Povežite se s nama

Međimurje

Za međimurske tehničare svi znaju jer su u hrvatskom vrhu

Objavljeno:

- dana

USPJEH

– Ponosni smo što je Međimurska županija prepoznala naš rad i trud koji ulažemo u razvoj tehničke kulture. Međimurski tehničari gdje god se pojave, u samom su vrhu, to se itekako vidi među mladima, učenicima koji se uvijek plasiraju u top 10 u zemlji.

To je rezultat dobrog rada učenika, ali i njihovih mentora, profesora tehničke kulture, uz vanjske mentore iz Zajednice tehničke kulture. Zahvaljujući ovakvom zajedničkom radu mladi imaju priliku steći potrebna znanja – rekao je Željko Medved, predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije na prijemu kod međimurskog župana Matije Posavca.

Stigle nagrade

Naime, ukupno je 11 članova Zajednice tehničke kulture Međimurske županije na svečanoj akademiji povodom 70. obljetnice organiziranog rada u tehničkoj kulturi, a u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture, primilo je povelje za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture. To su Franjo Belović, Dejan Drabić, Lidija Hržić, Dražen Novak, Vladimir Vinko, Leonardo Belović, Dražen Blažeka, Radovan Petković, Goran Pleh, Jelena Tuksar i Željko Medved te je tim povodom župan za njih organizirao prijem. 

Predsjednik Zajednice Medved tom je prilikom najavio kako će 17. prosinca u zgradi Scheier proslaviti sedam desetljeća rada. Uz svečanu sjednicu međimurske Zajednice tehničke kulture, bit će predstavljene članice te upriličena izložba Astrononskog društva Vega. Velika proslava održat će se pod pokroviteljstvom Međimurske županije. 
Zajednica tehničke kulture Međimurske županije broji 16 udruga, a svoj rad temelji na razvoju i edukaciji mladih

– Ponosan sam na njihovo djelovanje na razvoju tehničke kulture uz usporedno uvođenje mladih u svijet tehnike i inovacija. Ujedno je to jedna pretpostavka za cjeloživotno učenje – rekao je župan.

11 članova Zajednice tehničke kulture Međimurske županije primilo je povelje za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u povodu 70. obljetnice organiziranog rada u tehničkoj kulturi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati