Povežite se s nama

U fokusu

“Habuš vrijeđa vijećnike, a medijima šalje neumjesne fotografije. Čemu se on to smije?”

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE DAMIRA HABIJANA

– Vrijeđanje, omalovažavanje i podjele nisu temelj za izgradnju boljega Varaždina – istaknuo je predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan na konferenciji za novinare, na kojoj je reagirao na jučerašnje izjave gradonačelnika Gorana Habuša da Grad Varaždin trenutno ima „najlošije Gradsko vijeće“, a da vijećnici rade po „direktivi podzemlja“.

– Razočaran sam razinom komunikacije gradske vlasti. Najblaže rečeno, nije politički korektno svoje kolege kvalificirati na način na koji je to jučer napravio gradonačelnik. Spominjanjem „podzemlja“ u korelaciji s gradskim vijećnicima gradonačelnik je povrijedio Varaždinke i Varaždince koji su navedene vijećnike izabrali u Gradsko vijeće. Varaždin kao grad s 50-ak tisuća stanovnika, koji je u proteklih nekoliko godina zapao u brojne probleme i kojim vlada apatija, doista si ne može priuštiti luksuz da njime vladaju podjele i destrukcija – istaknuo je Habijan.

“Habuševi prijedlozi neprovedivi, manjkavi ili već provedeni”

Istaknuo je da se pred vijećnike često stavljaju odluke koje nisu provedive ili manjkave.

– Primjer za to je prijedlog odluke za „staru vagu“ na Sajmištu, za koju je dano pravo građenja, a tek nakon godinu dana je gradska vlast shvatila da je jedna čestica javno dobro. U svibnju gradonačelnik najavljuje trim stazu na Dravi, a sad su shvatili da bi morali pripremiti i projektnu dokumentaciju, pa sad u rebalans unose i tu stavku. Pojedine odluke se na dnevni red stavljaju ne stavljaju ili se stavljaju nakon što je izvršna vlast već provela odluku. Primjer je famozni kiosk kod Studentskog centra. Prema tome, Vijeće je loše koliko je loš gradonačelnik, odnosno onaj tko predlaže odluke Gradskom vijeću. A o osobnom dojmu nije pristojno govoriti – rekao je predsjednik gradskog HDZ-a.

Najavio je da će unatoč svemu tome vijećnici HDZ-a ipak podržati najnoviji rebalans proračuna, prije svega zbog asistenata u nastavi, a kad je u pitanju Habuš, naveo je da bi jedino normalno bilo da se ispriča.

Moramo biti ozbiljni

Osvrnuo se i na presudu Visokog trgovačkog suda o ništetnosti ugovora o zbrinjavanju bala iz 2008.

– O načinu rada najviše govori neumjesna fotografija koju je gradonačelnik dostavio medijima. Te dvije osobe koje se smiju, čemu se smiju? Kakav dojam ta fotografija daje investitorima koji su možda željeli ovdje doći ulagati? Investitori itekako vode računa o tome tko vodi ovaj Grad. Presuda, nažalost, neće riješiti problem bala niti će se one početi uklanjati iz Brezja – naveo je Habijan.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Iz Grada otkrili kakva sudbina čeka skulpture redovnika koje je naručio Čehok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je odgovore na vijećnička pitanja od prošle sjednice Gradskog vijeća. Među ostalim, napokon je poznata informacija što će biti sa skulpturama redovnika u Parku Ivana Pavla II., koji su dobili nacionalnu prepoznatljivost nakon što je prošle godine zbog njih izbila mini afera.

Što Grad planira sa skulpturama zanimalo je vijećnika Ivana Obadića.

Bosilj: Spomenik redovnicima stajao je 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

– Grad Varaždin će u narednom razdoblju ukloniti skulpture budući da ih sam autor do sada nije uklonio, iako je od strane Grada, odnosno odvjetničkog ureda koji zastupa Grad Varaždin, zahtjev upućen još u listopadu 2021. godine. Nakon što Grad ukloni skulpture sa lokacije u Parku Ivana Pavla II. iste će biti stručno uskladištene do pravnog razrješenja situacije koja je nastala sklapanjem Ugovora o izradi i postavi skulpture ,,Crkveni redovi Varaždina” odnosno isporukom skulptura koje nisu izrađene od ugovorenog materijala zbog čega je autor skulptura obaviješten o pokretanju postupka raskida Ugovora – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, Grad je odlučio ukloniti skulpture nakon što je sudsko vještačenje utvrdilo da nisu izrađeni od dogovorenog materijala. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj tada je rekao da su skulpture stajale 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

Međutim, do sada iz Proračuna Grada Varaždina nisu isplaćena sredstva vezano uz izradu skulptura odnosno vezano uz Ugovor o izradi i postavi skulptura ,,Crkveni redovi Varaždina“.

U Gradu ističu i da se u međuvremenu javio autor Nikola Šanjek s prijedlogom mirnog rješavanja spora.

Spomenimo i da jedna skulptura podsješća na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji ih je i naručio.

Nastavite čitati

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

KTC d.d. zapošljava na radnom mjestu Prodavač na odjelu tehnike (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potrebno radno iskustvo od jedne godine. Prijave poslati putem linka do 12.07.2022.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Mjesto rada Novi Marof. Nudimo regres, božićnicu, uskrsnicu, plaćen sistematski pregled jednom godišnje, Multisport karticu. Prijave poslati putem linka do 08.07.2022.

Ivančica d.d. zapošljava na radnom mjestu Asistent u marketingu (m/ž). Mjesto rada Ivanec. Traži se osoba sa dobrim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima. Prijave poslati putem linka do 06.07.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Čakovec . Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

Autokuća Gašparić d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Asistent u odjelu postprodaje (m/ž). Mjesto rada Čakovec.Iskustvo rada u servisu, prednost iskustvu povezanom s vozilima i strojevima. Prijave poslati putem linka do 14.07.2022.

PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava na radnom mjestu Kontrolor/kontrolorka kvalitete u industriji mesa. Mjesto rada Čakovec. Nudimo isplatu božićnice, regresa i ostalih prigodnih nagrada. Prijave poslati putem linka do 04.07.2022.

KTC d.d. zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar (m/ž). Mjesto rada Prelog. Prijave poslati putem linka najkasnije do 05.07.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje