Povežite se s nama

Crna kronika

Za sebe zadržao novac namijenjen za plaće osmero zaposlenika i poslovanje u svojoj tvrtki

euro, novac
Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, 31-godišnjak je kao direktor i odgovorna osoba građevinskog poduzeća tijekom 2020. godine od knjigovodstvenog poduzeća tražio pozajmice za poslovanje firme te je sklopio ugovor o pružanju knjigovodstvenih usluga. Nakon što su mu pozajmice isplaćene, novac u dogovorenom roku nije vratio, niti ga koristio za poslovanje firme, već ga je zadržao za sebe, a isto tako nije podmirio troškove pružanja ugovorenih usluga.

– Utvrđeno je da je tijekom 2020. godine sklopio ugovore o izvođenju građevinskih radova s dva privatna poduzeća. Temeljem sklopljenih ugovora primio je predujam za izvođenje građevinskih radova koje nije izvršio. Ujedno je utvrđeno kako je osumnjičenik podizao novac s računa svog poduzeća koji nije utrošio za poslovanje, već ga zadržao za sebe te nije za lipanj i srpanj 2020. godine isplatio plaće za osmero svojih zaposlenika – javljaju iz PU međimurske.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna. Protiv osumnjičenoga će se zbog počinjenja kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i neisplate plaća podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna kaznenoj prijavi.

Crna kronika

Osumnjičen da je bacio koš za smeće u automobil 35-godišnjaka i napravio veliku štetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Prelog dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se da je u subotu, 30. travnja ove godine nešto prije 23 sata u Prelogu, Glavnoj ulici, na nogostupu ispred ugostiteljskog objekta, bacio koš za smeće u prednji dio osobnog automobila, njemačkih nacionalnih oznaka, vlasništvo 35-godišnjeg državljana SR Njemačke.

Tom prilikom oštećen je poklopac motora, vjetrobransko staklo te blatobran, dok je vlasnik štetu procijenio na više desetaka tisuća kuna.

Protiv 35-godišnjaka s područja Grada Preloga podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO U Velikom Bukovcu s požarom su se borila 84 vatrogasca, a nije bilo vode!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Ludbreg

Jučer, 19. svibnja, oko 17 sati u tvrtki Požgaj u Velikom Bukovcu došlo je do eksplozije i požara na dva silosa za skladištenje piljevine.

FOTO Požar u Velikom Bukovcu gasi 13 vatrogasnih postrojbi, u bolnici završio 45-godišnjak

Na intervenciju su stigla čak 84 vatrogasca, a kako doznajemo, u hidrantima nije bilo vode. Na taj problem iz Općine Veliki Bukovec i Vatrogasne zajednice upozoravaju godinama, zadnji dopis prema Varkomu upućen je nedavno, ali do sad se ništa nije poduzelo.

– Sreća je da se nije dogodila tragedija. Nedavno  su vatrogasci imali vježbu i ponovo se utvrdilo da u hidrantima nema vode. Ponovo smo upozorili Varkom, ali odgovora nema – kažu nam u Velikom Bukovcu. Nakon što se utvrdilo da u najbližim hidrantima nema vode, vatrogasci su spajali cijevi s onim udaljenijima, a cijelo naselje bilo je bez vode do kasnih večernjih sati.

Uputili smo upit Varkomu i objavit ćemo odgovor čim ga dobijemo.

Danas je policija poslala kratko priopćenje u kojem navode da je očevid u tijeku.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Vatrogasnih zajednica Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Ludbreg, Sveti Đurđ i Javne vatrogasne postrojbe Varaždin koji su požar i ugasili. U požaru jedna osoba starosti 45 godina zadobila je ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u bolnici u Koprivnici, javila je PU varaždinska. Ozljede će mu se naknadno okvalificirati.
Očevid na mjestu događaja provodit će se tijekom današnjeg dana.

Završetak intervencije DVD Ludbreg je zabilježio danas u 00:40 sati.

Na intervenciji su bila 84 vatrogasca s 20 vozila iz JVP-a Varaždin i 11 lokalnih DVD-ova, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite RH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje