Povežite se s nama

Međimurje

Vrijedni mještani Macinca zasukali rukave i brzo uredili osebujni “Zeleni labirint parka Maxenca“

Objavljeno:

- dana

ZELENA AGENDA

Mještani Macinca okupljeni u Udruzi Maxenca zadnju subotu u travnju iskoristili su za završetak uređenja parkovnih površina.

Dan je bio idealan za provedbu projekta “Zeleni labirint parka Maxenca”, koji je spomenuta udruga građana u veljači prijavila na natječaj raspisan od strane Općine Nedelišće po Planu zelenog djelovanja – Zelene agende.

Ostvarili cilj

Riječ je o jednom od projekata koji su sukladno Planu prihvaćeni i odobreni za realizaciju, a njegov je voditelj bio Željko Kofjač. Potonji je s članicama i članovima Udruge Maxenca pripremio sve potrebno kako bi se projekt mogao ostvariti.

– Uz tehničku pomoć rukovatelja strojem – mini bagerom Kovačić Mišela članice i članovi Udruge su dobrovoljnim radom projekt u kasnim poslijepodnevnim satima priveli kraju. Gotovo sve zacrtano i predviđeno projektom odrađeno je na zadovoljstvo svih sudionika, kojima je vrijeme brzo prošlo tijekom ovog korisnog druženja – ističe Kofjač.
Nakon prvih iskopa zemlje za stazu dugačku stotinjak metara položena je zaštitna folija koja sprečava rast korova. Potom je na nju nasipan lomljeni šljunak i na kraju je staza s obje strane oivičena opekama.

Donirani pijesak iskoristit će se naknadno, za nasipavanje podloge odbojkaškog igrališta

– Svi članovi Udruge zdušno su prionuli poslu i dali veliki osobni doprinos realizaciji projekta. Tako se u smjenama utovarivao šljunak u tačke, prevozio i istovarivao u iskop staze, polagana je opeka uz njezine rubove,a dosta posla bilo je i s istovarom zemlje s kola, ravnanjem šljunka te uređivanjem cvjetne gredice. Preostalo vrijeme iskoristili smo za obrezivanje ukrasnog drveća i grmlja te za druge vrtlarske radove – rekao je Željko Kofjač, tajnik Udruge Maxenca. Inače, članovi Udruge u ovoj su prigodi pregledali i popravili postojeći drveni most te obnovili sjenicu novim daskama. Svi spomenuti radovi nisu prošli bez nadzora. Naime, vrijedne sudionike radne akcije obišli su Franjo Logožar, predsjednik Odbora za provedbu Plana zelenog djelovanja Općine Nedelišće, i članica Odbora Darinka Pergar. Oboje su bili zadovoljni viđenim i dali punu podršku ekipi angažiranoj na uređenju parka.

– Na kraju je novouređeni park obišao i vlasnik mini bagera Robert Miletić, koji je, vidjevši rezultat aktivnosti članica i članova Udruge Maxenca, obećao donirati nekoliko kubika pijeska. Iskoristit ćemo ga naknadno, za nasipavanje podloge odbojkaškog igrališta – pojasnio je Kofjač. Uz njega su sudionici radne akcije bili još Alen Jaklin, Adalita Kirić, Magdalena Špicar Marciuš, Vesna Kofjač, Sanja Jaklin, Veronika Mlinarić, Marija Žnidarić, Milena Novak, Miroslav Novak, Marija Pufek, Mihael Kirić, Ivan Krištofić, Zdenko Marciuš i Tomislav Bratković.

AKCIJAŠI

Članovi Udruge u ovoj su prigodi odradili i dodatne poslove. Pregledali su i popravili drveni most te obnovili sjenicu novim daskama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!