Povežite se s nama

Događanja

Za dobrotvorne svrhe prikupljeno 36 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNA LIKOVNA KOLONIJA

Rotary Club Varaždin organizirao je u subotu, 19. svibnja, na imanju obitelji Ivana Zagorca u Seketinu, već treću dobrotvornu likovnu koloniju na kojoj je sudjelovalo osmero naših likovnih umjetnika koji su radove donirali za dobrotvornu aukciju.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji bili su ponuđeni radovi Tonija Franovića, Elizabete Igrec, Franje Mustača Medrova, Igora Rončevića, Josipa Švaljeka, Živka Toplaka, Velimira Trnskog i Ines Vlašić, a na aukciji je ukupno prikupljeno čak 36 tisuća kuna.

– Likovna kolonija koju Klub organizira na ovom krasnom imanju nastavak je naše duge suradnje s likovnim umjetnicima, i nova mogućnost za rotarijansko druženje i prikupljanja sredstava za dobrotvorni rad našeg kluba. Sredstva koja smo prikupili na koloniji namijenit ćemo za socijalne programe kluba – istaknuo je predsjednik Rotary Cluba Varaždin mr. ph. Stjepan Talan.

Likovnim je umjetnicima na sudjelovanju u ovoj tradicionalnoj akciji varaždinskog Rotary kluba zahvalio Ivan Zagorec, izabrani predsjednik Rotary Cluba Varaždin.      

            

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje