Povežite se s nama

Život i društvo

Vrijedna donacija javnih bilježnika Općoj bolnici Varaždin

Objavljeno:

- dana

Javni bilježnici Varaždinske županije, njih dvanaest, donirali su Općoj bolnici Varaždin 44.000 kuna kao pomoć u nabavi materijala i lijekova potrebnih za borbu protiv bolesti COVID-19.

– Ova donacija znak je zahvalnosti svim zdravstvenim djelatnicima u ovoj teškoj situaciji izazvanoj koronavirusom, te znak solidarnosti sa svim oboljelim sugrađanima – ističu članovi javnobilježničkog zbora.

Inače, javni bilježnici s područja tri sjeverne županije čine Zajednički javnobilježnički zbor Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije. Zato su zajedničkim snagama odlučili pomoći trima županijskim bolnicama, u Čakovcu, Koprivnici i Varaždinu uputivši im novčanu pomoć od ukupno oko 100.000 kuna, namijenjenu nabavi materijala i lijekova potrebnih za borbu protiv bolesti Covid-19.

Javni bilježnici iz cijele države su putem Hrvatske javnobilježničke komore, već na početku epidemije, zajedničkim sredstvima kupili respirator za potrebe bolnice u Osijeku, koja je prema broju stanovnika tada bila najslabije opskrbljena.

Javnobilježnička služba je specifični dio pravosuđa i tijekom cijele epidemije mora biti dostupna građanima i trgovačkim društvima, kako bi oni obavili hitne i neodložne poslove. Jednako je takvo stanje i u 22 države članice EU u kojima radi ukupno oko 40.000 javnih bilježnika s oko 200.000 zaposlenih suradnika.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje