Povežite se s nama

Novosti

Vrhunski postav najboljih govornika u Hypo centru!

Objavljeno:

- dana

KONFERENCIJA

Operativna direktorica ICT sektora za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma te članica Uprave COMBISa – Mirela Šešerko, održat će uvodni govor te time službeno otvoriti konferenciju B4CLOUD. Mirela Šešerko ima 13 godina iskustva na IT poslovima, od čega više od 8 godina na rukovodećim pozicijama. U svom radu se iskazala u području upravljanja IT razvojem u izrazito dinamičnom poslovnom okruženju, a samim time je prava osoba za otvorenje ovogodišnje B4CLOUD konferencije.

Vrhunsku edukaciju jamči 14 priznatih europskih i regionalnih predavača koje je okupila B4CLOUD konferencija!

Vodeći hrvatski alat za online poslovanje CPP, ujedno i glavni organizator B4CLOUD konferencije, po prvi puta u Hrvatsku dovodi danskog lidera internetskog poslovanja – Jona Frodu. Jon je suosnivač velikog poslovnog rješenja Podio, kojeg je Citrix preuzeo za više od $53 milijuna, a koristi ga oko 200 000 tvrtki diljem svijeta.

Tajne kako postići maksimalnu učinkovitost u poslovanju, otkrit će nizozemski majstor prodaje – Jeroen Buijs. Kao prvi čovjek prodaje za Europu, Bliski istok i Afriku američke tvrtke Box.com, u svom inspirativnom predavanju o online rješenjima donosi savjete za uspješno poslovanje.

U razgovoru “1 na 1 s Antom Mandićem” poslušajte poduzetnika godine i predsjednika Uprave IN2 Grupe, najveće hrvatske softverske kompanije i jedne od 10 najvećih kompanija Jugoistočne Europe.

Uz B4CLOUD konferenciju edukacija traje čak 3 tjedna!

Predavači, njihovi gosti i ostali vrhunski stručnjaci održat će više od 15 besplatnih online seminara unutar 3 tjedna nakon konferencije. Prijave se otvaraju 17.10.2013. samo za sudionike konferencije.

Popunjenost dvorane od 90% rezultat je poznatih i priznatih predavača konferencije. Prijavite se na B4CLOUD konferenciju do 10.10. i iskoristite priliku za kupnju kotizacija po 30% nižoj cijeni.

Tko stoji iza B4CLOUD konferencije?

B4CLOUD ne bi uspjela bez glavnog organizatora CPP, zatim podrške telekomunikacijskog diva – Hrvatski Telekom i globalnog IT inovatora – IBM Hrvatska. te članova stručnog tima koji dolaze iz tvrtki H&D INFO, Infinum i Google Adriatics.

Medijski konferenciju podržavaju hrvatski portali: Index.hr, Tportal.hr, Net.hr, Poslovni Turizam, InfoTrend, CISEx, ICTBusiness.info, MojBiz.com, Netokracija.com, eMedjimurje.hr, Hrvatska na dlanu, ZGportal, CroPC, 7regionalni Tjednik i časopis VIDI, te mediji iz regije: ITdogađaji, Advertiser Serbia i IT VESTI.

Službeni automobil konferencije osiguravaju Automobili Škojo (Mercedes). Podršku događaju daje računovodstveni ured TENA BE, a za vizualni doživljaj konferencije zadužena je tvrtka Hyperactive. Blogeri konferencije su e-Talent, a PutujBolje.com osigurat će posjetiteljima dobru zabavu u predvorju konferencije i vrijedne nagrade hotela Valamar. Tu su i vina Vinarije Horvatović i WINE TO GO! Hvala svima!

Izvor:
Foto:

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje