U ponedjeljak, 29. lipnja, simboličnom predajom fotografije međimurskom županu Matiji Posavcu za promet je otvoren rekonstruirani spoj na graničnom prijelazu Goričan na autocesti A4 – Zagreb-Goričan – granica s Mađarskom koji je završen u rekordnom roku za manje od godinu dana.

Fotografiju su uručili voditelj projekta Boro Brnić i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, koji je istaknuo da zbog objektivnih okolnosti nema velikog otvorenja.

Župan Međimurske županije Matija Posavec nedavno je obišao je radove u završnoj fazi te je istaknuo da je riječ o jednom od najvećih projekata u međimurskoj cestogradnji ikada.

– Puštanjem u promet rekonstruiranog spoja u puni čvor kojim je povezana autocesta s Graničnim prijelazom Goričan I osiguran je pristup postojećim objektima iz svih smjerova uključujući i pristup na autocestu. Infrastruktura na nekad najmodernijem graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj propada, a njena revitalizacija te otvaranje novih ugostiteljskih, turističkih i gospodarskih sadržaja bit će od velike koristi ne samo području uz granicu već i cijelom Međimurju. Također, od iznimne je važnosti  smanjenje gužvi, naročito tijekom turističke sezone – rekao je župan Posavec.

Projektom je bilo obuhvaćeno rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja, izgradnja novog nadvožnjaka s proširenim krakovima kojima je omogućen pristup autocesti u svim smjerovima. Izvedena je nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te je napravljeno izmještanje i zaštita postojećih instalacija. Vrijednost investicije je 24 milijuna kuna.

Komentari

Komentara