Povežite se s nama

Život i društvo

Ah, ta ljubav. Oni se vole i poštuju dugih 50. godina!

Objavljeno:

- dana

SUPRUŽNICI DRAGA I MIRKO VOČANEC

Draga i Mirko Vočanec vjenčali su se 31. siječnja 1965. godine. Ove godine proslavili su 50. godišnjicu braka te dugogodišnju ljubav, a svoje zavjete obnovili su u crkvi Uzvišenje sv. Križa u Radovcu.

Draga je počela raditi u Dubravi u Domaćoj tvornici rublja (DTR), a potom u pogonu VIS-a u Vinici do 1983. Nakon toga zaposlila se u VIS-ovom pogonu u Babincu, gdje je radila do mirovine.

Težak posao, velika obitelj

Mirko je nakon vojske radio u Ormožu na pilani, nakon čega je prešao u Gradis gdje je radio prvu vinsku klet Jeruzalem u Ormožu, a potom i u Ljutomeru. Osamdesetih godina prošlog stoljeća bavio se poljoprivredom, da bi tada dobio posao na željeznici u Mariboru, gdje je radio do 1992. godine.

Draga i Mirko imaju dvoje djece, Marijana i Vjekoslava, te četiri unuka Martina, Martinu, Jasmin i Schani. Na inicijativu Ivana Klasića, Draginog brata koji živi u Australiji pokrenut je zahtjev za apostolski blagoslov iz Rima. Početkom prosinca prošle godine stigao je apostolski blagoslov od pape koji su primili na svetoj misi koju je služio velečasni Zorislav Šafran.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U Knegincu održana Zelena čistka povodom Dana planeta Zemlje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom međunarodnog Dana planeta Zemlje i ove je godine organizirano čišćenje šumskih predjela Mostečka (Kolnjak), Cukavec i Krč na području Općine Gornji Kneginec.

Na poziv Općine Gornji Kneginec u subotu, 20. travnja, čišćenju su se odazvali članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Kneginec Gornji, Donji Kneginec, Varaždinbreg i Lužan Biškupečki, članovi udruge branitelja Sinovi Domovine i Off road kluba Kneginec te djelatnici KNEKOM-a i Općine.

Ovakve akcije čišćenja šuma godinama se održavaju na gotovo istim mjestima. Ovom prigodom organizatori ponovno poručuju nesavjesnim pojedincima da se otpad ne smije odlagati u prirodu već se može besplatno predati u Reciklažnom dvorištu Kneginec.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOI-jevi studenti ponovno su se okupili na trećim po redu Workshop Daysima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom četiri dana, od 15. do 19. travnja 2024., Fakultet organizacije i informatike, sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, ugostio je partnere iz realnog sektora koji su održali tematske radionice iz područja poslovne analize, dizajna i korisničkog iskustva, upravljanja podacima, programiranja, ali i samoupravljanja i upravljanja timovima.

Ukupno 14 poslodavaca dijelilo je znanje sa studentima, a osim učenja, studenti su imali priliku i za neformalno druženje i umrežavanje.

Workshop Daysi su osmišljeni s ciljem nadopunjavanja konkretnih znanja i vještina studenata koje su danas vrlo tražene na tržištu rada te upoznavanja s konkretnim alatima, programima i izazovima s kojima poslodavci rade i s kojima se svakodnevno susreću. Studenti su imali priliku za interakciju s poslodavcima, rješavanje nejasnoća ili zadanih problema/zadataka (eng. Work Based Learning model) te za postavljanje pitanja vezanih za karijerni put.

– Drago nam je ugostiti poslodavce koji prenose znanje našim studentima, a još više nas veseli što je veliki broj njih naši bivši studenti, odnosno alumniji. Važan nam je odnos koji s njima ostvarujemo i radujemo se širenju mreže i dodatnim aktivnostima i mogućnostima kroz koje ćemo surađivati – istaknula je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

Ovogodišnji sudionici Workshop Daysa bili su: APIS IT, Ars Futura, Cetitec, CROZ d.o.o., CS Computer Systems, Emil Frey Digital d.o.o., Financijska agencija – FINA, IGEA d.o.o., Konzum Plus d.o.o., OTP banka d.o.o., Poslovna inteligencija, SICK Mobilisis, Speck i Undabot d.o.o.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje