Povežite se s nama

U fokusu

“Habuš vrijeđa vijećnike, a medijima šalje neumjesne fotografije. Čemu se on to smije?”

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE DAMIRA HABIJANA

– Vrijeđanje, omalovažavanje i podjele nisu temelj za izgradnju boljega Varaždina – istaknuo je predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan na konferenciji za novinare, na kojoj je reagirao na jučerašnje izjave gradonačelnika Gorana Habuša da Grad Varaždin trenutno ima „najlošije Gradsko vijeće“, a da vijećnici rade po „direktivi podzemlja“.

– Razočaran sam razinom komunikacije gradske vlasti. Najblaže rečeno, nije politički korektno svoje kolege kvalificirati na način na koji je to jučer napravio gradonačelnik. Spominjanjem „podzemlja“ u korelaciji s gradskim vijećnicima gradonačelnik je povrijedio Varaždinke i Varaždince koji su navedene vijećnike izabrali u Gradsko vijeće. Varaždin kao grad s 50-ak tisuća stanovnika, koji je u proteklih nekoliko godina zapao u brojne probleme i kojim vlada apatija, doista si ne može priuštiti luksuz da njime vladaju podjele i destrukcija – istaknuo je Habijan.

“Habuševi prijedlozi neprovedivi, manjkavi ili već provedeni”

Istaknuo je da se pred vijećnike često stavljaju odluke koje nisu provedive ili manjkave.

– Primjer za to je prijedlog odluke za „staru vagu“ na Sajmištu, za koju je dano pravo građenja, a tek nakon godinu dana je gradska vlast shvatila da je jedna čestica javno dobro. U svibnju gradonačelnik najavljuje trim stazu na Dravi, a sad su shvatili da bi morali pripremiti i projektnu dokumentaciju, pa sad u rebalans unose i tu stavku. Pojedine odluke se na dnevni red stavljaju ne stavljaju ili se stavljaju nakon što je izvršna vlast već provela odluku. Primjer je famozni kiosk kod Studentskog centra. Prema tome, Vijeće je loše koliko je loš gradonačelnik, odnosno onaj tko predlaže odluke Gradskom vijeću. A o osobnom dojmu nije pristojno govoriti – rekao je predsjednik gradskog HDZ-a.

Najavio je da će unatoč svemu tome vijećnici HDZ-a ipak podržati najnoviji rebalans proračuna, prije svega zbog asistenata u nastavi, a kad je u pitanju Habuš, naveo je da bi jedino normalno bilo da se ispriča.

Moramo biti ozbiljni

Osvrnuo se i na presudu Visokog trgovačkog suda o ništetnosti ugovora o zbrinjavanju bala iz 2008.

– O načinu rada najviše govori neumjesna fotografija koju je gradonačelnik dostavio medijima. Te dvije osobe koje se smiju, čemu se smiju? Kakav dojam ta fotografija daje investitorima koji su možda željeli ovdje doći ulagati? Investitori itekako vode računa o tome tko vodi ovaj Grad. Presuda, nažalost, neće riješiti problem bala niti će se one početi uklanjati iz Brezja – naveo je Habijan.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati