Povežite se s nama

Međimurje

Vrijedna investicija: čakovečki Sportsko rekreativni centar Mladost dobio novi nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec i Međimurska županija dobili su novi vrijedni sportski teren. Naime, na čakovečkom Sportsko rekreativnom centru „Mladost“ na korištenje je predano preuređeno pomoćno nogometno igralište. U investiciji vrijednoj gotovo četiri milijuna kuna, travnati trener pomoćnog terena pretvoren je u igralište s umjetnom travom.

Na taj su način međimurski sportaši, a prije svih igrači Nogometnog kluba Međimurje i Nogometne škole Međimurje – Čakovec, dobili kvalitetan prostor za treniranje u svim vremenskim uvjetima. U okviru radova postavljeni su novi sustav odvodnje, zaštitna ograda, golovi te kućice za rezervne igrači i sudačke delegate.

Grad Čakovec je iz svoje blagajne osigurao milijun kuna. Oko 500.000 kuna dobiveno je putem natječaja Središnjeg državnog ureda za sport, dok je Hrvatski nogometni savez donirao 2,2 milijuna kuna za umjetni travnjak.

Na otvorenju novog travnjaka bili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

– Riječ je o vrlo važnoj investiciji za razvoj nogometa u Čakovcu, ali i Međimurju. Čitav ovaj kompleks je izgrađen prije 33 godine prema ondašnjim standardima i tražio je određeno osvježenje. Moram zahvaliti na odličnoj suradnji i HNS-u i Međimurskom nogometnom savezu uz nadu da je ovo tek prvi u nizu zajedničkih projekata – istaknuo je gradonačelnik Kovač.

– Međimurje trenutno ima tri mlada reprezentativca u sastavu hrvatske U21 reprezentacije te će oni samo nastaviti niz poznatih nogometnih imena iz ovog kraja poput Drage Vabeca, Dražena Ladića ili Roberta Jarnija. Adekvatni teren koji prkosi svim vremenskim uvjetima omogućit će nesmetano treniranje i u hladnijim mjesecima – poručio je Mato Kljajić.

Međimurje

U tijeku Dani Općine Mala Subotica: danas sjednica i Vigor, sutra Mušketiri, u nedjelju mimohod, sajam, izložba, Tragovi…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dom kulture Mala Subotica

Dani Općine Mala Subotica održavaju se od 30. lipnja do 9. srpnja.

Jučer, posljednjeg dana lipnja, manifestacija je počela besplatnim mjerenjem tlaka i šećera ispred Doma kulture u Maloj Subotici, podjelom nagrada učenicima OŠ Tomaša Goričanca i promocijom knjige “Vodič za uzgoj povrća” Renata Obadića ispred prostorije Etno zbirke u Maloj Subotici.

Danas, 1. srpnja, organizira se svečana sjednica OV-a Male Subotice, uz potpisivanje Sporazuma o suradnji Općine Mala Subotica i Grada M. Središća (18 sati). Slijedi koncert Aquarius banda i grupe Vigor u šatoru kod Osnovne škole.

Sutra prijepodne će snage na igralištu NK-a “Spartak” odmjeriti Nogometna škola Općine Mala Subotica i Škola nogometa “Rudar” iz M. Središća. U 18 sati će isto učiniti reprezentacije Male Subotice i Murskog Središća. Od 19 sati kod OŠ zabavlja grupa Mušketiri.

Ove nedjelje, 3. srpnja, u 10.30 održava se mimohod od zgrade Općine do crkve. Slijedi sveta misa, a popodne se otvaraju izložba čipke Nade Mance te Sajam poljoprivrednika i obrtnika. Koncerte potom održavaju kulturne udruge i grupa Tragovi.

Dani službeno završavaju u subotu, 9. srpnja, 5. Utrkom Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Za skele u Murskome Središću i Križovcu 100.000 kuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće ponosi se svojim prekrasnim prirodnim krajolikom te konstantno ulaže u turističku infrastrukturu.

Skela “Fusek” Mursko Središće i skela u Križovcu nekada su služile prvenstveno prijevozu vozila, ljudi i životinja za obrađivanje zemlje koju je lokalno stanovništvo posjedovalo s druge strane rijeke Mure. U današnje vrijeme skele su atraktivni turistički proizvod i najviše se koriste za prijevoz ljudi: turista i posjetitelja.

Skele je potrebno stalno održavati i ulagati u njihovu sigurnost zbog prijevoza putnika, a tu su i troškovi osoblja koji rade na skelama. Kako bi se udio tih troškova smanjio u gradskom Proračunu, Grad Mursko Središće svake godine se javlja na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za dodjelu pomoći radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda.

Ove godine je Gradu dodijeljeno 100.000 kuna, i to 33.895,47 kuna za sufinanciranje operativnih troškova rada skele i posade te djelomičnu obnovu skela i 66.104,53 kune za sufinanciranje kupnje pomoćnih čamaca i pogonskih motora za čamce skele “Fusek” Mursko Središće i Križovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje