Povežite se s nama

Život i društvo

Za premijeru prve varaždinske meksičke sapunice “Consuelo” tražilo se mjesto više

Objavljeno:

- dana

ZAVRŠNICA 12. TRASH FILM FESTIVALA

Pred prepunim Kinom Gaj jučer je u sklopu 12. Trash film festivala održana premijera prve varaždinske meksičke sapunice “Consuelo”.

Riječ je o filmskom uratku kojeg su snimili polaznici tečaja španjolskog jezika iz jedne varaždinske škole stranih jezika.

Nakon sapunice u horor

Iako nisu imali apsolutno nikakva znanja i iskustva u snimanju filmova, amaterski filmaš Vedran Dračić i njegova ekipa su uspješno realizirali sjajan film za koji su jučer u punom Kinu Gaj nagrađeni ovacijama.

Varaždinska mesička sapunica i njihovi autori u Kinu Gaj nagrađeni su ovacijama

– U ime cijele ekipe koja je stvarala “Consuelo” zahvaljujem Udruzi Trash i Trash film festivalu na ovom zvjezdanom tretmanu koji su nam priuštili. Već sama činjenica da smo imali prilike pogledati naš film na velikom platnu je dovoljno sjajna, a kad u to ubrojite još i puno kino i šetnju crvenim tepihom, stvarno smo oduševljeni. Ovo će nam sigurno biti poticaj i da snimimo neki borilački, akcijski, SF i horor film i krenemo u borbu za Zlatnu motorku -poručio je Vedran Dračić.

Nakon premijere, varaždinski su se amaterski filmaši, kao i brojni drugi posjetitelji Trash film festivala, uputili na Kapucinski trg gdje je održan koncert  varaždinskog benda No’E i novosadskog benda Gift koji je izvodio najveće hitove neprežaljenog Davida Bowieja.

Dodjela “Zlatnih motorki” bit će spektakl

Danas je pak na rasporedu veliko finale 12. Trash film festivala. Od 17 do 19 sati u Kinu Gaj možete pogledati i posljednje blokove filmova iz službene konkurencije festivala, a u 19.30 sati bit će održana i spektakularna svečana dodjela festivalskih nagrada “Zlatnih motorki” najboljim filmovima ovogodišnjeg festivala.

Program se nastavlja u varaždinskom kazalištu gdje će u 20 sati na Podrumskoj sceni Rogoz biti izvedena predstava “Krokodili” autora Vladimira Arsenijevića u režiji Darija Krešića. Glavne uloge tumače Marinko Prga, Ljiljana Bogojević, Igor Skvarica i Katarina Arbanas.  Sve završava koncertom na Kapucinskom trgu u 21 sati. Nastupit će  festivalski bend The Fakin Lajsne koji su ove godine, uz standardni repertoar hard rock, rock’n’roll, blues i soul hitova iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, u skladu s temom festivala pripremili i set obrada najvećih hitova iz filmova o superjunacima. Nakon njih ponovno nastupa Gift iz Novog Sada, no večeras će izvoditi najveće hitove kultnog britanskog benda Depeche Mode.

Izvor:
Foto: Trash film festival

Život i društvo

FOTO Članovi HNS-a u Varaždinu tradicionalno cvijećem darivali žene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera, članice i članovi HNS-a u Varaždinskoj županiji darovali su svoje sugrađanke čestitavši im tako Dan žena. Tradicionalno je to učinjeno malim znakom pažnje – cvijećem.

HNS-ovke i HNS-ovci ovoga vikenda, uoči Dana žena, jaglace poklanjaju ženama u gradovima i općinama Varaždinske županije u kojima djeluju podružnice stranke.

U Varaždinu su se članicama i članovima Gradske organizacije HNS-a te članicama Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije pridružili zamjenik predsjednika HNS-a i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Uz podjelu jaglaca ženama, Krunoslav Lukačić je istaknuo da tim činom članice i članovi Hrvatske narodne stranke javnosti skreću pozornost na nezamjenjivu ulogu žena u društvu, od doma i posla do sudjelovanja u životu zajednice.

– Žene često upozoravaju na ravnopravnost, a mi nastojimo da Varaždinska županija ide u tom smjeru. Trebala bi biti županija ravnopravnosti i dijaloga, a ne jednostranog mišljenja. Mi nastojimo da ravnopravnost žena ne bude samo deklarativna, već i stvarna. Jedan od primjera je razlika u plaćama za isti posao na što upozoravamo i upozoravat ćemo. Svi moraju imati jednake šanse – poručio je Lukačić.

Članice Ženske inicijative HNS-a podsjetile su da kroz povijest postoje žene koje su odigrale važnu ulogu te su njihovi uspjesi dio današnjeg identiteta zajednice.

– Kako bi pokazale poštivanje prema ženama i njihovim postignućima, na jedan su dan simbolično preimenovale Franjevački trg u Trg Savke Dabčević Kučar, hrvatske političarke i ekonomistice, predvodnice nacionalno-reformske struje Hrvatskog proljeća, suosnivačice HNS-a, koja je u svom političkom djelovanju dosljedno zastupala suverenost Republike Hrvatske i jačanje demokracije – istaknula je Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Općina Vidovec: evo kako će izgledati planirana dječja igrališta u Nedeljancu i Tužnom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vidovec nastavlja s provođenjem i planiranjem projekata, posebice onih koji se tiču najmlađih.

Načelnik općine Bruno Hranić na svom je Facebook profilu objavio projekciju dječjih igrališta koja će se uređivati u Nedeljancu i Tužnom.

Za uređenje dječjeg igrališta kod Sportsko-društvenog centra u Nedeljancu u tijeku je ishođenje građevinske dozvole, a u Tužnom je dogovorena kupnja zemljišta.

– Vidovec smo realizirali. Što dogovorimo, to realiziramo, i još za to dobijemo novce iz EU-a. Kad znamo kako! – poručio je na svom Facebook profilu načelnik Bruno Hranić.

Evo kako će izgledati planirana dječja igrališta:

Nastavite čitati