Povežite se s nama

Međimurje

Za borbu protiv raka u 2016. utrošeno 134.000 kn

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA

Županijska liga protiv raka Čakovec u prošloj je godini ostvarila ukupan prihod od 143.006 kuna, dok su rashodi iznosili 119.023 kuna.

Osim toga, na podračunu Lige, otvorenom za potrebe humanitarne akcije Pjesmom, plesom i modnom revijom, od ulaznica je uplaćeno još 14.680 kuna. Sredstva su nakon akcije utrošena za potrebe rehabilitacije na bazenima i u Crikvenici te je račun zatvoren, što znači da je Liga za svoj rad i razne aktivnosti u 2016. godini utrošila ukupno gotovo 134.000 kuna.

Izvješća klubova

Iscrpno financijsko izvješće Lige podnijela je rizničarka Božena Kapitarić na godišnjoj skupštini Županijske lige protiv raka održanoj u četvrtak, 26. siječnja, u multimedijalnog dvorani Tehnološko-inovacijskog centra u Čakovcu. Skupštinu su vodili njezin predsjednik prim. dr. Hussein Saghir i tajnica Lige psihologinja Irena Šestak. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Zdenka Jukić, koja je utvrdila da je financijsko izvješće realno, dok je ocjenu rada Lige ispred Stegovne komisije iznijela Dragica Kolenić, koja je utvrdila da nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu.

Rad Lige pomažu brojne institucije, udruge, pojedinci i tvrtke s područja Međimurja

Predsjednik dr. Saghir izvijestio je o radu Lige, dok su izvješća o pojedinim klubovima koji djeluju u sklopu Lige iznijeli njihovi predsjednici. Među njima su Jasenka Štefić, predsjednica Kluba žena oboljelih od raka dojke “Nova Nada”, Vesna Kos, predsjednica Kluba žena oboljelih od ginekoloških zloćudnih tumora “Vita”, Božena Dubroja, predsjednica Invalidskog društva ILCO, Damir Remar, predsjednik Kluba oboljelih od raka prostate te Dragutin Kamenić, predsjednik Kluba laringektomiranih.

U 2016. Liga je uspješno provela niz manifestacija kao što su Dan mimoza, Dan narcisa, Dan plave vrpce, Move week, Kestenijada, Milenijska fotografija ružičaste vrpce i slično. Također se uspješno provodi rehabilitacija članova Lige kroz razne aktivnosti kao što su rehabilitacija u Crikvenici, kongres za laringektomirane u Daruvarskim toplicama, izleti, tjelesno vježbanje, kreativne radionice, predavanja psihologa. Rad lige pomažu brojne institucije, udruge, građani pojedinci i tvrtke s područja županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na području Međimurske županije danas dva slučaja zaraženih COVID-om, u bolnici četiri pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 3,03% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.887 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Cividini uručila certifikate 48-ero prodavača na čakovečkoj tržnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nedavno obnovljena čakovečka Gradska tržnica certificirana je seljačka tržnica, što znači da na njoj proizvode mogu prodavati i lokalni proizvođači.

Da je uistinu riječ o domaćim proizvodima, jamči certifikat koji se prodavačima dodjeljuje svake godine. Za 2021. certificiranje je provedeno u lipnju, dobilo ih je 48 proizvođača, a ove subote, 24. srpnja, uručila ih je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Prilikom uručivanja certifikata, gradonačelnica Cividini rekla je da se trendovi i briga za zdravlje građana s kupnje povrća i voća u supermarketima ponovno okreću prema domaćim, lokalno uzgojenim proizvodima.

– Stoga je važno da je roba koja se prodaje na Gradskoj tržnici uistinu proizvedena na našim seljačkim gospodarstvima. Upravo certificiranje svima nama potvrđuje da je ono što kupimo kod prodavača, plod rada i truda naših poljoprivrednika. Važno je i to što kupnjom takvih proizvoda pomažemo i našim seljacima te tako pridonosimo očuvanju domaće poljoprivrede koja se teško nosi s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca – istaknula je Cividini.

„Proizvodi hrvatskog seljaka“

U pratnji gradonačelnice prilikom podjele certifikata bio je i direktor Gradskog komunalnog poduzeća ČAKOM Ivica Perhoč koji je rekao da se certificiranje provodi od 2012. godine, u skladu s pravilima Udruge hrvatskih tržnica.

Dodijeljenim certifikatom, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ostvaruje pravo uporabe oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“, koja je namijenjena označavanju poljoprivrednih proizvoda i prerađevina standardne kvalitete proizvedenih na području Hrvatske koji se izravno prodaju na tržnicama.

Svrha certifikacije je olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima uz jamstvo porijekla proizvoda.

Prve godine bilo je certificirano 36 proizvođača, dok ih danas na čakovečkom placu ima 48.

Riječ je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz Međimurja i okolnih županija koji prodaju na čakovečkoj tržnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje