Povežite se s nama

Život i društvo

Za ovo treba – ljubavi do neba! Trostruki zlatni pir u obitelji Plantak

Objavljeno:

- dana

Prošlu nedjelju u kapeli Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beli (na onom istom mjestu gdje su i vjenčani) trostruki zlatni pir proslavili su Milka (rođena Plantak) i Marijan Vincek, Ivanka (rođena Plantak) i Ivica Mučnjak, te Katica (rođena Bernik) i Dragan Plantak u društvu brojne obitelji i dragih prijatelja.

Druženje je nastavljeno uz mužikaše u odličnoj atmosferi koja je preplavila lovački dom Šumski zec. Zlatni pir u današnje vrijeme nama mlađima čini se kao nešto vrlo teško dostižno, a trostruki zlatni pir unutar obitelji (brat i dvije sestre) mnogima izgleda poput pravog čuda.

Kada smo slavljenike pitali kako je bilo proživjeti tih čudesnih 50 godina braka  i koji je njihov ”recept” ili savjet, pružili su skroman i jednostavan odgovor.

 – Bilo je svakakvih trenutaka u tih 50 godina, teških ali i iznimno lijepih, najbitnije je da je bilo puno više lijepih trenutaka od onih loših. A recept je u skromnosti, mnogo – mnogo strpljenja, pa razumijevanja i opraštanja. Sve to čini pravu ljubav, jer da ona to nije, sigurno ne bi zajednički proživjeli 50 godina… – tvrde naši sugovornici.

Dodajmo da su svoju misao završili citirajući osebujne stihove: „Doživjeti zlatni pir nije mala stvar, to poželjeti mora svaki bračni par. Za svako se zlato potruditi treba, a za ovo treba ljubavi do neba!“

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje