Povežite se s nama

Međimurje

Za prohodnost cesta samo u Čakovcu utrošeno 40 tona soli

Objavljeno:

- dana

ZIMSKA SLUŽBA

Zbog snijega koji je u petak poslijepodne i navečer pao na području Grada Čakovca, ekipe Zimske službe imale su pune ruke posla.

Bilo je i zastoja, ponajprije radi vlasnika vozila koji su se u prometovanje uključili bez odgovarajuće zimske opreme.

Građani lopatali

Zimske službe su cijelu noć uklanjale snijeg sa zametenih prometnica te soljenjem sprečavale smrzavanje prometnica. Posebna pozornost dana je nadvožnjacima, podvožnjaku te kružnim tokovima na području Grada. Sve ekipe koncesionara, Tegre, tvrtke Patafta i sinovi iz Strahoninca te GKP Čakom bile su na terenu i u gluho doba noći, kako bi omogućile nesmetano odvijanje prometa. S petka na subotu utrošeno je oko 40 tona soli, a ekipe Zimske službe radile su i u subotu posipavajući glavne prometnice te je ujedno uklanjan snijeg sa sporednih ulica. Također, pojačano je čišćen snijeg na prilazima škola i vrtića na području Grada, jer je u ponedjeljak počela nastava. Na apel upućen iz gradske vijećnice dobro je reagirala većina građana koja je s lopatama u rukama počistila napadali snijeg ispred svojih kuća. Iako su se pješaci već u subotu mogli nesmetani kretati, mnoge je iznenadila poledica na nogostupima. Podsjećamo da se kod ovakvih snježnih mećava starija domaćinstva mogu obratiti u čakovečko Komunalno redarstvo, koje će organizirati čišćenje snijega ispred njihovih kuća.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurska županija i Općina Nedelišće sporazumom utvrdile put prema gradnji nove škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak potpisali su sporazum o izgradnji nove škole u Nedelišću, kojim su definirana i pitanja imovinsko-pravnih odnosa na predviđenoj lokaciji, nadomak sportskog centra Aton.

Međimurska županija zatražila je od Ministarstva znanosti i obrazovanja suglasnost za idejni projekt, o čemu ovisi način realizacije projekta. Županija se obvezala, sukladno proračunskim mogućnostima, pratiti izgradnju škole, no omjer financiranja će ovisiti o odobrenim novčanim sredstvima.

S obzirom na blizinu Nacionalnog gimnastičkog centra Aton, ovim sporazumom definirana je mogućnost da učenici koriste sportsku dvoranu Atona u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, što će Općina Nedelišće osigurati vlastitim sredstvima, u slučaju da idejni projekt izgradnje škole dobije suglasnost resornog Ministarstva.

Župan Matija Posavec naglasio je da se važnost ovog ulaganja u obrazovanje ogleda i u činjenici da je potreba za novom školom u Nedelišću iskazana još prije 20-ak godina.

– S naše strane smo učinili sve da otvorimo put prema gradnji nove škole, projekta koji bi predstavljao značajan korak naprijed u razvoju obrazovanja u Međimurju i našoj najvećoj općini. Sada je na potezu država, a kada situacija bude jasna, pristupit ćemo realizaciji ovog sporazuma ili pronalaziti nove opcije – rekao je župan, dodavši da je u ovom trenutku jedino sigurno da Međimurska županija neće odustati.

Načelnik Nikola Novak zahvalio je županu na podršci te izrazio nadu da Ministarstvo neće uskratiti suglasnost: “Gradnjom nove škole ne samo da bismo podigli standard života u našoj općini ulaganjem u jedno od vitalnih područja, već bismo, uz suglasnost Županije i prijenos vlasništva nad objektima stare škole u ruke Općine, dobili vrijedne prostore za naše udruge i javne potrebe.”

Nastavite čitati

Međimurje

Početak postupka za priključenje na javni sustav odvodnje – kanalizaciju naselja Novakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurske vode poslal se obavijest o o početku postupka za priključenje na javni sustav odvodnje – kanalizaciju naselja Novakovec, na podrućju Općine Podturen.

– Poštovani građani naselja Novakovec! Obavještavamo Vas da će Međimurske vode d.o.o. Čakovec kao nositelj izgradnje sanitarne kanalizacijske mreže naselja Novakovec, započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Vašem naselju, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine. Od srijedu 27.03.2024. godine (ovisno o vremenu) u Vašem naselju predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i uz Vašu suradnju prikupljat će potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za vaš objekt, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja. Kada sa predstavnikom Međimurskih voda dogovorite položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju), pozivamo Vas na sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju, dana 27.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama Društvenog doma Novakovec, u
razdoblju od 12,00-18,00 sati. Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije – stoji u objavi Međimurskih voda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje