Povežite se s nama

Život i društvo

Za kvadrat stana u centru grada dali samo 650 eura

Objavljeno:

- dana

METEOR U STEČAJU

Za četverosobni stan sa zimskim vrtom u potkrovlju od 146 kvadrata u Meteorovoj niskoenergetskoj zgradi u Optujskoj ulici odvjetnica iz Varaždina izdvojila je nešto više od 625.000 kuna. Na sedmoj javnoj dražbi Trgovačkog suda u Varaždinu održanoj prošli četvrtak uspješno su prodane govoto sve nekretnine u zgradi.

Ostali su tek jedan stan, jedna garaža te dva poslovna prostora. Interes za stanove u zgradi u centru Varaždina naglo se povećao u rujnu prošle godine kada je cijena pala ispod tržišne. Naime, prvotno je za kvadrat stana Trgovački sud odredio cijenu od  1.300 eura, a zbog nedostatka interesa cijena je iz dražbe u dražbu padala te se zaustavila na početnoj cijeni od 650 eura po kvadratu. To je cijena za visoki roh bau, a procjene su da je do dovršenosti stana cijena 800 do 850 eura po kvadratu, što je za tu lokaciju i novogradnju puno niže od tržišne.

Nadmetali se

Stoga ne čudi da se za jedan od stanova, četvrosobni stan od 95 kvadrata, i nadmetalo. Početna cijena za njega bila je 447.374 kuna, no kupac je stan kupio za 70.000 kuna više od početne cijene.
Na dražbi je ukupno prodano pet stanova, a na prodaju je ostao još jedan, četverosobni stan na prvom katu veličine 105 kvadrata.

Na ovoj je dražbi prodano i 12 garaža, od ukupno 13. Početne cijena kretale su se od oko 34.000 kuna za one manje od 15 kvadrata, dok su se one veće površine 19 kvadrata prodavale po početnoj cijeni od oko 45.000 kuna.
Kupci stanova kupovnine trebaju uplatiti u roku od 30 dana, a ako to ne učine, stan za koji su licitirali moći će kupiti onaj tko je ponudio drugu najveću cijenu.
Cijene stanova, kao ni garaža i poslovnih prostora neće više ići dolje.

Dva velika poslovna prostora

Uz stanove i garaže u Meteorovoj zgradi prodaju se i poslovni prostori. Na sljedećoj javnoj dražbi prodavat će se poslovni prostor veličine 95 kvadrata s početnom cijenom od 574.287 kuna. Prostor je već pripremljen za ugostiteljski objekt s prostorom za šank od 14 kvadrata te prostorom za posluživanje od gotovo 50 kvadrata. Drugi poslovni prostor veličine od 408 kvadrata malo će se teže prodati. Naime, za velik prostor u prizemlju početna cijena je čak 1,6 milijuna kuna.

Izvor:
Foto: arhiva rt

Život i društvo

U petak u Varaždinu javna vježba svih županijskih žurnih službi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u petak, 26. travnja, održat će se vježba svih žurnih službi Županije u povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Vježbom će se još više povezati sve žurne službe, kako bi i u budućnosti djelovali na najbolji mogući način, a zainteresirano građanstvo vidjelo metode i postupke djelovanja žurnih službi.

Lokacija održavanja vježbe  je Međimurska ulica u smjeru Čakovca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gosti su bili puni hvale na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Maruševca, a za vikend Zlatko Pejaković i Dani folklora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec šarolikim programom obilježava svoje Dane, a današnji utorak je blagdan svetog Jurja te proštenje u Maruševcu.

Od 10 sati pod šatorom kod crkve sviraju Faringaši, u 11 sati počinje sveta misa, a nakon toga tradicionalno proštenje.

Ponedjeljak poslijepodne, 22. travnja, pak je bio rezerviran za svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Maruševec. Načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem bili su domaćini brojnim dragim gostima, a spomenut ćemo samo neke; gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, načelnik prijateljske Občine Rogatec Martin Mikolič, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Gosti su bili puni riječi hvale za suradnju s Općinom Maruševec, njezine prirodne ljepote te dobre ljude.

Šprem je svima poželio dobrodošlicu u Maruševec te svim slavljenicima čestitao imendane.

Načelnik Klapša je u svom govoru naglasak stavio na nestabilna vremena u kojima živimo, ali i brojna ulaganja na području Općine za generacije koje dolaze.

– Hvala svima koji su došli na “rođendan” naše općine, a puno toga se promijenilo i od protekle godine, ali ostao nam je ponos i srce koje malo jače zakuca kad se radi o našem Maruševcu. Svjesni smo da je Maruševec mala sredina, ali smo svjesni i odgovornosti koju imamo prema našim žiteljima; mladim obiteljima, poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i starijim sugrađanima. Ono bez čega nema budućnosti je naša mladost koja će razvijati našu općinu te su dočekali gradnju stambene zone u Donjem Ladanju. Ne sumnjam da ćemo radišni i ujedinjeni postići svaki cilj koji si zadamo – istaknuo je načelnik.

Klapša je govorio o klimatskim izazovima i važnosti borbe s njima na lokalnoj razini, zatim važnosti obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja te ulaganjima u uređenje objekata i cestogradnju.

Nagrađeni

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim mještanima. Nagrada Općine Maruševec za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljena je Udruzi žena Maruša – za izniman doprinos očuvanju i promociji tradicijskih jela, rukotvorina i tradicijskih običaja maruševečkog kraja. Ista je nagrada dodijeljena Luki Hrgareku, za postignute izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima u powerliftingu u zemlji i svijetu, a umjesto sportaša nagradu je primila njegova majka.

Plaketu Općine Maruševec primili su Josip Fadiga, za izniman doprinos razvoju sporta na području općine, Darko Posavec, za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, i KUD Klaruš Maruševec za iznimno djelovanje na promociji kulturne baštine Općine Maruševec, a povodom 25. obljetnice rada i postojanja.

Proslava Dana općine traje sve do 29. travnja. U subotu, 27. travnja, održat će se 21. Dani folklora u Maruševcu, a u večernjim satima pod šatorom fešta uz Zlatka Pejakovića. Nedjelja je rezervirana za Općinski kup u malom nogometu, a ponedjeljak za svečano otkrivanje kipa književnika Gustava Krkleca kod osnovne škole u Maruševcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje