Povežite se s nama

Život i društvo

Za kvadrat stana u centru grada dali samo 650 eura

Objavljeno:

- dana

METEOR U STEČAJU

Za četverosobni stan sa zimskim vrtom u potkrovlju od 146 kvadrata u Meteorovoj niskoenergetskoj zgradi u Optujskoj ulici odvjetnica iz Varaždina izdvojila je nešto više od 625.000 kuna. Na sedmoj javnoj dražbi Trgovačkog suda u Varaždinu održanoj prošli četvrtak uspješno su prodane govoto sve nekretnine u zgradi.

Ostali su tek jedan stan, jedna garaža te dva poslovna prostora. Interes za stanove u zgradi u centru Varaždina naglo se povećao u rujnu prošle godine kada je cijena pala ispod tržišne. Naime, prvotno je za kvadrat stana Trgovački sud odredio cijenu od  1.300 eura, a zbog nedostatka interesa cijena je iz dražbe u dražbu padala te se zaustavila na početnoj cijeni od 650 eura po kvadratu. To je cijena za visoki roh bau, a procjene su da je do dovršenosti stana cijena 800 do 850 eura po kvadratu, što je za tu lokaciju i novogradnju puno niže od tržišne.

Nadmetali se

Stoga ne čudi da se za jedan od stanova, četvrosobni stan od 95 kvadrata, i nadmetalo. Početna cijena za njega bila je 447.374 kuna, no kupac je stan kupio za 70.000 kuna više od početne cijene.
Na dražbi je ukupno prodano pet stanova, a na prodaju je ostao još jedan, četverosobni stan na prvom katu veličine 105 kvadrata.

Na ovoj je dražbi prodano i 12 garaža, od ukupno 13. Početne cijena kretale su se od oko 34.000 kuna za one manje od 15 kvadrata, dok su se one veće površine 19 kvadrata prodavale po početnoj cijeni od oko 45.000 kuna.
Kupci stanova kupovnine trebaju uplatiti u roku od 30 dana, a ako to ne učine, stan za koji su licitirali moći će kupiti onaj tko je ponudio drugu najveću cijenu.
Cijene stanova, kao ni garaža i poslovnih prostora neće više ići dolje.

Dva velika poslovna prostora

Uz stanove i garaže u Meteorovoj zgradi prodaju se i poslovni prostori. Na sljedećoj javnoj dražbi prodavat će se poslovni prostor veličine 95 kvadrata s početnom cijenom od 574.287 kuna. Prostor je već pripremljen za ugostiteljski objekt s prostorom za šank od 14 kvadrata te prostorom za posluživanje od gotovo 50 kvadrata. Drugi poslovni prostor veličine od 408 kvadrata malo će se teže prodati. Naime, za velik prostor u prizemlju početna cijena je čak 1,6 milijuna kuna.

Izvor:
Foto: arhiva rt

Život i društvo

Sanirano klizište u Lepoglavskoj Vesi, investicija vrijedna 424.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Asfaltiranjem saniranog dijela lokalne ceste završili su radovi sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Riječ je o jednom klizišta na području Grada Lepoglave koja su unatrag nekoliko godina prouzročila brojna oštećenja na gradskoj komunalnoj infrastrukturi.

– Kontinuirano radimo na sanaciji klizišta koja su u velikom broju slučajeva, kao i ovo u Lepoglavskoj Vesi, oštetila cestovnu infrastrukturu onemogućivši građanima normalno kretanje. Na žalost, osim cestovne infrastrukture ugrozila su i pojedine obiteljske kuće. Za sanaciju klizišta Grad Lepoglava izdvaja značajna proračunska sredstva koja druge jedinice lokalne samouprave, koje nemaju problema s klizištima, ulažu u daljnji razvoj dok ih mi ulažemo kako bi, praktički, nešto vratili u stanje kakvo je bilo prije pojave oštećenja nastalih klizanjem tla. Unatoč tome, nastavljamo s njihovom sanacijom i to prvenstveno zbog potreba građana odnosno zadržavanja visokog komunalnog standarda na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Lepoglavska Ves Ivanom Dubovečakom i gradskim vijećnikom Milanom Pavlekovićem obišao završne radove sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Sanacija klizišta obuhvatila je potpunu rekonstrukciju oštećenog dijela zemljišta s postojećom cestom, postavljanje drenažnog sustava, izgradnju potpornog zida te asfaltiranje dijela sanirane lokalne ceste u dužini 65 metara. Radove je izvela tvrtka TTG iz Donje Višnjice.

Ukupan trošak radova, s PDV-om, iznosio je 423.970 kuna. Dio sredstava Grad Lepoglava je osigurao iz svog proračuna, a dio na natječaju Hrvatskih voda.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Ljubešćici pokrenut novi EU projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Ljuba voda iz Ljubešćice 23. lipnja održana je početna konferencija ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“.

Okupljenim gostima, predstavnicima Općine Ljubešćica i KUD-a „Toplice“ te članovima KUD-a Ljuba voda, njihovim roditeljima i projektnim partnerima projekt su predstavile predsjednica KUD-a Danijela Barjaktarević i voditeljica projekta Simona Štriga.

Konferencija je održana u prostoru Protupožarnog centra u Ljubešćici.

Sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom i projektnim aktivnostima – književnim, tamburaškim i plesnim radionicama za djecu i mlade. Radionice su besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Detaljni sadržaj svih radionica okupljenima su predstavili njihovi voditelji, Valentina Mikulčić, Robert Štorga i Tim Hrvaćanin.

Prvi desetodnevni ciklus tamburaških radionica kreće s provedbom već ovog ponedjeljka, 28. lipnja.

Projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike. Ukupna mu je vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. Provodi se od 24. ožujka 2021. godine i trajat će godinu dana. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 55 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

Detaljne informacije o projektu, programi radionica, kalendari aktivnosti i najnovije vijesti mogu se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!