Povežite se s nama

Sport

Vrlo vrijedne medalje varaždinskih plesača

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U Mariboru je održan jedan od najvećih i najuglednijih turnira u sportskom plesu u svijetu, WDSF Maribor Open 2015., na kojem je u tri natjecateljska dana sudjelovalo 311 plesnih parova iz 24 zemlje svijeta, a njihove nastupe je ocjenjivalo ukupno 35 sudaca iz 18 zemalja.

 

Konkurencija

U vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji, iznimno su uspješno nastupila tri sportsko-plesna para iz Sportsko-plesnog kluba „Varaždin“: Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji starije mladeži, Milana Chekanova i Tin Sanjković u kategoriji odraslih, te Anja Liber i Robin Kereša u kategoriji mladeži.
Tihana i Jurica su briljirali u obje discipline, te su postigli su povijesni uspjeh jednog hrvatskog sportsko-plesnog para na Maribor Openu u kategoriji starija mladež. U standardnim plesovima između 47 parova, probili su se sve do finala najboljih šest parova, i u prekrasnom gala večernjem programu, otplesali odlično i izborili 3. mjesto i brončanu medalju. U latinsko-američkim plesovima prošli isti put od 44 para na početku do finala najboljih šest parova, te također na kraju osvojili 3. mjesto i brončanu medalju, a uz malo više sreće mogli su se popeti i koju stepenicu više jer su u pojedinačnim plesovima osvojili tri druga mjesta.

Nade

Tin i Milana, ovogodišnji državni prvaci u latinsko-američkim plesovima u kategoriji starije mladeži osvojili su odlično 13. mjesto od 56 parova koji su započeli natjecanje. Na World Open Standard natjecanju bili su vrlo dobri 29. od 62 para. Bio je to odličan uvod u njihove nastupe u kategoriji odraslih koji ih tek očekuju.
Anja i Robin su najmlađi par u SPK Varaždin i prvi su put nastupili na ovako jakom natjecanju, te su se u kategoriji WDSF Open Junior II (mladež) srčano borili s puno iskusnijim parovima i osvojili 25. mjesto na kraju. Najbolji su bili u Junior II standard basic programu, kojeg oni još uvijek plešu i osvojili 1. mjesto i zlatnu medalju.

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje