Povežite se s nama

Međimurje

Wüstenrot krediti imaju povoljnu i fiksnu kamatu

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Brine vas rast kamatnih stopa u budućem razdoblju? Imate nepovoljan stambeni kredit drugih banaka? Budite pametni već na početku i izaberite Wüstenrot stambene kredite uz fiksnu kamatu za cijeli period otplate kredita.

O tome koje su prednosti i zašto izabrati upravo Wüstenrot razgovarali smo s Davorom Brlićem, direktorom regije Sjeverna Hrvatska Wüstenrot grupacije.

Popularni su i krediti za poboljšanje energetske učinkovitosti stambenih prostora

Zašto izabrati stambeni kredit baš u Wüstenrotu? Zato što su kamatne stope naših stambenih kredita fiksne tijekom cijelog roka otplate, a klijenti, također, mogu birati žele li kredit u kunama ili eurima. Kod kredita s valutnom klauzulom otplatna rata se obračunava uvijek i samo po srednjem tečaju HNB, dok se interkalarna kamata ne naplaćuje. Valja naglasiti da su troškovi obrade kredita već uključeni u otplatnu ratu kredita tako da ćete onaj iznos koji ste tražili dobiti isplaćen u cijelosti. Također, kredit možete i ranije otplatiti bez plaćanja bilo kakvih troškova za prijevremenu otplatu.

Za što su namijenjeni Wüstenrot stambeni krediti?
Financiramo sve što ima veze sa stanovanjem i rješavanjem stambenih potreba kao što je kupnja, izgradnja, adaptacija, opremanje, komunalno uređenje građevinske čestice, a uz to i refinanciramo stambene kredite drugih banaka. Popularni su i krediti za poboljšanje energetske učinkovitosti stambenih prostora.

U Wüstenrotu sami regulirate rok otplate kredita?
Tako je. Kamata se obračunava kvartalno i uvijek samo na preostali iznos glavnice, što znači da sve uplate iznad mjesečne rate odmah smanjuju glavnicu vašeg kredita. Na taj način sami regulirate rok otplate i u konačnici pojeftinjujete kredit. Teško je planirati sve obveze koje nas čekaju idućih 15 do 20 godina. Stoga je dobro imati manju ratu kredita, a pruži li se prilika, bez problema uplaćujemo više.

Posjetite nas u Zagrebačkoj ulici 46 u Varaždinu. Radno vrijeme: od 8 do 16 od ponedjeljka do petka, te od 8 do 12 prvu i treću subotu u mjesecu. Više informacija na broju telefona: 042/300-560.

Što je s ostalim uvjetima?
Kod namjene izgradnje kuće nije potrebna zamjenska hipoteka, prihvaćamo vrijednost zemljišta uz troškovnik. Pogodnost je i ta što Wüstenrot ne uvjetuje otvaranje tekućeg računa, niti prijenos mjesečnih primanja u određenu banku, a ne prodaje ni pakete usluga koje uopće ne trebate. I još jedna stvar: kredit se u Wüstenrotu može realizirati odmah i bez vlastitih sredstava. Ako pak imate vlastita sredstva, sami birate kamatnu stopu svoga kredita. Primjerice, za klijente s 40 % vlastitih sredstava EKS je 3,67% fiksno za cijelo vrijeme otplate.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec svoj rast i razvoj želi temeljiti na obnovljivim izvorima energije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Grad Čakovec bio je domaćin edukativnog predavanja u okviru druge turneje pod nazivom „Dobra energija“ koju organizira i provodi Zelena energetska zadruga (ZEZ). Zadruga svoje aktivnosti provodi s ciljem edukacije građana o prednostima korištenja sunčeve energije te načinima i uvjetima ugradnje kućnih solarnih elektrana.

Edukacija o ugradnji kućnih solarnih elektrana, troškovima, potrebnoj dokumentaciji, prilikama za sufinanciranje i udruživanju sa sugrađanima s ciljem razmjene energije, održana je u utorak, 19. listopada, u čakovečkoj zgradi Scheier pod vodstvom Maje Katić. Građanima se putem edukativnih prezentacija želi pomoći u realizaciji njihovih projekata na način koji će za njih biti maksimalno isplativ. Kampanja ZEZ-a je lokalno fokusirana da bi se prilike vezane uz korištenje solarne energije izravnom komunikacijom približile što većem broju građana te potaknulo razumijevanje solarne energije kao lokalnog resursa koji ima potencijal biti nositelj razvoja hrvatskih gradova.

Uoči čakovečke radionice, gradonačelnica Ljerka Cividini održala je radni sastanak s upraviteljem Zadruge Zoranom Kordićem, voditeljicom projekata Hajdanom Rukavinom i tehničkom stručnjakinjom Majom Katić da bi se upoznala s njihovim radom i potencijalima suradnje.

– Sve što je povezano s obnovljivim izvorima energije, odnosno zelenom energijom općenito nas zanima, a ZEZ je dobar sugovornik jer ima reference suradnje s gradovima u cijeloj Hrvatskoj i iskustvo u pripremi i vođenju projekata iz te domene. Vidimo prostor za suradnju na projektima koje Grad Čakovec trenutno priprema za svoje objekte i na razvijanju naših projektnih ideja u skoroj budućnosti. Rukovodimo se Strategijom energetskog razvoja RH do 2030. koja usmjerava prema smanjenju emisije stakleničkih plinova, povećanja udjela obnovljivih izvora energije, sigurnosti opskrbe i razvoju unutarnjeg energetskog tržišta. Odličan interes građana za edukaciju koju je ZEZ osmislio tijekom turneje „Dobra energija“ potvrda je da smo na dobrom putu. Građani žele znati više, zanimaju ih ulaganja, uštede, sve opcije koje trebaju staviti na vagu, a na nama je da to promoviramo i da stvaramo uvjete za jednostavan i brz pristup kvalitetnim informacijama – istaknula je gradonačelnica Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju čak 196 novih slučajeva zaraze koronom, jedan pacijent je na respiratoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 440 uzoraka, od čega su evidentirana 192 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 43,6% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 27. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 43 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 635.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 73.842 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 40 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirane su 4 osobe, otpuštene su 2 osobe, 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec i svake treće subote u mjesecu u trijaži Županijske bolnice Čakovec od 9 do 12 sati.

Cijepljenje se odvija i u Ljekarni Kotoriba 4., 8. i 17. studenog od 12 do 17 sati uz prethodnu najavu na broj 040/682-750, kao i u Ljekarni Štrigova 16. studenog od 12 do 17 sati te 23. studenog od 12 do 15 sati uz prethodnu najavu na broj 040/851-006.

U subotu i nedjelju, 30. i 31. studenoga, uzimanje uzoraka za PCR i BAT testove odvijat će se od 7:30 sati u covid ambulanti iza Županijske bolnice Čakovec (Svetojelenska cesta), a iznimno u ponedjeljak, 1. studenog 2021. godine, neće se odvijati testiranja zbog državnog praznika.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje