Povežite se s nama

Život i društvo

Za obnovu 70 kvadrata zahoda plaćeno gotovo 300 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

DVOJBE

Zašto tvrtka Latere, osnovana u rujnu 2014., na pozivnim natječajima dobiva razne građevinske poslove od Grada Varaždina i gradskih ustanova?

– Koje su reference Latere da se uopće poziva na natječaje? U 2014. su imali prihod od 56.900 kuna i jednog zaposlenog. Vlasnica je Marica Lovrić, ujedno i vlasnica Manuele, obrta za masažu tijela. Je li najveća referenca za dobivanje građevinskih poslova dobra masaža tijela? – pitala je u prosincu vijećnica HDZ-a Otilija Cvetko.

Zvali tri tvrtke

Prihodi Latere, koja je krajem 2014. zaposlila četiri djelatnika, u 2015. su porasli najmanje sedam puta. Samo za Grad Varaždin te Dječji vrtić Varaždin i V. OŠ, čiji osnivač je Grad, obavili su poslove vrijedne više od 440.000 kuna! Najvredniji je onaj obnove sanitarnih čvorova u vrtiću u Koprivničkoj ulici. Sanacija zahoda površine 70 četvornih metara stajala je 293 tisuće kuna s PDV-om.

 

Iz Grada ističu da komunalni pročelnik Sambolec nije u sukobu interesa

Nezavisni vijećnik Zlatan Avar je još u rujnu zatražio dostavu troškovnika. – Čini se da je cijena od 4.200 kuna po kvadratu sanacije previsoka – istaknuo je. Iz troškovnika je vidljivo da je Latere za rušenje i demontažu naplatio 46.735 kuna, građevinsko-obrtnički radovi stajali su 138.967 kuna, vodovod i kanalizacija 42.276 kuna, a elektroinstalaterski radovi 2.000 kuna. Nakon rušenja i demontaže, postavili su podnu konstrukciju na površini od 70 kvadrata, podne i zidne pločice na 170 kvadrata, a potom nabavili i montirali 12 dječjih WC školjki, jednaki broj keramičkih umivaonika, kao i WC kabina. U Gradu ističu da je njihova ponuda bila najpovoljnija.

– Sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, Dječji vrtić Varaždin proveo je postupak bagatelne nabave te je uputio poziv za dostavu ponuda na tri gospodarska subjekta. Ponuda Latere s cijenom od 293.724,60 kuna je odabrana kao najpovoljnija – naveli su. Međutim, zašto je baš Lateri upućen poziv da dostavi ponudu? – Zanimljivo je da je na istoj adresi na kojoj je prijavljena Latere djelovala tvrtka LS gradnja, čiji su članovi društva do 2013. bili Mario Sambolec i Zvonimir Lovrić – primijetila je Cvetko.

 

Cvetko: Je li referenca za dobivanje građevinskih poslova dobra masaža tijela

Mario Sambolec je pročelnik gradskog Komunalnog odjela, a Cvetko je napomenula da je od 2005. do 2013. bio direktor LS gradnje. Ta je tvrtka trenutno u postupku likvidacije, a jedini član društva je donedavni Sambolecov partner Zvonimir Lovrić. On je pak suprug Marice Lovrić, direktorice Latere. Je li komunalni pročelnik u sukobu interesa?

– Pročelnik Sambolec nema poslovne udjele u trgovačkom društvu LS gradnja d.o.o. od listopada 2013. (…) Sukob interesa ne može nastati, a niti proizlaziti iz činjenice da određeni gospodarski subjekt, a čiji je član bio službenik Grada, ima sjedište na adresi koju također kao sjedište ima drugo trgovačko društvo – istaknuli su iz Grada. No nije samo Latere dobivala poslove. I tvrtka LS gradnja je radila za Dječji vrtić Varaždin. U srpnju 2014. potpisali su ugovor o sanaciji dijela kuhinje i ravnog krova. Cijena radova s PDV-om bila je 105.098 kuna.

Poslovi Latere u 2015.

Grad Varaždin

– izrada jedne nove i djelomična sanacija dviju postojećih zaštitnih ograde na dječjem igralištu u Pakračkoj ulici – 18.975 kn
– izrada i postava zaštitne ograde uz južnu među Osnovne škole Donji Kučan –  24.862,5 kn
– sanacija kolnih ulaznih vrata II. OŠ i zaštitne ograde dječjeg igrališta V. Novaka – 7.081,25 kn
– izvođenje elektroinstalaterskih radova u svrhu ishođenja uporabne dozvole za objekt Društvenog doma Poljana Biškupečka – 40.481,25 kn

Dječji vrtić Varaždin

– sanacija sanitarnih čvorova – objekt Koprivnička – 293.724,60 kn,
– izvođenje interventnih građevinskih radova – 29.951,81 kn,
– dobava i montaža PVC vrata na sportskoj dvorani – 9.450 kn,
– sanacija zidova, vrata, vanjskih klupčica – 960 kn,
– sanacija zidova, vrata, vanjskih klupčica – 3.087 kn
– sanacija zidova, vrata, vanjskih klupčica – 1.303 kn

V. osnovna škola
– izrada bunara u kotlovnici – 12.162,5 kn

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U Varaždinu javna vježba svih županijskih žurnih službi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u ponedjeljak, 29. travnja, održat će se vježba svih žurnih službi Županije u povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Vježbom će se još više povezati sve žurne službe, kako bi i u budućnosti djelovali na najbolji mogući način, a zainteresirano građanstvo vidjelo metode i postupke djelovanja žurnih službi.

Lokacija održavanja vježbe  je Međimurska ulica u smjeru Čakovca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gosti su bili puni hvale na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Maruševca, a za vikend Zlatko Pejaković i Dani folklora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec šarolikim programom obilježava svoje Dane, a današnji utorak je blagdan svetog Jurja te proštenje u Maruševcu.

Od 10 sati pod šatorom kod crkve sviraju Faringaši, u 11 sati počinje sveta misa, a nakon toga tradicionalno proštenje.

Ponedjeljak poslijepodne, 22. travnja, pak je bio rezerviran za svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Maruševec. Načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem bili su domaćini brojnim dragim gostima, a spomenut ćemo samo neke; gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, načelnik prijateljske Občine Rogatec Martin Mikolič, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Gosti su bili puni riječi hvale za suradnju s Općinom Maruševec, njezine prirodne ljepote te dobre ljude.

Šprem je svima poželio dobrodošlicu u Maruševec te svim slavljenicima čestitao imendane.

Načelnik Klapša je u svom govoru naglasak stavio na nestabilna vremena u kojima živimo, ali i brojna ulaganja na području Općine za generacije koje dolaze.

– Hvala svima koji su došli na “rođendan” naše općine, a puno toga se promijenilo i od protekle godine, ali ostao nam je ponos i srce koje malo jače zakuca kad se radi o našem Maruševcu. Svjesni smo da je Maruševec mala sredina, ali smo svjesni i odgovornosti koju imamo prema našim žiteljima; mladim obiteljima, poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i starijim sugrađanima. Ono bez čega nema budućnosti je naša mladost koja će razvijati našu općinu te su dočekali gradnju stambene zone u Donjem Ladanju. Ne sumnjam da ćemo radišni i ujedinjeni postići svaki cilj koji si zadamo – istaknuo je načelnik.

Klapša je govorio o klimatskim izazovima i važnosti borbe s njima na lokalnoj razini, zatim važnosti obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja te ulaganjima u uređenje objekata i cestogradnju.

Nagrađeni

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim mještanima. Nagrada Općine Maruševec za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljena je Udruzi žena Maruša – za izniman doprinos očuvanju i promociji tradicijskih jela, rukotvorina i tradicijskih običaja maruševečkog kraja. Ista je nagrada dodijeljena Luki Hrgareku, za postignute izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima u powerliftingu u zemlji i svijetu, a umjesto sportaša nagradu je primila njegova majka.

Plaketu Općine Maruševec primili su Josip Fadiga, za izniman doprinos razvoju sporta na području općine, Darko Posavec, za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, i KUD Klaruš Maruševec za iznimno djelovanje na promociji kulturne baštine Općine Maruševec, a povodom 25. obljetnice rada i postojanja.

Proslava Dana općine traje sve do 29. travnja. U subotu, 27. travnja, održat će se 21. Dani folklora u Maruševcu, a u večernjim satima pod šatorom fešta uz Zlatka Pejakovića. Nedjelja je rezervirana za Općinski kup u malom nogometu, a ponedjeljak za svečano otkrivanje kipa književnika Gustava Krkleca kod osnovne škole u Maruševcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje