Povežite se s nama

Međimurje

Za liječnike i medicinske sestre čakovečke bolnice kupljene šalice s logom „Palčić gore“

Objavljeno:

- dana

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ i Tvrtka Media plus pokrenuli su kampanju za djecu palčiće, a cilj kampanje je educirati širu javnost o problemima s kojima se susreću najmanji pacijenti i njihovi roditelji, kao i prikupljanje sredstava za funkcioniranje te aktivnosti Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“.

Međimurska županija kao osnivač Županijske bolnice Čakovec svake se godine uključuje u humanitarnu akciju kupnjom majica, čaša i vrećica s logom akcije „Palčić gore“, a ove godine je svim liječnicima i medicinskim sestrama Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju osigurala šalice s logom akcije „Palčić gore“.

U Čakovcu se tradicionalno obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, 17. studenoga, uz redovnu podršku Međimurske županije i Grada Čakovca te brojnih zdravstvenih djelatnika.

No, uključivanje u zdravstveno-edukativne akcije nisu jedina podrška: Međimurska županija kontinuirano ulaže u opremanje bolnice i obnavljanje opreme.

U proteklom razdoblju u potpunosti su obnovljeni i opremljeni Odjel neonatologije te rađaonica Županijske bolnice Čakovec u kojoj svake godine svijet ugleda više od tisuću mališana, među kojima bude i nedonoščadi.

– Županijska bolnica Čakovec ima status Prijatelja djece koji se, osim ulaganja, kontinuirano njeguje uključivanjem u niz programa posvećenih upravo najmlađima, dok Međimurska županija i dalje prati potrebe navedenih djelatnosti u cilju osiguravanja najviše moguće razine sigurnosti za najmlađe pacijente i njihove majke – navode iz Međimurske županije.

Međimurje

Međimurska policija s četvrtka na petak provodit će akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, najavila je PU međimurska. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mještani i njihovi gosti uživali u ribljim specijalitetima i bogatom programu „Dana šibe i ribe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Marijan Kovač/Općina Kotoriba

Kotoriba je tijekom vikenda bila domaćin izvrsno posjećenih „Dana šibe i ribe“.

U subotu poslijepodne kotoripske udruge pripremale su riblje specijalitete, a zadovoljna lica brojnih članova dvadesetak mjesnih udruga pokazatelj su da je druženje uz iće i piće bilo jako uspješno. Navečer su mnogi uživali u glazbenom programu grupe Oaza te pjevali poznate hitove Lane Jurčević. 

Za djecu je održana besplatna predstava Šarenog svijeta, a oni najmlađi sudjelovali su i na radionici Dječjeg vrtića Kotoriba.

Nedjeljno poslijepodne bilo je ispunjeno kulturno-umjetničkim programom uz odličan nastup kotoripskih mažoretkinja kao i KUD-a Kotoriba.

U programu su uživali i gosti pristigli besplatnim vlakom iz Varaždina, Čakovca i usputnih mjesta koje je na stanici u Kotoribi dočekala limena glazba.

Gosti su, kao i domaći posjetitelji, ostali oduševljeni „Kotoripskim korpaškim selom“ u sklopu kojeg je prikazana tradicija košaraštva, kao i pripadajućim izložbama i aktivnostima vezanim uz košaraštvo i ribolov.

Ujedno su još jednom zavirili u bogatu baštinu Međimurja kroz predstavljanje mnogobrojnih starih zanata koji su se odazvali pozivu Općine Kotoriba. Dio tradicije predstavljen je i na Starom farofu gdje su, uz stalni postav, bile izložene i šibom opletene flaše iz zbirke učitelja Zvonka Šantla.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, glazbu Frikova i druženje u zabavnom parku, mještani Kotoribe i njihovi gosti imali su sadržajima uistinu bogat vikend.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje