Povežite se s nama

Život i društvo

Vukovarski dani Ludbrežana

Objavljeno:

- dana

Sjećanje na Vukovar u Ludbregu

Uz obljetnicu pada Vukovara u Ludbregu su priređeni raznoliki programi. Već u petak, 14. studenog u Pastoralnom je centru  održana tribina na temu Vukovar 1991 – sjećanja ludbreških branitelja.

Darko Posavec, zapovjednik ludbreške postrojbe i Dragec Kladić, predsjednik udruge Ludbreški branitelji Vukovara 1991 tom su prigodom iznijeli sjećanja o svojim vukovarskim danima. U Vukovaru je poginuo ludbreški policajac Josip Kanižaj a Marijan Levak nestao je tijekom proboja.

U Vukovaru je poginuo ludbreški policajac Josip Kanižaj a Marijan Levak nestao je tijekom proboja.

Milenijska fotografija

U čast njima i svim braniteljima Vukovara ludbreški su osnovnoškolci jučer u parku dvorca Batthyany ispisali riječi Vukovar i Ludbreg. Ideja za akciju potekla je od Pučkog otvorenog učilišta „Dragutin Novak“, a u organizaciju se uključila Osnovna škola Ludbreg, Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada Ludbrega, Lukom i AK „Rudolf Fizir“ koji se pobrinuo za snimanje milenijske fotografije. U organizaciji Hvidre Ludbreg i Grada Ludbrega u ranim jutarnjim satima put Vukovara je 18. studenog krenuo autobus koji će se pridružiti Koloni sjećanja.

U koloni će i ove godine biti gradonačelnik Ludbrega i saborski zastupnik Dubravko Bilić.

Misa i koncert

Za branitelje Vukovara u Zavjetnoj će se kapeli, 18. studenog 18 sati služiti sveta misa, a nakon mise od svetišta prema trgu te u parku dvorca Batthyany palit će se lampioni. Sutra, 19. studenoga u ludbreškoj kinodvorani koncert za Vukovar priređuje MPZ Podravina. Gosti na koncertu bit će članovi zbora iz Varaždinskih Toplica i Adam Končić. Koncert počinje u 19 sati.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje