Povežite se s nama

Život i društvo

Vrijedne “Rode”: izložbu ratnih fotografija postavili u OŠ Svibovec, otvorenje u ponedjeljak

Objavljeno:

- dana

SJEĆANJE NA DOMOVINSKI RAT

Ni tjedan dana nakon što su bile izložene u novim prostorima Udruge specijalne policije PU varaždinske „Roda“ u Poljani Biškupečkoj, ratne fotografije koje bude emocije i ponos već su na drugoj lokaciji, u Osnovnoj školi Svibovec.

Tamo je sve spremno za izložbu pod nazivom „Junaci hrvatske slobode 1990. – 1996.“,  koja će biti otvorena u ponedjeljak, 12. prosinca, u 11 sati. Učenici, djelatnici škole, ali i svi drugi zainteresirani će fotografije nastale tijekom Domovinskog rata moći pogledati sve do 23. prosinca.

Završni radovi na postavljanju izložbe

Vrijedni članovi Udruge Roda svoje aktivnosti od prošlog tjedna lakše obavljaju. Naime, od Grada Varaždina su dobili prostorije u Društvenom domu u Poljani Biškupečkoj.

Na službenom otvorenju prostorija bio je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, kojeg je toliko oduševila prigodna torta da ju je odlučio fotografirati za uspomenu.

Gradonačelnik Habuš na otvorenju prostorija “Roda” u Poljani Biškupečkoj

Sa svečanog otvaranja novih prostora Udruge specijalne jedinice PU varaždinske “Roda”

Izvor:
Foto: FACEBOOK

Život i društvo

Đuro Vađunec je na Veliku Gospu nestao iz Sesveta Ludbreških

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NENO

Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su nam da je nestao Đuro Vađunec.

Vađunec (68) nestao je 15. kolovoza kada se udaljio se s adrese boravišta u Sesvetama Ludbreškim u nepoznato.

Navodi se da je muškarac teže pokretan.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Odbojkaški turnir na pijesku u Čalincu privukao 18 ekipa iz dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već tradicionalno, u povodu blagdana Velike Gospe i svetog Roka na igralištu Gmajna u Čalincu održan je odbojkaški turnir na pijesku.

Da se radi o jednom od najinteresantnijih turnira u godini, potvrdili su i organizatori, Udruga za sport i rekreaciju Gmajna, na čije se 16. izdanje u jutarnjim satima prijavilo 18 odbojkaških ekipa s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Osim odbojkaša, turnir je okupio i velik broj posjetitelja iz susjednih općina i gradova, koji su uz sportsko natjecanje i napuhanac za najmlađe, mogli sudjelovati i na Memorijalnom turniru u belotu “Boris Šumiga Kic”, a na koji se prijavilo 22 para. Nakon odigranih partija, prvo mjesto osvojili su par Kapla iz Općine Vinica, drugo mjesto par Žlibar – Cerjan, a treće Stolnik – Martinčević.

Sve odbojkaške utakmice pružile su zanimljive i napete borbe za svaki poen pa je tako finalna utakmica odigrana u večernjim satima. Pokrovitelj 16. odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec i ove je godine bila Općina Maruševec koja je ove godine uz pomoć članova Udruge Gmajna rekonstruirala odbojkaško igralište, pa su najzanimljivije utakmice uz brojne posjetitelje pratili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša s općinskim vijećnicima.

Prvo mjesto u odbojci na pijesku osvojila je ekipa DŠR Lančić-Knapić, koja je bila bolja od domaće ekipe, Gmajne 1. U utakmici za treće mjesto, ekipa Gmajna 2 ostvarila je bolji rezultat od trnovečke Kopakabane.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Tara Ribić kojoj je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić uručio nagradu, dok je pehare i novčane nagrade najboljim ekipama predao načelnik Mario Klapša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje