Povežite se s nama

Međimurje

Za borbu protiv raka u 2016. utrošeno 134.000 kn

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA

Županijska liga protiv raka Čakovec u prošloj je godini ostvarila ukupan prihod od 143.006 kuna, dok su rashodi iznosili 119.023 kuna.

Osim toga, na podračunu Lige, otvorenom za potrebe humanitarne akcije Pjesmom, plesom i modnom revijom, od ulaznica je uplaćeno još 14.680 kuna. Sredstva su nakon akcije utrošena za potrebe rehabilitacije na bazenima i u Crikvenici te je račun zatvoren, što znači da je Liga za svoj rad i razne aktivnosti u 2016. godini utrošila ukupno gotovo 134.000 kuna.

Izvješća klubova

Iscrpno financijsko izvješće Lige podnijela je rizničarka Božena Kapitarić na godišnjoj skupštini Županijske lige protiv raka održanoj u četvrtak, 26. siječnja, u multimedijalnog dvorani Tehnološko-inovacijskog centra u Čakovcu. Skupštinu su vodili njezin predsjednik prim. dr. Hussein Saghir i tajnica Lige psihologinja Irena Šestak. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Zdenka Jukić, koja je utvrdila da je financijsko izvješće realno, dok je ocjenu rada Lige ispred Stegovne komisije iznijela Dragica Kolenić, koja je utvrdila da nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu.

Rad Lige pomažu brojne institucije, udruge, pojedinci i tvrtke s područja Međimurja

Predsjednik dr. Saghir izvijestio je o radu Lige, dok su izvješća o pojedinim klubovima koji djeluju u sklopu Lige iznijeli njihovi predsjednici. Među njima su Jasenka Štefić, predsjednica Kluba žena oboljelih od raka dojke “Nova Nada”, Vesna Kos, predsjednica Kluba žena oboljelih od ginekoloških zloćudnih tumora “Vita”, Božena Dubroja, predsjednica Invalidskog društva ILCO, Damir Remar, predsjednik Kluba oboljelih od raka prostate te Dragutin Kamenić, predsjednik Kluba laringektomiranih.

U 2016. Liga je uspješno provela niz manifestacija kao što su Dan mimoza, Dan narcisa, Dan plave vrpce, Move week, Kestenijada, Milenijska fotografija ružičaste vrpce i slično. Također se uspješno provodi rehabilitacija članova Lige kroz razne aktivnosti kao što su rehabilitacija u Crikvenici, kongres za laringektomirane u Daruvarskim toplicama, izleti, tjelesno vježbanje, kreativne radionice, predavanja psihologa. Rad lige pomažu brojne institucije, udruge, građani pojedinci i tvrtke s područja županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje