Uz pomoć općine Cestica i uz potporu LAG-a Sjeverozapad nedavno je obnovljena kompletna zgrada društvenog doma u Otok Virju. Izmijenjeno su kompletno krovište i stolarija te je postavljena nova termo fasada na cijeloj zgradi.

S obzirom na to da je osim zgrade trebalo urediti i okoliš prema željama mještana, oni su svojim dobrovoljnim radom, uz pomoć sponzora uspješno uredili unutrašnjost doma, prostorija kluba NK Bratstvo Otok Virje i parkovni prostor oko zgrade.

Nakon građevinske sanacije, zbog epidemije koronavirusa, radovi su  nakratko obustavljeni, a potom su, 19. svibnja, nastavljeni oni koji nisu bili obuhvaćeni projektom. Tako je bojanje prostorija besplatno izveo David Kranjc, a uz ličenje je osigurao za to potrebnu boju i lakove.

Petar Juršić je nabavio i postavio keramičke pločice u kuhinji, a Mirko Domijan nabavio je i ugradio potreban elektro materijal, dok su nogometaši NK Bratstva nabavili potrebna rasvjetna tijela. Zahvaljujući pomoći općine Cestica, u dijelu prostora koji koristi NK Bratstvo, uređena je prostorija za sastanke i druženja, a Vlado Kostanjevec napravio je i ugradio žaluzine za sve prozore na zgradi.

Uz spomenute vrijedne mještane, na čišćenju i uređenju prostorija NK Bratstvo i društvenog doma Otok Virje sudjelovale su Danica Bednjanić, Jožica Golubić, Marija i Štefica Juršić Jadranka Krajcer, Milena Kolmačić, Mirjana Pižeta i Lidija Turščak,, a pridružili su im se i kolege; Bojan Bednjanić, Mirko Domjan, Peter Juršić, Alen i Mladen Krajcer, Zdravko Petovar, Stanko Vincetić te Feliks Velečić.

Prema riječima Štefice Juršić, predsjednice Mjesnog odbora Otok Virje, nakon uređenja doma i prostorija NK Bratstvo, zahvaljujući Općini i firmi Vodogradnja iz Varaždina u depresiju zgrade (prema Dravskoj ulici) i okolici navezeno je više od 40 kamiona zemlje.

Potom je, 20. lipnja, održana radna akcija koja je obuhvatila planiranje terena i sijanje travne smjese. Ovaj posao odradili su Bojan i Danica Bednjanić, Mirko Domjan, Doroteja, Jožica , Lidija i Nenad Golubić, Marija, Mihael, Peter i Štefka Juršić, Alen Krajcer, Zdravko Petovar, Mirjana Pižeta te Stanko Vincetić

– Mještani Otok Virja za uređenje prostorija NK Bratstvo i društvenog doma Otok Virje utrošili su više od petsto sati dobrovoljnog rada – naglasila je predsjednica MO Otok Virje.

Komentari

Komentara