim običajima koje treba njegovati i čuvati.

Nastavite čitati

Život i društvo

Šesti festival nordijskog hodanja i pješačenja ove godine u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja “Drava” Varaždin ove godine organizira svoj 6. festival nordijskog hodanja i pješačenja.

Za lokaciju su ove godine odabrali Lepoglavu.

Festival će se održati u nedjelju, 28. travnja, a početak je u 8:30 sati. Start je kod restorana Ivančica. Na okupljanju sudionika organizatori će pripremiti piće dobrodošlice uz domaće kolače, mjerenje tlaka, šećera i određivanje BMI. Pješačenje je podijeljeno u rute, pa će grupe moći odabrati hoće li hodati crvenom rutom od 11 kilometara, plavom od 7 kilometara, zelenom od 5 kilometara ili žutom dugom tek 3 kilometra.

Nakon završenih ruta i ručka od 13 do 15 sati sudionici mogu razgledati i doznati nešto više o znamenitostima Lepoglave.

Kotizacija za sudionike iznosi 10 eura, a na svim će se rutama hodačice i hodači kretati u pratnji voditelja i pratitelja ruta te medicinskog osoblja.

Manifestacija je organizirana u suradnji s Gradom Lepoglava, Turističkom zajednicom, Turističko kulturno – informativnim centrom i Varaždinskom županijom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje