Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Impresivne ladanjske vuzmenke: Ak ne zgori do kraja, bu se sku***la

Objavljeno:

- dana

Donosimo

Danas cijeli dan pristizale su nam fotografije vuzmenki iz cijele Varaždinske županije, no impresivne su one ladanjske.

Jedna ladanjska vuzmenka visoka je oko 10 metara, započeli su je četvrtak i ima otprilike 12 kubnih metara drva.

– Do jutra budemo tu i onda oko 17 sati u nedjelju ju palimo. Grla bumo zalijali s 30 litri vina za početak, pa ima piva, sokove. Peći će se kotlovina, a poslije jedan dobar grah. Visoka je otpilike 10 metara, među njima nije konkurencija nego se jedni s drugih delaju norca ako ne zgori do kraja i to znači da se onda vuzemka sku***la – rekao je Slavko.

Druga vrlo impresivna je visoka oko 12 do 13 metara, a napravili su je ARBEC-i.

– Kroz cijelu Korizmu se pripremamo. Svaku nedjelju idemo u šumu po drvo i crnogorično granje. Pretežito se počinje raditi u četvrtak, završava se u petak. Fešta se nastavlja kroz cijelu subotu do nedjelje ujutro. Oni najjači spavaju pod vuzemkom. Pazimo na sigurnost. Natječemo se s konkuretima, ali pretežito svaku godinu pobijedimo, po tome smo i poznati kao ARBEC-i iz Ladanja – ističe Hrvoje.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati