Povežite se s nama

Život i društvo

Za osam topličkih učenika po 300 kuna stipednije, a za 14 studenata 600 kuna

Objavljeno:

- dana

Novac stipendistima

Grad Varaždinske Toplice u narednoj akademskoj godini stipendirat će osam učenika i 14 studenata za što je osigurano 108 tisuća kuna.

Od osam učeničkih stipendija, tri će dobiti nadareni učenici, četiri  stipendije će biti dodijeljene po osnovi socijalno-ekonomskog dok će jednu stipendiju dobiti školarac  s posebnim potrebama.  Stipendisti će primati 300 kuna mjesečno.

Studenti, njih 14, će dobivati 600 kuna mjesečno jer studensti život je skuplji. 

Učenike i studente prilikom potpisivanja ugovora pozdravila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić. – Dodjelom stipendija Grad Varaždinske Toplice nastoji olakšati, prije svega roditeljima učenika i studenata, financijske obveze koje zasigurno nisu male. I učenicima i studentima prvenstvena briga trebalo bi biti učenje i stjecanje novih znanja. Nadam se da smo dodjelom stipendija uspjeli barem u jednom dijelu smanjiti brige kako platiti sve troškove školovanje – kazala je gradonačelnica Štefanić prilikom potpisivanja ugovora.

Gradonačelnica je za slijedeću godinu najavila veći broj stipendija, a za što je i osiguran novac u još neizglasanom proračunu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Odluka u SDP-u: Barbara Antolić Vupora je kandidatkinja za županicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 25. siječnja, održan je Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije na temu priprema za nadolazeće lokalne izbore u svibnju ove godine o čemu su izvijestili javnost.

Županijski odbor SDP-a jednoglasno je donio odluku kako će kandidatkinja za županicu Varaždinske županije biti predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, a kandidatkinja za zamjenicu županice dosadašnja zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik.

U priopćenju su istaknute i njihove brojne kvalitete.

Barbara Antolić Vupora dugi je niz godina aktivna u politici Varaždinske županije, aktualna je saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a te uspješna poduzetnica. Renata Potočnik je uspješna menadžerica u renomiranoj međunarodnoj tvrtci i aktualna zamjenica SDP-ovog gradonačelnika Dubravka Bilića u Ludbregu u kojemu je SDP dokazao kako se korektnom i konkretnom politikom s dokazano sposobnim ljudima uspješno vodi i razvija jedan grad.  

Po istim kriterijima i načelima, SDP Varaždinske županije, na čelu s dvije uspješne, poduzetne, vrijedne, a prije svega poštene i odgovorne žene vodit će i Županiju sljedeće četiri godine. 

– SDP je svjestan sve veće potpore, ali i očekivanja birača u Varaždinskoj županiji, stoga sam ponosna što ćemo Renata i ja kao uspješne poduzetnice i radnice s dugogodišnjim aktivnim sudjelovanjem u politici našega kraja, preuzeti odgovornost i u vođenju naše Županije sljedeće četiri godine. Naši rezultati u poduzetništvu i radu, uz političko iskustvo jamstvo su uspješnog budućeg vođenja naše Županije koju vidimo kao regiju predvodnicu trenda pozitivnih promjena, hrvatskog sjevera i naše Domovine.  Svi mi zaslužujemo sigurnost, stabilnost, rast i razvoj, bolju i sigurniju budućnost za našu djecu i unuke.  Svu svoju energiju, radne navike, svoj život, usmjerit ćemo, u ovim teškim vremenima, na razvoj brojnih, nažalost neiskorištenih potencijala koje naš kraj ima. Prioritet će nam, uz potporu razvoju obrta, malog i srednjeg poduzetništva, prije svega biti osiguranje uvjeta za dostojanstvenu starost naših starijih i sretno, bezbrižno odrastanje naših najmlađih stanovnika – naglasila je kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora u priopćenju.

Javno predstavljanje kandidatkinje za županicu i SDP-ovih kandidata na lokalnim izborima u Varaždinskoj županiji predviđeno je početkom veljače, kada epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.  

Nastavite čitati

Život i društvo

Od ponoći nove cijene goriva, benzin vjerojatno skuplji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo benzinska tankanje
Ilustracija

Od ponoći će opet vrijediti nove cijene goriva.

U skladu s informacijama sa stranice cijenagoriva info, benzin će poskupjeti, dok će dizel i autoplin pojeftiniti.

Prosječni spremnik od 50 litara benzina tako je od utorka skuplji za jednu kunu, a prosječni spremnik dizela mogao bi pojeftiniti za 50 lipa.

Spremnik od 50 litara plina mogao bi biti jeftiniji za kunu i pol.

Nastavite čitati