Povežite se s nama

Život i društvo

Wollsdorf donirao čak 25 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

DONACIJA

U predblagdansko vrijeme, kad se kuju veliki planovi za okupljanje obitelji oko blagdanskog stola i naveliko se pakiraju darovi, tvrtka Wollsdorf Components otvorila je svoje srce i odlučila razveseliti djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Pored hvalevrijedne donacije od 25.000 kuna za pomoć u režijskim troškovima jedne SOS obitelji, čelni ljudi ove velike tvrtke ugostili su stanovnike SOS dječjeg sela. Pet prekrasnih djevojčica na čelu sa SOS mamom Vericom provele su sunčano poslijepodne u ugodnom društvu djelatnika tvrtke Wollsdorf Components. Svoju kreativnost pokazale su crtajući božićne motive, kojih je u samo sat vremena bilo dovoljno za jednu malu izložbu, a vrhunac druženja i opće veselje nastalo je kad su cure ispod bora ugledale darove na kojima je pisalo njihovo ime. U veselom i ugodnom društvu obavljena je i primopredaja čeka, koji je direktorici SOS Dječjeg sela Hrvatska Višnji Tuškan-Krupić uručio predsjednik Uprave Wollsdorf Componentsa Andreas Kindermann.

– Uvijek je lijepo stjecati nova prijateljstva koja su iskrena, velikodušna i od srca. Upravo takvo prijateljstvo stvorilo se između SOS Dječjeg sela Hrvatska i tvrtke Wollsdorf Components, koja je ovoga Božića mislila na djecu bez roditelja i roditeljske skrbi. Svoj blagdanski duh iskazali su kroz hvalevrijednu donaciju te preslatkim stanovnicama obitelji iz SOS kuće priuštili zanimljiv i zabavan posjet tvrtki. Od srca im hvala u ime djece i mladih iz SOS Dječjeg sela Hrvatska. Radujemo se budućoj suradnji i nadamo dugogodišnjem prijateljstvu – rekla je direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska Višnja Tuškan-Krupić.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke: sreća u obitelji Slivar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prijam za roditelje novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić radosnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore.

Za razliku od prve ovogodišnje dodjele potpora kada je uručeno njih osam, ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca.

– Dodjela potpora za novorođene bebe obaveza je koja mi kao gradonačelniku predstavlja zadovoljstvo. Ovo je druga takva podjela potpora u ovoj godini i veseli me što je broj djece znatno veći i da su po prvi puta, nakon više od četiri desetljeća, u Lepoglavi rođene trojke. Zbog toga smo i dosadašnju odluku o isplati jednokratne novčane potpore u visini od 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvo, drugom ili trećem djetetu u obitelji, nadopunili odlukom da se za rođene trojke isplati potpora u visini od 10.000 kuna, a za blizance od 7.000 kuna. Znamo da to, s obzirom na troškove, nije puno no znak je pažnje i potpore našim najmlađim sugrađanima – poručio je gradonačelnik Škvarić.

– Dobivena potpora puno nam znači i iskoristit ćemo je za nabavku hrane, kremica, maramica i svih najosnovnijih potrepština – otkrila je Kristina Slivar, majka trojki.

Grad Lepoglava, koji se kao i drugi gradovi i općine suočava s problemom smanjenja broja stanovnika, ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 150.000 kuna. S nadom da će se taj iznos, zbog većeg broja novorođenih beba, morati povećati, Grad Lepoglava provodi i druge mjere koje imaju za cilj zaustaviti negativan trend pada broja stanovnika, a za što na godišnjoj razini izdvaja oko milijun kuna.

– Izgradnjom i uređenjem novih vrtićkih prostora omogućili smo da svako dijete s gradskog područja pohađa vrtić i to uz financijsku potporu Grada. Naime, pohađanje vrtića sufinancira se iz gradskog proračuna pri čemu je za neke kategorije pohađanje vrtića besplatno. Također, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Pored toga, Grad sufinancira produženi boravak u školi. Pomažemo i studentima dajući im gradske stipendije. Mladim obiteljima omogućavamo gradnju odnosno kupnju kuće ili stana uz gradsku potporu, a dajemo i potpore malim gospodarstvenicima – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kod igrališta u Salinovcu počeli pripremni radovi za postavljanje pet montažnih objekata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

Za potrebe Škole nogometa Nogometnog kluba Ivančica, Grad Ivanec je na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu počeo s pripremnim radovima za postavljanje pet montažnih (modularnih) objekata koji će igračima, upravi kluba i sucima omogućiti funkcionalne uvjete boravka i rada.

Dva objekta namijenjena su igračima, domaćima i gostima. U jednom će biti tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, jedan je namijenjen sucima, a jedan je predviđen kao radna soba.

Svi objekti raspolažu s nešto više od 60 m2 korisnog prostora, a bit će spojeni u cjelinu.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, ovaj posao izvode Iskopi MS iz Vuglovca. Radovi su vrijedni 117.000 kuna.

Nakon izvedbe temelja slijedi postavljanje montažnih objekata.

Dosad je za uređenje igrališta, ogradu, mreže i golove, hidrant, priključke vode i struje te za razne projekte iz proračuna Grada Ivanca izdvojeno oko 650.000 kuna, čemu treba pribrojiti još i troškove nabave i postavljanja montažnih objekata, čiji će iznos biti poznat nakon provedbe postupka javne nabave, koji je u završnoj fazi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje