Povežite se s nama

Međimurje

Za međimurske tehničare svi znaju jer su u hrvatskom vrhu

Objavljeno:

- dana

USPJEH

– Ponosni smo što je Međimurska županija prepoznala naš rad i trud koji ulažemo u razvoj tehničke kulture. Međimurski tehničari gdje god se pojave, u samom su vrhu, to se itekako vidi među mladima, učenicima koji se uvijek plasiraju u top 10 u zemlji.

To je rezultat dobrog rada učenika, ali i njihovih mentora, profesora tehničke kulture, uz vanjske mentore iz Zajednice tehničke kulture. Zahvaljujući ovakvom zajedničkom radu mladi imaju priliku steći potrebna znanja – rekao je Željko Medved, predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije na prijemu kod međimurskog župana Matije Posavca.

Stigle nagrade

Naime, ukupno je 11 članova Zajednice tehničke kulture Međimurske županije na svečanoj akademiji povodom 70. obljetnice organiziranog rada u tehničkoj kulturi, a u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture, primilo je povelje za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture. To su Franjo Belović, Dejan Drabić, Lidija Hržić, Dražen Novak, Vladimir Vinko, Leonardo Belović, Dražen Blažeka, Radovan Petković, Goran Pleh, Jelena Tuksar i Željko Medved te je tim povodom župan za njih organizirao prijem. 

Predsjednik Zajednice Medved tom je prilikom najavio kako će 17. prosinca u zgradi Scheier proslaviti sedam desetljeća rada. Uz svečanu sjednicu međimurske Zajednice tehničke kulture, bit će predstavljene članice te upriličena izložba Astrononskog društva Vega. Velika proslava održat će se pod pokroviteljstvom Međimurske županije. 
Zajednica tehničke kulture Međimurske županije broji 16 udruga, a svoj rad temelji na razvoju i edukaciji mladih

– Ponosan sam na njihovo djelovanje na razvoju tehničke kulture uz usporedno uvođenje mladih u svijet tehnike i inovacija. Ujedno je to jedna pretpostavka za cjeloživotno učenje – rekao je župan.

11 članova Zajednice tehničke kulture Međimurske županije primilo je povelje za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u povodu 70. obljetnice organiziranog rada u tehničkoj kulturi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Međimurje

Tvrtka iz Kotoribe dobila nagradu HGK temeljem njezinog odgovora pristupa okolišu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: HGK

U sklopu tradicionalne konferencije HGK Podržimo održivo po prvi put dodijeljene su nagrade ESG rating HGK u šest kategorija: najbolja mala, srednja, velika, javna tvrtka, financijska institucija te nagrada za primjer održivog poslovnog modela, objavio je HGK.

ESG rating je ocjena koja se dodjeljuje organizaciji temeljem njezinog pristupa okolišu (Environment), društvu (Social) te usvojenim praksama upravljanja (Governance). Uz nacionalni model ocjenjivanja koji je razvio HGK, radi se i o novoj nagradi HGK koju će komora svake godine dodjeljivati tvrtkama s najboljim rezultatima.

Tvrtka Ericsson Nikola Tesla dobitnica nagrade za najbolji primjer održivog poslovnog modela.

ESG rating HGK za najbolju veliku održivu tvrtku otišao je u ruke tvrtke Muraplast iz Kotoribe. Recikiliraju 96 % otpada, iskorištena voda ponovno je upotrijebljena u potpunosti, a koriste 86 % energije iz obnovljivih izvora energije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje