Povežite se s nama

U fokusu

Za 1685 osmaša u Varaždinskoj županiji u prvima razredima srednjih škola ukupno ima 1853 mjesta

Objavljeno:

- dana

“ODABERI SVOJU ŠKOLU”

Predstavljanjem srednjoškolskih ustanova učenicima osmih razreda u OŠ Novi Marof danas u 18 sati počinje kampanja “Odaberi svoju školu”.

Kampanju, koja bi trebala osnovnoškolcima pomoći u odabiru budućeg zanimanja i srednje škole, već desetu godinu zaredom provodi Varaždinska županija u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Varaždin, Obrtničkom komorom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnom službom Varaždin.

Ove godine kampanja traje do 8. svibnja. U tom periodu, svakog radnog dana, učenicima osmih razreda te njihovim roditeljima predstavit će se sve srednjoškolske ustanove s područja Varaždinske županije.

Inače, ove godine osme razrede na području Varaždinske županije završava 1685 učenika, dok u prvim razredima srednjih škola mjesta ima za 2075 učenika. U tu brojku nisu uračunata upisna mjesta privatnih srednjih škola na području Varaždinske županije koji planiraju još 168 upisnih mjesta, dakle, u prvim razredima osnovnih škola ukupno je 1853 mjesta za buduće učenike.

RASPORED KAMPANJE:

  • . OŠ Novi Marof u 18.00 sati
  • . OŠ Visoko u 18.00 sati
  • . OŠ „Antuna i Ivana Kukuljevića“ Varaždinske Toplice u 18.00 sati
  • . OŠ Ludbreg u 18.00 sati
  • . OŠ Kneginec Gornji u 18.00 sati
  • . OŠ Petrijanec u 18.00 sati
  • . OŠ Vidovec u 18.00 sati
  • . Druga gimnazija Varaždin u 18.00 sati
  • . OŠ „Ante Starčevića“ Lepoglava u 18.00 sati
  • . OŠ „Ivana Kukuljevića Sakcinskog“ Ivanec u 18.00 sati

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje