Povežite se s nama

Život i društvo

Za 300 tisuća kuna mještani će se riješiti straha od poplava

Objavljeno:

- dana

Saniranje “Male Bednje ” u Markovcima

Za otprilike dva tjedna početi će radovi na uređenju potoka “Mala Bednja” u mjestu Podevčevo, na području Grada Novog Marofa.

Sanirati će se tok potoka u zaselku Markovci. Time mještani po prvi put, nakon 30 godina, neće strahovati od učestalog izlijevanja potoka i ugrožavanja privatnih i poslovnih objekata.
Radovi u vrijednosti 300 tisuća kuna – koje će platiti  Grad Novi Marof i Hrvatske vode –  definirani su ugovor koji su potpisali gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač i direktor Hidroinga, Dejan Blagus.  

Zadovoljn gradonačelnik Jenkač je izjavio kako je sanacijom Male Bednje izvršeno još jedno predizborno obećanje građanima. – Bilo je i vremena i prilike da se ovaj problem riješi jer je problematika stara dugi niz godina. Trebalo je samo malo više volje i truda te razgovora i dogovora s Hrvatskim vodama i evo rješenja – naglasio je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Rok za dovršetak radova je kraj listopada.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati