Povežite se s nama

Život i društvo

Vrijedna donacija: Odjel pedijatrije bogatiji za aparat za praćenje vitalnih funkcija djece

Objavljeno:

- dana

Vrijedna donacija stigla je na Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin od Rotary Cluba Varaždin Jug. Riječ je o monitoru za praćenje vitalnih funkcija djece s dodatnom opremom, vrijednosti više od 8000 kuna.

Aparat je već stavljen u funkciju, a zahvalu na ovoj donaciji uime Opće bolnice Varaždin iskazao je zamjenik ravnatelja Marko Hlebar, dr. med.

– Ova vrijedna donacija uvelike će pridonijeti kvaliteti pružanja zdravstvene zaštiti našim najmlađim pacijentima, a i nama liječnicima olakšat će posao brige za djecu kako bi im boravak u bolnici bio što lakši i bezbolniji – izjavio je Hlebar.

Voditeljica Odjela za pedijatriju, Branka Maretić, dr. med., naglasila je kako je ova donacija i više nego dobrodošle te vrlo korisna.

– Ovo je vrlo koristan aparat kojeg često koristimo stoga se dodatna oprema brzo troši te nam je svaka takva donacija izrazito važna i na tome zahvaljujemo Rotary Clubu Varaždin Jug – rekla je Maretić.

Sav novac za ovaj aparat nabavljen je putem dobrotvornih akcija i donacija članova Rotary Cluba, a prvenstveno Vrganjijade održane 23. listopada na Varaždinskoj tržnici.

Danijel Juraga, predsjednik Rotary Cluba Varaždin Jug, naglasio je kako se uvijek rado odazovu humanitarnim akcijama u gradu i županiji, a ova donacija dogovorena je s bolnicom u skladu s njenim potrebama.

– Posebno smo senzibilizirani i osjetljivi na malu djecu, a pedijatriji varaždinske bolnice zbog velikog opsega posla svaka je kuna dobrodošla stoga smo izrazito zadovoljno što smo na neki način tome mogli doprinijeti – kazao je Juraga te dodao kako će i ubuduće pomagati varaždinskoj bolnici i onima kojima je to potrebno u skladu sa svojim mogućnostima.

Život i društvo

Varaždinska županija donirala Caritasovoj pučkoj kuhinji pedeset litara bučinog ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska je županija i ove godine donirala Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača.

Radi se o ulju koje su dali proizvođači za nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Bučina ulja je ravnatelju biskupijskog Caritasa Anti Šoli predao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Zahvalivši se na donaciji, ravnatelj Šola je naznačio kako je ovo već tradicionalna gesta Varaždinske županije kojom se potvrđuje izuzetno dobra suradnja Županije i biskupijskog Caritasa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Otvorenje glavnog napora požarne sezone planira se za 13. lipnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U prostorijama JVP-a Grada Požege 18. svibnja je održan sastanak Vatrogasnog stožera kojem su prisustvovali županijski zapovjednici na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za protupožarnu sezonu temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, kao i o pripremama za predstojeću vježbu “Sigurnost 22”. Planirano vrijeme održavanja vježbe je 9. i 10. lipnja dok se otvorenje glavnog napora požarne sezone planira 13. lipnja.

Osim angažiranja sezonskih vatrogasaca, na sastanku je bilo govora i o dislociranju operatera u DVOC-a tijekom požarne sezone.

Na sjednici Vatrogasnog stožera su definirane i dislokacije na priobalju kao i izmještanje DVIP-ova Šibenik i Split izvan grada čime će se omogućiti njihova bolja i brža operativnost na terenu, ukoliko dođe do požara. Također, razgovaralo se i o Planskim izvanrednim dislokacijama te o Planskim sezonskim postrojbama na Korčuli i Pelješcu.

Sigurnost 22

Dvodnevna međuresorna vježba održat će se 9. i 10 lipnja, pri čemu je prvog dana planirana kao vježba za stolom dok je drugi dan rezerviran za vježbe na terenu u što je uključeno nekoliko županija: Zagrebačka, Varaždinska, Karlovačka, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska županija.

Ovom će se vježbom obaviti provjera operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi i zračnih snaga te prekogranična suradnja s Republikom Slovenijom. Ona također obuhvaća gašenje požara na otvorenom prostoru, tehničke intervencije spašavanja u prometu uslijed masovne nesreće, tehničke intervencije radova na vodi i pod vodom te provjera i uspostavljanje sustava veze i komunikacije.

Vatrogasno vježbalište

Nakon sastanka prezentiran je kratki film o vatrogasnom angažmanu u sanaciji prošlogodišnjeg olujnog nevremena na području Požeško-slavonske županije te je svečano otvoreno vatrogasno vježbalište za koje su najzaslužniji upravo pripadnici Javne vatrogasne postaje Grada Požege.

O sjednici Vatrogasnog stožera, ali i otvaranju vježbališta zapovjednik Tucaković rekao je da je danas odrađen jedan od završnih sastanaka za pripremu protupožarne sezone 2022. temeljem Programa aktivnosti Vlade RH: “Na njemu smo definirali dislokacije vatrogasnih snaga, ali i razmotrili sve one probleme koji se još uvijek pojavljuju u vatrogasnim zajednicama priobalnog područja. Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom djelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore”.

Dodao je i kako su pripreme do sada napravljene jako dobro, zahvaljujući ne samo vatrogascima, nego i jedinicama lokalnih samouprava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje