Povežite se s nama

Međimurje

Winterstory of Forestland: elektronska renesansa stigla je i na sjever Hrvatske!

Objavljeno:

- dana

Desetljeće nakon zatvaranja posljednjih klubova, popularnost elektronske glazbe ponovo raste.

Čakovec i Međimurje već su godinama domaćini festivalu, konceptu i priči koja tek počinje, o ideji koja je nastala u srcima nekolicine, a pretvorila se u brand na koji dolaze stotine mladih iz Europe, Hrvatske i šire, kako na ljetni festival, tako i na zimsko izdanje.

Drugo izdanje “Winterstory of Forestlanda” završilo je ove subote u čakovečkom GOC-u, a dvije tisuće partijanera desetak su sati rejvali uz cijeli niz odličnih DJ-a. Warm-Up su pokrenuli mlade nade, DJ Swen i Petra, dok je s otkucajem 22 sata na pozornicu stigao resident najpoznatijeg dubrovačkog kluba “Revelin” Mike & Me.

Gotovo dvije tisuće ljudi je pratilo našeg domaćina, slovenskog artista Timu G-ja i njegove house taktove kao zagrijavanje za show točno 1 sat poslije ponoći. Izlaskom Krydera na pozornicu uz dobro znani ritam “Confusiona” New Ordera, pravi rave je mogao početi.

Chris Knight – Kryder stigao je u Čakovec iz sunčanog Madrida, a uporne rejvere drmao je gotovo dva puna sata.

– Hrvatsku sam posjetio više puta, a mislim da je ovo prvi puta da ne sviram na obali. Ekipa je bila odlična, svirao sam big room style i set je bio jako energičan – rekao je Kryder. – Super je nastupati uz podršku hrvatske i slovenske ekipe, energija je odlična u organizaciji i stvarno sam oduševljen ovim gradom – dodao je.

Predzadnji DJ noći bio je Kosta Radman, ime poznato ljubiteljima moderne elektronike, koji se na pozornicu popeo uz support velike ekipe te je u jednom trenu s njim na pozornici bio i domaćin kluba Opera Dekova, ali i svi ostali DJ-evi.

– Na Forestu sam svirao već tri puta, no večeras sam ovdje samo kao partijaner. Ovo je prva subota u godinu dana kako ne radim pa sam se došao zabaviti. Jednostavno ne vjerujem koliko je odličan danas bio party. Vidimo se ovoga ljeta ponovo u šumici – rekao je Dekova.

Večer je završio mladi Petrinjanin s australskom putovnicom, John Rebix, koji je imao tešku ulogu zatvaranja zimskog festivala i zahvale publici na još jednoj odličnoj noći zabave.

Za 208 dana na red dolazi i 7. izdanje Forestlanda, ljeto, sunce i 48 sati glazbe…

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje