Povežite se s nama

Međimurje

Za rekonstrukciju Sokolskog doma u Murskom Središću dobiveno 396.231,88 eura

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 8. ožujka, u Mursko Središće su pristigli Ugovori o financiranju od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt „Rekonstrukcije sportske dvorane u Sokolski dom – Centar društvenom, kulturnog i sportskog života“ u iznosu od 396.231,88 eura.

Projekt je sredinom 2021. godine prijavljen na Mjeru 7.4.1. koju je raspisao APPRRR te je tada napravljena projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola.

Dvorana će rekonstrukcijom, osim kao trajni spomenik kulturnom i sportskom životu grada, ponovno služiti za različite sportove, plesne tečajeve, predavanja, povremene izložbe i video projekcije te će biti u potpunosti iskorištena, navode iz Grada.

Udruge s područja grada dobit će dodatne termine i prostore, a ulaz u Mursko Središće bi, osim Centra za kulturu „Rudar“, krasio i obnovljeni Sokolski dom.

Sokolski dom je kao tada reprezentativna multifunkcionalna dvorana izgrađen 1933. godine. To je razdoblje velikog rasta Murskog Središća, ponajviše zahvaljujući ekonomskoj i gospodarskoj snazi Ugljenika Peklenica i ugljenokopa Kraljić & Majhen.

Osim kao sportska dvorana i vježbalište, Sokolski dom je služio i kao kulturni centar u kojem su se prve generacije Serjojnčara susrele s igranim filmom.

Kao i svi ostali Sokolski domovi u Hrvatskoj, nakon Drugog svjetskog rata bio je poznat kao Dom partizan i služio je središćanskim sportašima sve do novog tisućljeća.

Izgradnjom nove sportske dvorane, Sokolski dom je prešao u ruke Ministarstva financija za potrebe arhiva granične policije.

Uređenjem prostora Upravnog odjela Policijske postaje Mursko Središće stvorili su se uvjeti za povratak dvorane u ruke Grada. Godine 2021. prostori starog Sokolskog doma ili stare sportske dvorane darovani su Gradu Mursko Središće.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje