Povežite se s nama

Sport

Vrhunski rezultati plesača Plesnog kluba Takt iz Varaždina na međunarodnom turniru Serbia Open

Objavljeno:

- dana

U subotu i nedjelju, 7. i 8. svibnja, sportaši Plesnog kluba Takt iz Varaždina sudjelovali su na međunarodnom turniru Serbia Open, koji se održao u Čačku, a u organizaciji PK Luna Čačak, Plesnog svaze Srbije te WDSF-a (World DanceSport Federation).

Plesni klub Takt iz Varaždina na Serbia Openu predstavljali su u solo kategorijama Ema Biškup, aktualna državna prvakinja u standardnim i latinsko-američki plesovima, Marta Majcen, aktualna državna prvakinja u standardnim plesovima, Emili Šobak i Natali Franolić, finalistkinje državnih prvenstava, zatim Matej Bolšec i Karolina Bogović, članovi sportsko plesne reprezentacije u standardnim i latinsko-američkim plesovima te Luka Gladović i Elena Majcen.

Na Serbia Openu u solo natjecanjima sudjelovao je velik broj natjecatelja iz regije Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije dok su se na WDSF dijelu i open dijelu natjecanja za plesne parove natjecali plesni parovi iz čak 24 zemlje sudionice.

U solo natjecanjima briljirala je Ema Biškup koja je suverenim nastupom doplesala do titule pobjednice te dva osvojena trofeja u seniorskoj konkurenciji u obje discipline sportskog plesa, standardnim i latinsko-američkim plesovima. Ema je ovom izvanrednom rezultatu pridodala i još dvije zlatne medalje u standardnim plesovima u „basic“ dijelu natjecanja.

Marta Majcen predstavljala je Takt u konkurenciji mladeži, ali se okušala i u sportskim natjecanjima u višoj starosnoj kategoriji starije mladeži. Marta je u izuzeto teškom rasporedu plešući praktički natjecateljska kola jedno za drugim doplesala do dvostruke titule i dvije zlatne medalje u standardnim plesovima (u kategoriji mladeži i u kategoriji starije mladeži). U latinsko-američkim plesovima doplesala je do finala natjecanja u mladeži (od 30 natjecateljica) te je tamo zauzela treće mjesto, dok se u starijoj mladeži uvrstila na izvrsno peto mjesto (u konkurenciji 25 natjecateljica).

Još jedan trofej na Serbia Openu donijela je Karolina Bogović koja se uz nastupe u plesnom paru okušala i u solo natjecanjima. Karolina je u kategoriji mlađe mladeži osvojila trofej i zlatnu medalju u standardnim plesovima, dok je u latinsko-američkim plesovima završila na treće mjestu i osvojila brončanu medalju.

Emili Šobak na open dijelu natjecanja osvojila je izvrsno drugo mjesto i srebrnu medalju u međunarodnoj konkurenciji u kategoriji mlađe mladeži te je ovom izvrsnom rezultatu pridodala jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na „basic“ dijelu natjecanja.

Natali Franolić osvojila je jednako tako izvrsno drugo mjesto i srebrnu medalju u međunarodnoj konkurenciji u kategoriji mladeži dok je na „basic“ dijelu natjecanja osvojila zlatnu medalju.

Luka Gladović i Elena Majcen su ispred plesnih kolega iz Srbije u subotu osvojili dvije zlatne medalje, jednu u latinsko-američkim, a drugu u standardnim plesovima. U nedjelju su se natjecali na „basic“ dijelu Serbia Opena gdje su u međunarodnoj konkurenciji osvojili izvrsno drugo mjesto u standardnim plesovima te četvrto mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Matej Bolšec i Karolina Bogović u subotu su osvojili zlatnu medalju u standardnim plesovima te četvrto mjesto u latinsko-američkim plesovima. U nedjelju sub nastupili u čak četiri različite kategorije u standardnim i latinsko-američkim plesovima te su u tri kategorije u konkurenciji parova iz Rumunjske, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Litve natjecanje završili u polufinalu, a u latinsko-američkim plesovima u „basic“ dijelu otplesali su izvrsno te su u finalu osvojili odlično peto mjesto.

Sport

Inga Grgić osvojila svoj sedmi naslov pojedinačne prvakinje Hrvatske u katama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prvenstvo Hrvatske u katama za uzraste kadeta, juniora, mlađih seniora i veterana održalo se prve subote ovoga mjeseca, 7. svibnja u Slavonskome Brodu.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupili su članovi i članice Karate centra Šenkovec: kadetkinje Bella Mikulić, Ana Bađun i Lara Jurčević (četvrto mjesto), kadeti Marin Plavetić i Ozren Grgić (četvrto mjesto), junior Emanuel Bađun (četvrto mjesto), juniorka Inga Grgić (prvakinja Hrvatske) i veteran Nikola Aleksić (treće mjesto).

Inga Grgić u eliminacijskoj je grupi izbila na čelo. Time je stekla pravo za finalnu borbu s Katjom Šegavčić (Osijek). Pobijedivši Katju, osvojila je svoju sedmu titulu pojedinačne prvakinje Hrvatske i tako osigurala put u Prag, u kojem će se održati prvenstvo Europe od 17. do 19. lipnja.

Ekipno su u konkurenciji kadetkinja/juniorki nastupile Ena Rajković, Erika Grabovac i Lara Jurčević. Djevojke su osvojile srebrnu medalju.

– Sretan sam ostvarenim rezultatima, jer smo nastupili s puno natjecatelja koji kao mlađi imaju pravo nastupa u ovim kategorijama i došli su stjecati iskustvo.

Debitantski nastup ženske ekipe i Nikole donio nam je i dvije medalje koje smo stvarno i zaslužili.

Što reći za Ingu, kojoj je ovo sedma pojedinačna titula državne prvakinje…

Još jednom velike čestitke osvajačima medalja i svim ostalima koji su nastupili i pokazali da se na njih u budućnosti itekako može računati! – kaže trener Tihomir Grgić, koji je vodio ekipu.

Na natjecanju je sudio Nebojša Bošnjak.

Nastavite čitati

Sport

Vidre osvojile pregršt medalja na državnom školskom natjecanju u plivanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog školskog športskog saveza na bazenima Kantrida u Rijeci održalo se državno školsko natjecanje u plivanju na 25 m za učenike sa intelektualnim teškoćama.

Na Prvenstvu su nastupili članovi PK Vidra: Brunela Hrženjak kao predstavnica OŠ Vinica u pratnji profesora Branimira Štimeca i sestre Magdalene Hrženjak te Mirna Roginek, Nikola Kosec i Andrej Andrej kao predstavnici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u pratnji profesorice Kristine Kralj, majke Angeline Marjanović te oca Damira Koseca.

Na natjecanju su Vidre pokazale visoki stupanj spremnosti tako je Brunela osvojila zlato u slobodnoj te srebro u prsnoj tehnici. Mirna je osvojila zlato u prsnoj te srebro u slobodnoj tehnici. Andrej je osvojio dva srebra u slobodnoj i leđnoj tehnici, dok je najuspješniji bio Nikola osvojivši dva zlata u slobodnoj i leđnoj tehnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje