Povežite se s nama

Život i društvo

Za 12. Theaterspiele prijavljeno 700 sudionika

Objavljeno:

- dana

DRAMSKE IGRE NA NJEMAČKOM

Varaždinskim kazalištem i ove će godine odjekivati njemački jezik. Za to su zaslužne ovogodišnje, 12. Dramske igre na njemačkom jeziku, Theaterspiele, koje se održavaju od 12. do 15. ožujka.

Uz dramske skupine koje dolaze iz Hrvatske, u Varaždinu će plesati, pjevati i glumiti gostujuće grupe iz Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Rumunjske i Mađarske.

Prijavljeno je ukupno 35 grupa s više od 700 sudionika, i to od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta. Već 12 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske “Europski kulturni krug – EKULT” uz OŠ Vidovec te Općinu Vidovec organizira dramske igre na njemačkom jeziku.

Manifestacija traje tri dana i nije natjecateljskog karaktera

Projekt je pokrenula učiteljica njemačkog jezika u OŠ Vidovec Lea Lesar Dolenc, a on je  izrastao u međunarodnu manifestaciju koja se održava uz potporu i pokroviteljstvo Veleposlansva Savezne Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke, Grada Varaždina i Varaždinske županije, Općine Vidovec te brojnih medijskih pokrovitelja.

Cilj Dramskih igara je promicanje njemačkog jezika, te razvoj suradnje između škola i vrtića.

Zbog velikog broja skupina manifestacija se odvija u tri dana te nije natjecateljskog karaktera. U okviru Dramskih igara organizirane su i radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu “Theater spielen im Deutschunterricht”.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!